Keld Kristensen: Alt var perfekt!

I den første uge i januar 1994 var fire tophold mødt op i Thailand til en fireholds-turnering i anledning af Bangkoks universitets 90 års jubilæum. Interessen var stor, 30.000 så den første kamp "live" på Bangkoks største sportsstadion. 68 millioner så kampen på fjernsyn i Thailand, og 30 millioner mennesker i nabolandene!

F.C. København ankom som underdogs, men de fløj tilbage til Danmark som vindere af "TU 60 Cup".

Brølets Charles Maskelyne - senere pressechef og Club Secretary i F.C. København - talte med assistenttræner Keld Kristensen efter truppen var kommet tilbage til Danmark:

- Vi trænede ikke så meget derovre og spillede i virkeligheden kun kampe, i modsætning til Ajax, der trænede hårdt og måske manglede lidt kræfter til kampene. Turneringen gav os en chance for igen at spille mod internationale tophold og en mulighed for de to nye spillere at lære holdet at kende.

- Hvordan var Thailand?

- Det var svært at komme hjem til januar i København! Det var ikke primitive forhold derovre, tværtimod, alt var perfekt. Vi boede på 5-stjernede hoteller, og det var fantastisk god mad. Der var en masse presseopmærksomhed, og de mange tilskueres interesse sørgede for, at holdet spillede op til deres bedste. Trods den store interesse for fodbold er deres egen fodbold uorganiseret. De har kun en amatørliga, og i virkeligheden burde hele deres fodboldstruktur bygges op fra bunden. De har mange store firmaer derovre, men de mangler den rigtige organisation. De burde etablere en ny på grundlag af den man nu prøver i USA, sluttede Keld, som kort efter hjemkomsten i øvrigt blev udnævnt til at afløse Benny Johansen som cheftræner fra sommeren 1994.

I et andet interview til "Brølet" fortalte Benny Johansen i øvrigt om, hvorfor han i Thailand brugte Christian Lønstrup på midtbanen i stedet for som sweeper:

- Ja, det er rigtigt, Christian Lønstrup er nu flyttet frem til midtbanen, og Wegner har overtaget sweeperrollen igen. Jeg mener, at Lønstrup nu er kommet sig så meget over sin skade, at han er klar til at gå ind og styre midtbanen. Det startede i efteråret med, at Lønstrup spillede de 3-4 første kampe som defensiv midtbanespiller, men så kom der lidt uro i vores bageste rækker, og så blev jeg tvunget til at foretage nogle ændringer, og han fik sweeperrollen igen.