Tæt og intenst i Esbjerg

Santin tæt på at give en drømmestart
Både Esbjerg og F.C. København havde forsmædelige 0-5-nederlag med i bagagen fra ugens pokalkampe mod henholdsvis Midtjylland hjemme og SønderjyskE ude. Mestrene havde seks nye med i startopstillingen, men kun to ændringer i forhold til det seneste SAS Liga-opgør mod Silkeborg (Grønkjær og Santin i stedet for Vingaard og Ailton), så den helt store udrensning var der ikke tale om – og samtidig signalerede startelveren at det først og fremmest handlede om at finde tilbage til det spilkoncept, der havde sikret en stribe på 8 ligakampe uden nederlag.

Efter mindre end et minut kunne gæsterne have fået en flyvende start på kampen: N’Doye modtog en dyb stikning i feltet fra Grønkjær, tæmmede bolden og lagde den fint til rette for Santin, som desværre sendte den langt over mål. Men det var et udmærket signal om, at der i forhold til i torsdags var helt andre boller på suppen allerede fra den første mundfuld af forretten.

Med gæsterne som de toneangivende udviklede kampen sig som en tæt og intens affære med mange tætte nærkampe og få afslutninger. Der blev tacklet igennem fra begge sider, og N’Doye gjorde sig godt bemærket i flere sekvenser, da han brugte sin fysik til bolderobringer. Men der blev arbejdet godt og koncentreret over hele linien, så hjemmeholdet blev presset højt oppe på banen og måtte lade sig nøje med sporadiske kontraløb, der sjældent bragte forsvaret i vanskeligheder.

En lige og intens topkamp
Som halvlegen skred frem kom Esbjerg mere med i spillet og omkring den halve time kom de også frem til en udmærket mulighed, da Rieks sled sig fri nede ved det ene hjørne og trak ind langs baglinien, men Wiland var på tæerne og fik fat i hans farlige indlæg. Lidt efter var et nyt fladt indlæg ved at give Wiland sved på panden, da Laursen kom til at styre bolden forbi keeperens udstrakte arme, men heldigvis på tværs af feltet uden for esbjergensernes rækkevidde.

Mod slutningen af halvlegen havde mestrene igen bedst fat i spillet, og det eneste man kan indvende er sådan set, at der ikke blev skudt på mål. Men det kræver selvfølgelig skudmuligheder, og dem gav Esbjerg-mandskabet absolut ikke gratis væk, og længe inden pausefløjtet havde man derfor indstillet sig på 0-0 efter de første 45 minutter. Jesper Lange kunne dog have gjort den profeti til skamme, da han i overtiden var ved at slippe fri, men Ulrik Laursen var påpasselig og fik i sidste øjeblik tacklet ham på kanten af feltet.

Stillingskrigen fortsatte
Efter pausen fortsatte stillingskrigen, men Esbjerg måtte dog omrokere lidt på tropperne, da Tim Janssen måtte udgå efter 7 minutter. Klarström kom ind på højre back, Nymann blev rykket over på venstre midt, og Søren Rieks gik op i angrebet.

Om det var derfor der lige opstod lidt uro i bagkæden skal være usagt, men minutter efter slap Santin i hvert fald fri på venstrekanten, da Björck faldt over sine egne ben, og han satte kursen direkte ned i feltet, hvor Nicolai Høgh dog nåede ned og tackle ham, inden han fik afsluttet. Det lignede ellers den bedste scoringschance, siden den brasilianeren brændte i kampens første minut.

Esbjerg fik dog hurtigt styr på spillet og havde efterhånden også bolden mest, men stadig foregik det meste af spillet på den tætbefolkede midterste tredjedel af banen. En snes minutter efter pausen fik hjemmeholdet dog overlistet den københavnske forsvarsbastion, da Jeppe Mehl blev spillet helt fri i højre side og også fik bolden i nettet fra spids vinkel, men da var flaget allerede gået for offside. I sandhedens interesse skal det dog nævnes, at den kendelse var klart forkert!

Flere chancer mod slutningen
Det satte dog skub i begivenhederne i de to felter! Vingaard – der kort forinden havde afløst Santin og skubbet Grønkjær op i angrebet – fandt Kvist med en fin tværpasning, og han forsøgte med en følt inderside at liste den ind ved fjerneste stolpe, men den var en meters penge på den forkerte side.

Lidt efter måtte Wiland igen i aktion, da han måtte strække sig efter et hovedstød med målretning fra.. N’Doye! Senegaleseren ville heade en Esbjerg-dødbold til hjørne, og det lykkedes altså også med lidt hjælp fra Wiland. Et par minutter senere var det Jeppe Mehl, der testede Wiland med et hårdt, fladt skud, men igen var han en sikker sidste skanse.

En halv snes minutter før tid var marginalerne ikke med gæsterne, da N’Doye var decideret uheldig med ikke at prikke et Wendt-frispark over stregen fra nært hold, men bolden sad lige på Lars Winde, der også sikrede sig returbolden, inden Pospech nåede frem til den.

0-0 udmærket resultat
I slutningen var det igen hjemmeholdet, der pressede mest på, men det sluttede som det begyndte, og dermed går begge hold forbi OB i tabellen på bedre målscore – i hvert fald indtil de har spillet mandag. Det vigtigste var dog, at løverne fandt tilbage til det solide spilkoncept snarest efter ”Haderslev-affæren”, hvilket nu har bragt stimen af kampe uden liganederlag op på 9 i træk.

Uafgjort på Blue Water Arena er til at leve med, og det giver et udmærket afsæt før PSV-kampen på torsdag og udekampen i Aalborg næste søndag.