Første liga-nederlag i knap 3 måneder

César Santin afløste den skadede Dame N’Doye i startopstillingen, og ellers stillede Ståle Solbakken samme hold, som i torsdags gjorde det så godt mod PSV Eindhoven. William Kvist og Atiba Hutchinson byttede dog plads, så Kvist lå centralt og Hutch på højrekanten.´

Ståle Solbakken havde på forhånd lagt vægt på at undgå at holdet skulle blive kørt over af AaB i 1. halvleg, ligesom ved de to seneste besøg i Aalborg, og det lykkedes ganske udmærket – dog kunne Marcus Tracy have givet hjemmeholdet en drømmestart efter bare 5 minutter, da han trak sig fri i feltet og fyrede af i god position, men Johan Wiland reddede godt.

Gæsterne svarede dog hurtigt igen, og minuttet efter tog Pospech et godt rush langs højrekanten, og Santin var meget tæt på at nå frem til hans fine indlæg, men manglede lige det sidste. Herefter satte københavnerne sig mere og mere på kampen, og både Kvist, Vingaard og Wendt udfordrede Karim Zaza med udmærkede skud fra distancen. Efter en snes minutter fik man også bolden i nettet, da Grønkjær rykkede fint fri på venstrekanten og fandt Santin ved fjerneste stolpe med et præcist indlæg, men desværre gik flaget for offside, da brasilianeren pandede bolden over i det lange hjørne.

Omkring den halve time, hvor en stille regn begyndt at sile ned over stadion, fladede kampen lidt ud og blev mere jævnbyrdig og stillestående, men stadig med løverne i fin kontrol med begivenhederne. Man spillede tålmodigt og koncentreret uden at satse for meget, og AaB smed selv en del nemme bolde væk og fik aldrig rigtigt gang i deres offensive spil.

Syv minutter før pausen fik Louay Chanko en lidt tilfældig skudchance lige inden for kanten af feltet, men igen var Wiland godt nede og sikre sig bolden. Kort efter headede Santin lige forbi på endnu et godt Grønkjær-indlæg, og det skulle desværre vise sig at blive hans sidste aktion, da han kort efter pådrog sig en forstrækning i en løbeduel med Kjetil Wæhler. Santin vidste straks den var gal og signalerede udskiftning, hvorefter han blev afløst af Ailton.

AaB kom meget bedre i gang efter pausen, og efter små 10 minutter var de tæt på at få udbytte af deres yndlingsdisciplin: dødbolde. Både Jeppe Curth og Michael Jakobsen var tæt på at nå frem til et frispark fra højre side, men forsvaret slap med skrækken i den omgang.

Det gjorde de imidlertid ikke i det 58. minut, da Jakobsen tog et hurtigt frispark omkring midterlinien og Patrick Kristensen smuttede fri af den bageste firekæde. Fra venstre side af feltet slog han et fint indlæg ind foran, hvor Marcus Tracy pressede sig frem over Ulrik Laursen og headede bolden ind via den ene stolpe.

En ærgerlig udvikling på kampen efter den udmærkede 1. halvleg, men det havde efterhånden udviklet sig til en ret lige og jævnbyrdig affære, hvor man sad med en fornemmelse af, at den første scoring kunne blive afgørende. Det blev den på sin vis også, men det skulle vise sig, at københavnerne fik produceret mere end rigeligt med chancer i den sidste halve time til at man kunne have vendt 0-1 til 2-1, ligesom sidst man var på besøg i Aalborg.

Vingaard fik en stor skudchance efter et indlæg fra Grønkjær, og på et Pospech-indlæg fra højre dykkede Ailton ned og sendte et hårdt hovedstød lige forbi den ene opstander. Atiba fik et frispark lige uden for AaB-feltet, da Wæhler rev ham omkuld, men sparkede det selv lige i AaB-muren. Et  kvarter før tid sendte Atiba et indlæg fra indskiftede Sionko videre ud til Grønkjær i venstre side, der måtte se Karim Zaza snuppe sin afslutning.Kort efter var Pospech ved at overliste Zaza med et langskud, men igen klarede det pressede, men godt kæmpende hjemmehold frisag.

Med syv minutter igen satsede Ståle yderligere offensivt ved at sætte Zanka ind i angrebet og tage Hjalte Nørregaard ud, og under et mere og mere massivt tryk var der store skudchancer til både Antonsson og to gange Grønkjær, men i dag ville bolden bare ikke ind…

Dermed endte en god stime på 10 ligakampe som ubesejret, og løverne tabte dermed lidt terræn til OB og Esbjerg, der indtager de to første pladser i tabellen. Efter to ugers landskamppause venter to hjemmekampe mod Randers FC og FC Midtjylland, inden efterårssæsonen rundes af med en meget vigtig udekamp mod netop OB.