Ståle: - Offensivt gik det rigtig godt

Ståle: - Offensivt gik det rigtig godt

De fleste ville trænere ville nok være meget tilfredse med at vinde 5-0, og Ståle Solbakken var da også tilfreds med mange aspekter af dagens kamp – men havde dog et par anmærkninger om det defensive spil, men overordnet set, så var det en meget tilfreds træner der mødte den skrivende presse efter kampen.

 

Af Jan Eliassen

Ståle startede med et stort smil om det overraskende i at vinde 5-0:

 

- Ja, jeg havde ikke set en 5-0’er komme før næste søndag. Vi fik skabt nogle gode chancer, og så fik vi scoret målene i dag. Jeg synes dog, at sejren er for stor, men i dag gjorde vi vel nærmest det samme mod AGF som Marseille gjorde mod os. I første halvleg scorer vi fire mål på seks chancer, og det sker meget sjældent – og det gik så ud over AGF i dag, sagde Ståle og fortsatte:

 

- Vi har haft en kort optakt, har fået lidt skader, og har også spillet de to kampe mod Marseille. Men vi er klar, og nu gælder det for os om at spille det bedste fodbold. Offensivt gik det rigtig godt i dag, der var god bevægelse og spillerne var iderige. Defensivt haltede det til gengæld lidt, og vi stod ikke helt så godt som jeg kunne tænke mig, og vi kan også takke Johan Wiland for at AGF ikke får scoret. Vi skal huske, at selvom vi vinder klart i dag, så har vi ikke vundet andet end en enkelt kamp.

 

De fleste mener, at kampen om guldet bliver et tæt kapløb mellem OB og F.C. København, og det er Ståle Solbakken stort set enig i:

 

- Det bliver nok en tvekamp her i foråret mellem OB og os, men man ved aldrig. Et eller andet kan ske, og pludselig har det ene holdt skilt sig ud – og jeg har som spiller prøvet både at blive sat, og sætte det andet hold i slutfasen. Men jeg tror nu, at det bliver meget jævnt her i foråret.

 

Om dagens tre-måls skytte sagde Ståle Solbakken:

- Det virkede som om Santin blev meget lettet da han scorede til 1-0. Det var rigtig godt for hans selvtillid. Han løber meget i dag, er meget alsidig, og scorer også tre meget forskellige mål.

 

Afslutningsvis virkede den norske cheftræner imponeret over, at spillerne og klubben klarer sig så godt igennem de mange overskrifter i medierne:

 

- F.C. København som klub og firma har været udsat for rigtig meget det seneste halve år, og har modstået presset – og heldigvis, så kan Brøndby jo aflaste os lidt i medierne i ny og næ, sagde Ståle med et smil.

 

Dagens hattrick helt, César Santin, var naturligvis også meget tilfreds da han snakkede med FCK.Dk efter kampen:

 

- Det er ikke hver dag jeg scorer hattrick, faktisk er det nok kun anden gang i min karriere, men det er nu ret sjovt at score hattrick.  Jeg føler jeg er ved at være tilbage på niveau, jeg har en god følelse, er ved at være klar igen - og synes selv jeg bliver bedre og bedre. Nu håber jeg bare på flere scoringer i foråret – og skulle jeg score lige så mange som sidste sæson, så er det fint.