Roy Hodgson ansættes som cheftræner

F.C København skal herved meddele, at Roy Hodgson ansættes som cheftræner med virkning fra 1. juli 2000. Der er indgået en kontrakt for en periode af to år med option for yderligere ét år.

Den 52-årige englænder Roy Hodgson har en mangeårig trænerkarriere bag sig, først i Sverige i Halmstad og Malmö FF, som han begge gjorde til svenske mestre.

I midten af 90erne var Hodgson en længere periode landstræner i Schweiz, hvorefter han har været cheftræner i Inter, Blackburn og senest Grasshoppers.

Roy Hodgson er medlem af UEFAs tekniske komité og skal i egenskab heraf følge slutrunden om EM tæt. Han tiltræder således i F.C. København umiddelbart efter EM.

Med ansættelsen af Roy Hodgson ændres hele F.C. Københavns trænerstab. Den hidtidige cheftræner Kim Brink og assisterende træner Henrik Larsen har kontrakter, der udløber til årsskiftet. Begge er indtil videre tilbudt anden beskæftigelse i klubben. Den hidtidige fysiske træner Guiseppe Leones ansættelse udløber 30. juni og vil ikke blive forlænget.

Med venlig hilsen

Niels-Chr. Holmstrøm
Sportsdirektør
F.C. København


(pressemeddelelse, 30. maj 2000 kl. 10.40)