Sejr i semifinalen i TU 60 Cup

Gremio tabte i 1993 finalen i den brasilianske pokalturnering og sluttede på en syvendeplads i den bedste brasilianske liga. De spillede tilskuervenlig brasiliansk shortpassing spil og havde to store spillere i Paulo Santros og Luis Magalhaes, begge i Brasiliens VM-trup.

Kampreferat fra "Brølet"

Gremio fik deres første chance i det allerførste minut med et flot skud efter godt brasiliansk kombinationsspil, men Palle Petersen var i storform og viste den første af mange store redninger i kampen.

FCK var under pres fra starten, men det lykkedes Møller at score på hovedstød allerede i det 6. minut efter flot kontraangreb og et perfekt hjørnespark fra Højer.

Med den brasilianske landsholdsspiller Luis Magalhaes som midtbanens inspiration gik Gremio på jagt efter udligningen, men det lykkedes for FCK at køre 1-0-sejren hjem.

Assistenttræner Keld Kristensen sagde efter kampen: 

- Vi var lidt heldige mod Gremio, de spillede godt og havde 3 store chancer inden for de første minutter, heldigvis spillede Palle en fantastisk kamp og var sammen med Allan Nielsen FCK’s bedste spillere. Vi spillede med Wegner som sweeper, Diego og Morten som markeringsspillere, Højer som højre wingback og Ulle på venstre. På midtbanen havde vi Lars som defensiv midtbane sammen med Allan og Michael J. Vi har tabt nogle gange med kun en mand i spids, så vi valgte at have Møller og Martin helt fremme, og det virkede meget godt.

- Er det her måske slutspillets hold?

- Det er lidt tidligt at sige, vi har mange muligheder, og Manniche har bl.a. også vist storspil siden vi kom tilbage (til København, red.). Men det kunne godt komme til at blive det hold! 

Nigeria venter i finalen
Løvernes finalemodstander blev Nigerias A-landshold, som slog Ajax 2-1 i den anden semifinale. Nigerianerne fik et hurtigt mål efter 6 minutter, men Ajax reducerede med et flot mål af Clarence Seedorf. Trods stort pres og brændt straffespark fra Ajax, vandt Nigeria ved i det sidste minut at score efter at have skabt uro i det hollandske forsvar efter hjørnespark.


Holdet: Palle Petersen – Morten Falch, Kenneth Wegner, Diego Tur – Lars Højer, Allan Nielsen, Christian Lønstrup, Michael Johansen, Iørn Uldbjerg – Martin Johansen, Peter Møller