Lukas Lerager

F.C. København henter Lukas Lerager

F.C. København er enige med Genoa C.F.C. om en aftale, der sender Lukas Lerager fra Serie A klubben til København på en lejeaftale, der under bestemte forudsætninger kan blive gjort til en transfer senere hen.
 
27-årige Lukas Lerager har optrådt 10 gange på det danske A-landshold, mens han på klubplan har spillet for AB og Viborg i Danmark, inden han i 2016 blev solgt til SV Zuite Waregem.

Et år senere gik turen videre til FC Girondins Bordeaux, inden han skiftede til Genoa C.F.C. i januar 2019. I alt er det blevet til mere end 150 kampe for de tre klubber, inden midtbanespiller nu vender tilbage til Danmark og F.C. København:
 
Kvist: Lukas kan se sig selv i vores projekt
”Vi er både glade og stolte over, at en dygtig spiller som Lukas kan se sig selv i vores projekt, selvom han stod med en flot kontrakt i Serie A og muligheder for at blive i udlandet," siger William Kvist.

"Det er ikke ofte, at en spiller i den alder med stor erfaring og masser af spilletid i gode klubber i Frankrig og Italien vælger Danmark til, men vi har haft gode snakke med Lukas og hans bagland, og vi ser virkelig frem til at få ham ind i truppen og øge konkurrencen yderligere."
 
En alsidig og rigtig stærk midtbanespiller
”Han er måske gået lidt under radaren i Danmark til trods for, at han har gang i en rigtig flot karriere i de stærke ligaer i Belgien, Frankrig og Italien, hvor han har spillet fast for alle sine klubber og bygget sig selv op skridt for skridt og bragt sig selv ind omkring landsholdet," siger William Kvist og beskriver Lerager således:
 
”Vi ser ham som en alsidig og rigtig stærk midtbanespiller, der dækker flere af de centrale positioner i vores system, og han passer rigtigt godt ind i vores måde at spille på. Han har en stor fysisk kapacitet, en stærk mentalitet og samtidig gode tekniske og taktiske egenskaber."

"Vi er samlet set overbeviste om, at han har evnerne til hurtigt at falde ind i vores måde at gøre tingene på. Han har spillet på meget højt niveau i en del år, og han ved også hvad det er for en klub, by og liga, han kommer til nu. Det er selvfølgelig en fordel,” siger William Kvist.
 
Thorup: Ejerne og bestyrelsen agerer i en udfordrende tid
Cheftræner Jess Thorup glæder sig også over ankomsten af Lukas Lerager:
 
”Vi har hele tiden haft fokus på, at vi kun ville have kvalitet ind og ikke bare hente spillere for at hente spillere, og jeg vil gerne anerkende, at vores ejere og bestyrelse viser os stor tillid ved at være klar til agere midt i en udfordrende tid. Det viser, at der virkelig er opbakning til projektet."
 
Maksimal konkurrence på alle positioner
”Med Lukas får vi helt sikkert kvalitet ind i truppen. Han er en dygtig boks til boks spiller med en stor løbekapacitet og gode evner som presspiller, og så han er ikke bange for at komme i med feltet."

"Vi har stærke midtbanespillere i forvejen, men vi har brug for, at der er maksimal konkurrence på alle positioner, og der manglede vi noget centralt på midtbanen, hvor jeg både kan se ham spille som 6'er og 8'er."

”Nu skal vi have ham med på træningsbanen, så snart det bliver muligt. Han kender klubben og mange af spillerne i forvejen fra landsholdet, ligesom jeg også selv har arbejdet med ham på U21-landsholdet tidligere, så han skal nok falde til hurtigt."

"Vi har nu den den ønskede bredde i truppen, og jeg er optimistisk omkring de kommende måneder, hvor vi skal forsøge at blive forårets hold og se, hvor langt det bringer os. Det vil Lukas helt sikkert tbidrage til,” siger Jess Thorup.
 
Lerager: Glad for at det lykkedes
Lukas Lerager, der har haft sin fodboldopvækst i AB, ser frem til at vende tilbage til København og repræsentere Byens Hold:
 
”Jeg er utroligt glad for, at det er lykkedes at få den her aftale på plads!"

"Da jeg hørte, at F.C. København var en mulighed for mig, så kunne jeg mærke, at det var en udfordring, som jeg havde masser af motivation omkring. FCK er ikke bare en stor klub i Danmark og Skandinavien, men i høj grad en international klub. Jeg har selv spillet mod FCK med Bordeaux og ved, at det er en klub med store ambitioner om at være med blandt de bedste."

Masser af kvalitet i truppen
"Jeg ser frem til at blive en del af det projekt, der er startet her, og jeg vil gøre alt hvad jeg kan for at indfri både klubbens og fansenes mål og forventninger."
 
”Jeg har efterhånden været i udlandet i en del år, så det bliver spændende igen at være i Danmark og København. Jeg kender mange af spillerne på holdet i forvejen, og jeg har kun fået positive meldinger omkring klubben og hele setuppet."

"Jeg ved, at der er masser af kvalitet i truppen, og jeg vil arbejde hårdt for at bidrage og blive en del af holdet både på træningsbanen og i kampene. Lige nu glæder mig mest til at komme ud på banen og møde hele holdet og staben, så snart jeg kan,” siger Lukas Lerager, der får rygnummer 12.
 
Spillerfakta
Navn: Lukas Lerager
Født: 12. juli 1993
Tidligere klubber: AB, Viborg FF, Zulte Waregem, FC Girondins Bordeaux, Genoa C.F.C.
Landskampe: 10 A-landskampe og 16 U-landskampe for Danmark