Finalesejr mod Nigeria!

På et flot mål af Iørn Uldbjerg to minutter før tid sikrede F.C. København sig sejren i den internationale fire-holds-turnering TU 60 Cup i Bangkok!

Københavnerne havde spillet sig i finalen med en 1-0-sejr over Gremio fredag aften, og samme dag vandt Nigerias A-landshold den anden semifinale over Ajax Amsterdam med 2-1.

Nigerias A-landshold blev af det franske fodboldmagasin France Football vurderet som den bedste afrikanske fodboldnation i 1993. Eksperter mente, at de kunne gentage Camerouns succes ved VM i juni 1994. De stillede dog op i Bangkok uden nogle af deres bedste europæiske spillere, men spillede stadigvæk som en homogen trup.

Kampreferat fra Brølet:

FCK havde forventet, at Nigeria ville storme frem i deres sædvanlige stil, men det afrikanske hold fik ikke lov at styre kampen. FCK tog langsomt kontrol over begivenhederne med fornuftig brug af førstegangs-afleveringer inden for egne rækker.

Sejrsmålet lod vente på sig. Det kom først to minutter før tid, da Iørn Uldbjerg modtog en bold i dybden i venstre side. Han afdriblede først en afrikansk forsvarer og derefter blev målmanden Peter Rufai snøret, inden han satte bolden ind i det lange hjørne.

Assistenttræner Keld Kristensen sagde efter kampen til Brølet:

- Det var en fuldt fortjent sejr! Det er svært at pege på holdets bedste spiller, fordi de spillede allesammen rigtig godt. Kaus kom ind i stedet for Højer som højre wingback og med Allan ude af spillet var vi nødt til at rokere lidt om på midtbanen, men Giolbas spillede en flot kamp og han var over hele banen.

- Møller fik det røde kort tidligt i kampen, han lavede ikke noget særligt – brugte bare lidt for meget albue. Vi havde en aftale i turneringen om, at dommeren skulle fortælle os hvis han ville udvise en spiller, således at vi fik mulighed for at indskifte Kim Mikkelsen og stadigvæk spille med 11 mand på banen. Så for resten af kampen havde vi Kim og Martin i angreb – ligesom kampen mod Viborg (Viborg-FCK 2-7!) – og det gik godt nok. Det vi viste i den turnering var, at vi kan vinde internationale kampe og Auxerre og Milan kampene er ligesom overstået og nu skal vi videre.

Gremio vandt i øvrigt kampen om 3. pladsen mod Ajax med 7-6 efter straffespark – den ordinære kamp sluttede 2-2. (Carlos Miguel og Carlinhos scorede for Gremio)


Holdet mod Nigeria:
Palle Petersen – Morten Falch, Kenneth Wegner, Diego Tur – Brian Kaus (Lars Højer), Michael Giolbas, Christian Lønstrup, Michael Johansen, Iørn Uldbjerg – Martin Johansen, Peter Møller (Kim Mikkelsen)

Allan Nielsen fik hedeslag efter semifinalen mod Gremio og måtte blive på hotellet resten af turen, og derfor var han ikke med i finalen.