9. Superliga-sejr i træk - men det holdt hårdt...

Superligaens suveræne tophold havde Thomas Kristensen med på midtbanen i stedet for Daniel Jensen, men startede ellers med de samme, som i søndags slog Silkeborg 3-1. Ligesom Silkeborg måtte AC Horsens i sidste øjeblik ændre på holdet, da Morten Rasmussen trak sig med kort varsel og i stedet spillede Nabil Aslam.

I det første kvarters tid var der ikke meget, der boblede i løveglassene, selv om man tegnede sig for en boldbesiddelse på omkring 65-35. Gæsterne havde organiseret sig klogt og spillede deres offensive optimistisk, når chancen bød sig. Det gjorde den ikke så tit, men efter 17 minutter viste de opfindsomhed og skarphed, og så var der pludselig malurt og ikke champagne i det københavnske bæger. Angriberen Charles Takyi spillede en fin 1-2-kombinatio med Spelmann i FCK-feltet, hvorefter han enkelt kunne udplacere en chanceløs Johan Wiland.

Takyi viste i det hele taget mange gode takter, og den nyankomne ghaneser med en fortid i tysk fodbold, skal nok vise sig at blive en gevinst for De Gule. Men hans scoring fik dog hjemmeholdet ud af starthullerne, og især Nicolai Jørgensen begyndte energisk at drive spillet frem over venstrekanten. Men stadig kneb det med at spille sig til afslutninger, så selv om det så småt begyndte at boble i glasset, skulle man hen omkring den halve time, før det var tid til at skåle.

Igen var den energiske Nicolai på færde, og han fik tacklet en bold frem til Santin i feltet, og han var kølig nok til lige at tage et træk på tværs, så han midt for mål kunne hamre bolden utageligt i netmaskerne til 1-1.

Det udviklede sig nu til et tungt og solidt FCK-pres, men stadig uden at det blev til de helt store chancer. Nicolai og Pierre Bengtsson skabte en udmærket mulighed efter en god 1-2 ude i venstre side, men Santin nåede ikke frem til Jørgensens indlæg fra baglinjen. Da Mads-Kristoffer Kristoffer fløjtede 1. halvleg af, kunne begge hold derfor noget usædvanligt notere en udnyttelsesprocent på 100 i kategorien ”skud på mål”!

Efter pausen havde hjemmeholdet bolden klart mest, men stadig fik de kun 8.542 fremmødte ikke rigtig stillet tørsten - måske bortset fra de 20-25 Horsens-fans, der optimistisk begyndte at glæde sig til at tage point fra topholdet for tredje gang i sæsonen.

Ragnar Sigurdsson styrede et Bengtsson-hjørne i sidenettet, og der var også tilløb til mere, men stadig var ”lige-ved-og-næsten” mest dækkende for FCK-offensiven. Tre gule kort med få minutters mellemrum var ikke udtryk for, at det var nogen hårdt spillet kamp, og to af dem blev da også givet for at losse kuglen væk efter der var fløjtet. Med små 20 minutter igen kom Vetokele på banen i stedet for Santin, og det gav lidt nyt liv oppe foran, og langsomt men sikkert begyndte hjemmeholdet at øge presset og skabe farligheder.

Lars Jacobsen appellerede forgæves for straffe, da han blev tacklet i et gennembrud i højre side af feltet, og Cornelius var lige ved at finde Vetokele inde foran, men stadig manglede det sidste. 10 minutter før tid kom Daniel Jensen ind for TK, men bedst som man sad og drømte om et sent sejrsmål, så slog De Gule til med en giftig kontra i den anden ende efter et boldtab af Claudemir på midten. Heldigvis tog Daniel Jensen det lange løb med tilbage og fik i sidste øjeblik afværget, at en tværpasning endte hos den helt fri Takyi.

Lidt efter nåede indskiftede Lasse Kryger højest på en Retov-dødbold, men Wiland tog sig sikkert af hans hovedstød. Men nu var der ved at komme gang i løjerne, og minuttet efter fik Cornelius en kæmpe chance, da et Vetokele-hovedstød lidt tilfældigt endte for topscorerens fødder, men Frederik Rønnow gjorde sig bred og afslutningen ramte hans ene ben og gik i spil igen.

Tiden tikkede ubønhørligt videre ned mod de 90 minutter, men da stadionuret stod på 89.57, røg champagnepropperne til sidst af flasken i Nationalarenaen, og det boblede lystigt ud over hjemmeholdets fans, der igen fik smagt sejrens sødme.

Optakten var et skift ud med venstre side, som Nicolai Jørgensen lod passere til Claudemir, og brasilianeren spillede 1-2 med Nico og skruede herefter elegant bolden over i det lange hjørne uden for Rønnows rækkevidde. Unægtelig en kold dukkert for det godt kæmpende Horsens-mandskab, som i overtiden tilmed måtte se et meget nærgående hovedstød fra Kryger snige sig lige forbi Wilands ene stople – på den forkerte side.

Med 2-1-sejren konsoliderede Byens Hold ikke blot det store forspring i toppen af tabellen, men noterede også en ny dansk rekord i form af 9 Superliga-sejre i træk. Det holdt dog hårdt i dag…