Skjold vandt lokalopgøret

På en regnvåd bane på Østerbro Stadion var der adskillige fans af F.C. København, der var mødt op for at se hvordan klubbens gamle helt Lars Højers nye klub Skjold ville klare sig mod naboerne fra Parken, der tårnede sig op i banens baggrund. Hele 310 tilskuere var til stede på tribunerne.

Højer klarede sig fint, for Skjold vandt fortjent med 2-1 efter en kamp, der ikke var specielt underholdende og i hvert fald slet ikke en af de bedste, FCK2 har spillet. Reelt var det kun ynglingen Christian Traoré, der for alvor viste en god indsats hos ungseniorerne, som havde noget af en offday.

Peter Christiansen
Peter Timm Thomsen (46: Heine Jørgensen)

Mads Kjøller Westh (60: Will Orben)
Clement Cliford

Skjold lagde bedst ud med en kolossal chance, hvor det så ud til at være nemmere at score; der blev brændt fra en afstand af et par meter, og Martin Gregersen var passeret.

Den livlige start på kampen var dog ikke indledning på nogen sprudlende halvleg. Chancer var der kun få af.

Lars Højer kom frem til et frispark ca. 30 meter ude, og det gav store forventninger hos publikum. Frisparket gik dog ca. en meter udenom.

Clement Cliford havde en god chance, da han alene igennem prøvede at lobbe over Skjolds målmand Mikkel Grønlykke. Lobbet blev lidt skævt og, Skjold kunne sparke væk.

Skjolds Rasmus Gjellerup fik et godt skud afsted, der strøg lige over overliggeren, og dermed er de bedste reelle chancer beskrevet.

Anden halvleg begyndte væsentlig mere interessant, da Clement Cliford stormede igennem og måske, måske ikke blev fældet af Skjolds målmand Grønlykke. Rocky Schmücker scorede sikkert på straffesparket med et fladt skud i højre side, og samtidig gav dommeren et par advarsler til Lars Højer og Mikkel Grønlykke for at protestere.

Ca. et kvarter inde i kampen fik Skjold straffe, og det lignede lidt af en kompensationsdom. Thomas Karabulut scorede uden problemer.

Efter 19 minutter blev kampen afgjort, da Anders Haugaard Nielsen blev spillet elegant fri af Per Laursen efter nogle overdådige driblinger af Laursen, og scorede.

Det blev ikke til store chancer til FCK i resten af kampen, selv om både Clement Cliford og Heine Jørgensen havde et par gode skud udefra. Tættest på at score et nyt mål var Thomas Karabulut fra Skjold, da han ikke fik tåen på et indlæg mens han stod ca. en meter fra mållinien.

Og sådan sluttede det – 2-1 til Skjold, der forståeligt nok efter kampen så yderst tilfredse ud med at have slået F.C. København i det første indbyrdes møde.