Mohamed Elyounoussi

AGF-FCK: Meget på spil uanset mandagens resultater

Tirsdag kl. 19 vil AGF gerne slutte godt af i sæsonens sidste hjemmekamp på Ceres Park, mens der i høj grad er noget på spil for F.C. København.

AGF melder om stor interesse for kampen, hvor der forleden var over 15.000 billetter ude til kampen.

Løvernes muligheder afhænger af resultaterne i mandagens kampe:
Kl. 16.00 Silkeborg-Brøndby
Kl. 18.00 FC Nordsjælland-FC Midtjylland

Superligatabel


Det bedste scenarie for os er, at Midtjylland taber, og at Brøndby højst spiller uafgjort. Så kan vi med en sejr i Aarhus generobre førstepladsen på bedre målscore end Midtjylland og selv afgøre mesterskabet ved at slå FC Nordsjælland næste søndag (hvis ikke midtjyderne samtidig slår Silkeborg med over 10 mål).

Uanset resultaterne i denne runde, har vi dog stadig have noget at spille om på søndag i Parken, men lad os gemme alle spekulationerne, indtil vi kender aftenens resultater!

AGF denne sæson
I år kvalificerede AGF sig for fjerde gang på fem sæsoner til Mesterskabsspillet, hvor de vandt bronze i både 19/20 og 20/23.

I år så det dog svært ud for Uwe Röslers skadeplagede mandskab, for med ti runder igen, var der ni point op til Top 3.

Til gengæld havde AGF spillet sig i pokalfinalen Kristi himmelfartsdag, men tabte som bekendt 0-1 til Silkeborg og gik glip af det første trofæ siden 1996 samt en plads i Europa League-kvalifikationen.

Skader og finalefokus har muligvis haft betydning for, at AGF ikke har vundet i Mesterskabsspillets første otte runder, og tæller man pokalfinalen med, har de p.t. tabt seks kampe i træk, siden Patrick Mortensen udlignede til 2-2 mod Brøndby i 92. minut.

Bortset fra 2-7-nederlaget i Farum har det dog resultatmæssigt været tætte kampe, men lige nu har AGF kun seks point mere end Lyngby og OB – og har scoret lige så mange/få mål (36).

AGF har Eric Kahl i karantæne tirsdag aften.

Indbyrdes statistik
Det er det 95. møde mellem de to klubber i både Superliga og pokal, og vi har kun tabt én af de seneste 13 (V8, 4U). Det var 1-2-nederlaget i Parken den 3. december, som vi ud fra spil og chancer burde have vundet.

I Aarhus har vi en flot statistik, for siden juli 2000 har vi kun tabt to af 25 kampe, men de seneste to er endt uafgjort – og det var i sidste øjeblik, vi fik point i vores seneste besøg 8. oktober, da Rasmus Falk udlignede i tredje tillægsminut.