Stærke løver sejrede fortjent

Ariël Jensen og trænerteamet havde ændret på en enkelt plads i forhold til forårspremieren i Odense, idet César Santin var med fra start i angrebet, mens Daniel Jensen gik ned på den centrale midtbane i stedet for Thomas Kristensen. Gæsterne fik skadet deres anfører Frank Hansen under opvarmningen og måtte smide Jeppe Illum ind med kort varsel.

Der var kun spillet omkring 45 sekunder, da SIF-keeper Lasse Heinze måtte i aktion for første gang, da César Santin sendte en flugter af sted midt i feltet, men Heinze hev den første af flere gode redninger frem og afværgede.

Hjemmeholdet lagde et højt og aggressivt på silkeborgenserne og kunne efter det første kvarter notere sig en boldbesiddelse på 63-37, men uden at være kommet frem til meget mere end Santins flugter i første minut. Gæsterne havde ikke haft alverden, men Wiland måtte dog ud og flyve for at afværge et godt langskud fra Martin Svensson efter et kvarters spil. I den anden ende fik Daniel Jensen serveret en god skudmulighed af Pierre Bengtsson, men firsttimede et par meter forbi mål.

Kort før den halve time kom løverne dog fortjent foran efter en lækker frispilning fra Claudemir, der fandt Nicolai Jørgensen i venstre side af feltet, hvorfra han sparkede bolden fladt under Lasse Heinze. Løverne fortsatte dominansen, og små 10 minutter senere blev det 2-0, da Andreas Cornelius kom først på en returbold tæt under mål efter et Nicolai Jørgensen-hovedstød var blevet blokeret. Det var også stillingen efter de første 45 minutter, hvor Silkeborg egentlig ikke havde spillet dårligt, men blot måtte sande, at de mødte et veloplagt FCK-mandskab, der viste den forskel der også bør være mellem ligaens nr. 1 og 11.

2. halvleg fik en livlig og afvekslende indledning! Først fik Cornelius en stor skudchance midt i feltet på et Bolaños-indlæg, men sparkede lige på Heinze, og minuttet efter fik Marvin Pourié en pænt stor mulighed i den anden ende, men Wiland reddede godt til hjørne. Silkeborg var fint med i kampen på dette tidspunkt, men efter godt en times spil blev FCK-dominansen igen mere og mere tydelig og udviklede sig snart til det rene powerplay.

Silkeborg var heldige og dygtige, da Cornelius hamrede et Bengtsson-indlæg på den ene opstander, og Santin sendte returbolden lige i favnen på Heinze, men det ene angreb efter det andet bølgede nu ned mod midtjyderne, der havde mere at rigeligt at gøre med at forsvare sig.

Bolaños blev den næste, der for alvor testede Heinze, men igen trak målmanden sig sejrrigt ud af duellen, da han med noget besvær fik pareret costaricanerens helflugter til hjørne efter et godt opspil i venstre side af Claudemir og Santin. Kort efter var Bolaños i oplæggerens rolle, da han serverede et fint indlæg til Cornelius, som imidlertid pandede bolden på overliggeren…

Man kan roligt sige, at 3-0 hang i den kolde aftenluft, og det blev da også en kendsgerning et kvarter før tid, da Pierre Bengtsson erobrede en bold i eget felt og straks slog den op til Cornelius. Topscoreren viftede kraftfuldt Jesper Mikkelsen væk lidt inde på Silkeborgs halvdel og satte kurs ned mod Heinze, og denne gang kunne keeperen ikke stille noget op, men måtte se sig passeret af den unge Superliga-topscorer.

Silkeborg reagerede dog godt på denne dukkert, og kort efter havde Kasper Risgård en god skudchance lige uden for feltet, men sendte den over mål. De fik dog flyttet spillet frem og tilkæmpede sig med 10 minutter igen et frispark 6-7 meter uden for feltet, som Jesper Mikkelsen fornemt skruede op i det ene målhjørne uden chance for Wiland.

Fire minutter senere gik der et lille gys gennem Parken, da Martin Svensson sendte en flad afslutning af sted mod Wiland, som gav en returbold, som Pourié straks sendte i nettet, men heldigvis var flaget allerede gået for offside på tyskeren.

Tættere kom Silkeborg ikke trods en offensiv satsning til sidst, og de må derfor tilbringe mindst en uge mere under stregen, mens løverne konsoliderede førstepladsen i tabellen.