Unødigt spændende til sidst

Veloplagt hjemmehold friskt fra start
Efter en gråvejrsdag med spredte regnbyger klarede det op ud på eftermiddagen, og da Thomas Vejlgaard satte kampen i gang kl. 16, var himlen såmænd pænt blå over Østerbro, hvor 18.383 var mødt op – heriblandt en delegation på et halvt hundrede Silkeborg-fans, der ikke havde set deres helte tabe i de seneste ni liga- og pokalkampe. Løverne fik som bekendt bremset deres sejrsstime 3 døgn forinden i Eindhoven, og Ståle Solbakken havde valgt at ændre på tre pladser til dagens opgør: brasilianerne var tilbage i angrebet i stedet for Grønkjær og N’Doye, og Vingaard fortrængte Thomas Kristensen på midtbanen.

Efter mindre end et halvt minuts spil lagde Santin friskt ud med en tunnel på Jim Larsen nede i venstre hjørne, hvorefter landsholdsemnet skubbede brasilianeren ud over baglinien – Vingaard frispark blev dog ekspederet væk af Silkeborg-forsvaret, hvilket skulle vise sig at blive ganske symptomatisk for mestrenes mange indlæg fra kanterne i de efterfølgende 90 minutter.

Hjemmeholdet gik friske og veloplagte til sagen og satte sig tidligt på begivenhederne, mens gæsterne stod lavt i en 4-5-1-formation, hvor kun Rajko Lekic lå alene fremme, mens Christian Holst agerede hængende angriber i Jesper Bechs karantænefravær. Mens københavnerne som sagt ikke havde den store succes med indlæg fra kanterne, så var der til gengæld smukt flow over spillet ude på banen, hvor velsmurte kombinationer og hurtige førstegangsafleveringer tvang gæsterne meget ud og løbe.

Den sidste skarphed manglede
Efter 14 minutter kombinerede Atiba og Ailton fikst i højre side og efter en 1-2-kombination strøg canadieren i fuld fart ned i Silkeborg-feltet, hvor han trak sig fri af to mand og fyrede af med venstrebenet – skuddet havde retningen, men ikke kraft nok, så Heinze nåede ned til den.

Minuttet efter var det kun centimeter, der skilte mestrene fra et tidligt føringsmål. Ailton spillede med et fremragende lob over forsvaret Martin Vingaard totalt fri i feltet, og Vingaard gjorde det eneste rigtige ved også at chippe bolden over den fremstormende Heinze – men Thomas Hansen nåede på akrobatisk vis at sparke bolden væk på selve målstregen!

Et par minutter senere tog William Kvist chancen fra 25-30 meter, men en medspiller rettede desværre langskuddet af, så det strøg lige ved siden af. Heldigvis fik det ham ikke til at holde op, heller ikke med at sigte efter medspillerne - men herom senere!

"Hvilan för Wiland"
Det var meget småt med Silkeborg-angreb, endsige målchancer, så det var i store perioder ”hvilan för Wiland”. Til gengæld var det fortsat godt gang i løjerne i den anden ende, hvor meget gik gennem den evigt vandrende Atiba, der som sædvanlig også var komplet umulig at pille bolden fra. F.eks. da han spillede Oscar i venstre side, der elegant gled forbi Lustü og fandt en helt fri Ailton inde foran, men hans inderside-afslutning gik et stykke forbi. Den sidste præcision manglede også kort før den halve time, da den veloplagte Santin spillede Pospech godt fri i højre side af feltet, men et par desperat tacklende Silkeborg-forsvarere distraherede ham så meget, at han ikke fik trykket ordentligt af, da chancen ellers var der.

Kort før pausen var Steven Lustü fandt Christian Holst i feltet med en lang bold, men inden han fik kontrol over den, fik Antonsson prikket den væk, så heller ikke her kom Wiland i aktion. Den målløse pausestilling gav absolut ikke et retvisende billede af styrkeforholdet, men hjemmeholdet kendte ikke rigtigt sin besøgelsestid, og gæsterne skal også have credit for at forsvare sig klogt og godt mod de veloplagte københavnere.

Trænerstaben overvejede at tage Ailton ud i pausen, da han havde fået et slag i lyskeregionen, men han blev på banen og efter få minutters spil serverede han et godt indlæg til Santin, hvis hovedstød dog blev blokeret af en forsvarer.

Fortsat stor FCK-dominans efter pausen
Også Vingaard og Kvist viste fine kombinationsevner, hvilket bragte Vingaard i god skudposition på kanten af feltet, men han sendte bolden over mål. Silkeborg fortsatte med at smide bolden væk alt for hurtigt, når de endelig fik fat i den, så de måtte stadig jage meget rundt efter den. Til gengæld havde de stadig godt fat i alle høje indlæg i feltet, så det var ikke dér, hjemmeholdet skulle lede efter hullerne i den røde mur.

En enkelt gang lykkedes det at sende Lekic af sted med en lang bold bag FCK-forsvaret, men med et lidt for optimistisk lob sendte han bolden i nettaget. Efter en times tid trak Ailton sig ud til fordel for N’Doye, som tilførte FCK-offensiven lidt mere fysik, men stadig uden at løverne fik nok udbytte af det enorme spilovertag.

Forløsende scoring på lidt af en tilfældighed
Sionko afløste Hjalte Nørregaard midt i halvlegen og havde kun været på banen et minuts tid, da Kvist igen tog chancen langt udefra. Inde i feltet nåede Santin ikke at flytte sig for bolden, men det var held i uheld, for i stedet rettede han bolden af, så den strøg i netmaskerne langt uden for den prisgivede Lasse Heinzes rækkevidde!

Ironisk at der skulle gå hul på bylden på sådan en tilfældighed, når man nu ikke kan omsætte de store og halvstore chancer til scoring - men held er også noget man opsøger, og Kvist skal krediteres for at tage chancen udefra. Og som han humoristisk bemærkede efter kampen: - Det var da mit mål, ligesom det andet mål mod Ajax...

Små fem minutter senere burde vi også have set det andet mål i dagens kamp, da Santin brugte sin fysik og sit antrit til at stjæle bolden fra en uopmærksom Jim Larsen ude i den ene side, strøg ned mod mål og spillede perfekt på tværs til N’Doye, men senegaleseren missede bolden tæt under mål.

Umiddelbart dog ikke noget, der fremkaldte angstanfald blandt FCK-fansene, for hjemmeholdet havde stadig kampen helt i sin hule hånd, og et kvarter før tid var det igen kun centimeter, der manglede i det andet mål. Vingaard slog et godt indlæg fra venstre side mod en helt fri Sionko midt for mål, men tjekken ramte den ikke rent, så den strøg forbi mål

N’Doye fik en god dødbold-mulighed, da Lustü nedlagde Vingaard en meter uden for feltet, men han sparkede bolden lige ind i opdækningen. Kort efter kom TK ind i stedet for Vingaard, alt imens Troels Bech ihærdigt forsøgte at dirigere sine tropper frem til en sidste offensiv. Og man må sige, han fik sin vilje!

Wiland mirakelmager i helt sindssyg afslutning!
- Efter 84 minutter: Martin Ørnskov nåede højest til et Degn-hjørne og headede bolden lige over og i nettaget.
- Minuttet efter: en lang fremlægning i FCK-feltet blev headet tilbage til Lekic, der resolut flugtede løs og tvang Wiland til en mesterlig refleksredning.
- Et halvt minut senere: endnu et godt Degn-indlæg endte via Lekic hos en helt fri Simon A. Pedersen, der via en forsvarer headede bolden lige over mål.
- Et halvt minut senere: hjørne fra højre, Jim Larsen nåede højest og headede mod mål, og igen må Wiland give hjørne.
- Yderligere et halvt minut senere: efter hjørnet endte bolden hos Lekic i udkanten af feltet og han hamrede mod mål mellem venner og fjender, og på kanten af det lille felt satte Flinta hovedet på, men nærmest mirakuløst fik Wiland kattesmidigt smidt sin store krop ned og blokere bolden på selve målstregen.
- 89 minutter spillet: nyt Degn-indlæg skabte ravage i feltet, men det endte med at Ørnskov sparkede over mål.

Ståle Solbakken var efterhånden helt oppe i det røde felt over den ufattelige kovending, kampen havde taget – men det var ikke slut endnu. Langt inde i overtiden skar et Degn-indlæg igen gennem feltet som en kniv i blødt smør, og ved fjerneste stolpe bankede Rajko Lekic nok engang løs, men igen hev Wiland en super-refleksredning ud af ærmet og viftede bolden væk.

Så skete der heldigvis ikke mere, men det var også mere end rigeligt!! Den femte SAS Liga-sejr i træk bragte løverne tættere på topholdet OB, der nu kun er ét point foran – og da Brøndby scorede to gange i Aalborg kan mestrene også prale af, at det tidligere så udskældte forsvar p.t. er det, der har sluppet færrest mål ind. Men det holdt hårdt i dag, da først Silkeborg indledte bombardementet. Godt det først var 5 minutter før tid!