Forrygende forårspremiere

Der var næsten forår i luften til forårspremieren denne solskinssøndag, hvor spillerne og en talstærk fanskare satte kursen mod Odense for at tage hul på de sidste 13 spillerunder i Superligaen. Og de mere end 10.000 fremmødte fik i hvert fald en god og afvekslende fodboldkamp, selv om hovedparten af tilskuerne måtte gå skuffede hjem efter at have set københavnerne vende den fynske pauseføring på 2-1 til samlet sejr på 3-2.

Gæsterne startede ellers bedst i en tæt og intens atmosfære med mange dueller rundt om på banen, men uden egentlige afslutninger i de første 10 minutter. Første skud på mål faldt fra Lars Jacobsens fødder, da eks-OB’eren testede eks-FCK’eren Jesper Christiansen, der for første gang siden sit skifte fra Elfsborg vogtede OB-målet mod løverne. Ved den lejlighed tog han godt for sig, men på det efterfølgende hjørne var han ikke helt overbevisende i sit angreb, da han sendte Pierre Bengtssons hjørne lige i nakken på Daniel Høegh, hvorfra den dalede i netmaskerne ved den fjerneste stolpe.

Kort efter var Bashkim Kadri rasende over, at han ikke fik straffe i den anden ende, men Kehlet mente ikke, der var foregået noget ulovligt og kvitterede med et gult kort. Et sådant fik Daniel Jensen også kort efter, da debutanten gik hårdt til en fynbo i en duel. FCK- og Superliga-debutanten havde fået chancen fra start i angrebet ved siden af Andreas Cornelius, mens César Santin indledte på bænken.

Efter den gode start gik københavnerne lidt i stå efter den hurtige føring, mens OB’erne reagerede fint med et aggressivt og pågående pres, som efter en snes minutter udmøntede sig i en udmærket skudchance til Espen Ruud på kanten af feltet, men han sendte den forbi mål. I den modsatte ende kom Cornelius også på skudhold, da Daniel Høegh tøvede lidt i en løbeduel i feltet, men han sendte også bolden forbi mål.

Straks svarede OB igen med et godt opspil i højre side, og et indlæg, som blev snittet videre til debutanten Bodul, der trykkede godt af lige uden for feltet, men Wiland var godt nede og redde det flade skud.

Bare to minutter senere var der imidlertid gevinst til de pågående fynboer, da Emil Larsen trak ind fra venstre og sendte et ikke alt for vanskeligt skud af sted med retning lige mod Wiland – men den smuttede simpelthen mellem handskerne på ham og i nettet!

Kort efter den halve time var Daniel Jensen tæt på at bringe gæsterne foran igen, da et tålmodigt FCK-opspil end i venstre side hos Pierre Bengtsson, men på hans hårde indlæg pandede Jensen den lige over OB-målet.

I stedet gav Wiland igen hjemmeholdet en hjælpende hånd, da han fik fumlet så meget med en blød og ufarlig bold, at Bodul enkelt kunne sparke den i tomt mål. Det er vist næppe sket før i historien, at han har lavet to så store fejl med så kort mellemrum, men han viste stærk moral ved kort efter at være helt på tæerne og hive en storartet redning frem på et giftigt forsøg fra Marcus Pedersen. Men forsvaret virkede lidt rystede i en periode, men heldigvis afholdt det ikke holdet fra at tage godt fat i kampen igen og slutte halvlegen klart bedst af, bl.a. med et udmærket Cornelius-hovedstød, som Jesper Christiansen dog fik reddet til hjørne.

??Efter pausen fortsatte løverne hvor de slap og satte sig langsomt, men sikkert på kampen. I indledningen havde Bashkim Kadri og Marcus Pedersen dog et par gode chancer, men igen var Wiland helt på dupperne og reddede sikkert. I den anden ende diskede Bolaños op med et lækkert saksespark, som dog gik over mål, men efter 54 minutter kom der balance i regnskabet. Nicolai Jørgensen tog et af sine karakteristiske ryk, spillede en hurtig 1-2 med Daniel Jensen, og sparkede bolden fladt ind under Jesper Christiansen. En flot og vigtig aktion af den energiske kantspiller på et tidspunkt, hvor kampen stod og vippede.

Midt i halvlegen gik der lige lidt stillingskrig i det for en kort periode, men stadig med god københavnsk kontrol over begivenhederne og en boldbesiddelse, der lå omkring de 60-40. OB’erne havde tilsyneladende brugt mange kræfter før pausen, men alligevel faldt kampens første udskiftning først 20 minutter før tid.

Men da stod det 3-2 til gæsterne, efter at Nicolai Jørgensen havde spillet Claudemir fri midt i OB-feltet, hvorfra han koldt prikkede bolden mellem benene på den fremstormende Jesper Christiansen. På det tidspunkt lignede det ellers en indskiftning af Santin, men i stedet kom Delaney på banen i stedet for Daniel Jensen, mens Nicolai gik op i angrebet.

Så blev der lidt stille i Odense, hvilket de mange FCK-fans ikke undlod at gøre opmærksom på nede fra deres plads bag det ene mål. Med seks minutter igen var det lige før, kampen blev definitivt lukket og slukket, da Bolaños slap helt fri i højre side af feltet, men Jesper Christiansen gik godt ned og parerede hans afslutning.

OB kom ikke nærmere end en udmærket skudchance til Michael Silberbauer, som dog strøg tæt forbi den ene opstander, og så det sluttede med en alt i alt fortjent 3-2-sejr i en afvekslende og underholdende forårspremiere - og Johan Wiland kunne ånde lettet op...