Mestrene gjorde det svært for sig selv

Mestrene havde fået to nye spillere i truppen siden sidst, Bolaños og Frederiksen, og costaricaneren gik direkte ind i startopstillingen, mens sønderjyden indledte kampen på bænken. Silkeborg måtte undvære flere af deres normale stamspillere, men mønstrede dog stadig en start-elver med ”kendte navne”, måske bortset fra 19-årige Simon Jakobsen, der først har fået sin Superliga-debut i denne sæson.

En trøstesløs støvregn silede ned over PARKEN, hvor de første tilskuere havde indfundet sig allerede fredag aften i et håb om at sikre sig et par af de ca. 3.000 billetter til Barcelona-hjemmekampen, der blev solgt på B- og C-tribunen fra to timer før kick-off.

Ståle Solbakken havde inden kampen gjort det klart, at hvis man havde problemer med motivationen til dagens kamp, kunne man godt se frem til en bænkeplads på tirsdag mod Rubin Kazan, og han kan godt have fået et og andet at tænke over efter den første halve times tid. Her virkede løverne nemlig ikke særligt sultne efter at æde det midtjyske bundhold, der kom til PARKEN uden sejr i syv kampe. Tilmed tog gæsterne føringen efter små 20 minutter efter en kamp, der indtil da havde været helt lige. Et relativt ufarligt indlæg fra Martin Svensson sejlede simpelthen hele vejen ind i den fjerneste ende af mål, mens Johan Wiland blev snydt af at ingen nåede frem og heade til bolden.

Indtil da havde hjemmeholdets farligste forsøg været et godt Bolanos-frispark i kampens andet minut, der sjuttede lige forbi den fjerneste stolpe. Der var dog flere gode ideer i københavnernes opspil, men de sidste afleveringer manglede præcision, og først omkring den halve time begyndte der så småt at ske ting og sager nede hos Lasse Heinze i Silkeborg-målet. Især César Santin nød godt af nogle fine stikninger i feltet fra den arbejdsomme N’Doye og midtbanen, men enten kiksede han i skudøjeblikket eller også prellede afslutningen af på en velspillende Heinze, der med en smule koldblodighed burde være blevet overlistet mindst én gang inden pausen.

Efter pausen forsøgte mestrene at bygge videre på den gode afslutning på 1. halvleg, og rent spillemæssigt lykkedes det også udmærket, men desværre tog forsvaret en blunder igen, så Kaimar Saag kunne smutte helt fri på en god stikning ned bagfra og løfte bolden ind bag Wiland til en 2-0-føring til de undertippede midtjyder.

Men det gamle mundheld om ”den farligste føring” fornægtede sig ikke, for 5 minutter senere stod det 2-2! Først kunne Heinze ikke holde et hårdt Vingaard-hug fra distancen, hvorefter Santin som et lyn var på returbolden, som han hamrede i netmaskerne. Og tre minutter senere udlignede N’Doye, da han tæt under mål snittede et Oscar Wendt-frispark fra højre side i nettet.

Så kan det nok være, at der kom yderligere gang i den på lægterne, hvor man kunne nå at juble færdigt, inden bolden igen lå i nettet bag Heinze, men desværre var der vinket offside på Santin, inden han elegant lobbede den ind. Men nu var der lagt op til one way-traffic ned mod Silkeborg-målet, og midt i halvlegen var N’Doye centimeter fra, da han ramte stolpen. Men trods markant overvægt i spil kneb det lidt med at komme frem til noget i det tætpakkede felt, hvor gæsterne sloges heroisk for bare det ene point.

Godt et kvarter før tid fik hjemmeholdet en hjælpende hånd – eller rettere fod – af gæsterne, da Tømrer spillede bolden tilbage til Heinze, der tog den op i hænderne. Det efterfølgende indirekte frispark i hjørnet af det lille målfelt løb dog ud i sandet, da N’Doye spillede bolden på tværs af mål uden at nogen rigtig var klar til at hugge den ind bag den røde mur inde på stregen.

På det tidspunkt havde TK netop afløst debutanten Bolaños, der fik en debut lidt på det jævne, og med 10 minutter igen fik Søren Frederiksen sin debut, da han i en dobbeltudskiftning med Hjalte afløste Santin og Kvist. Sidstnævnte havde i øvrigt med et stærkt returløb bremset gæsternes farligste chance efter pausen, da de slap to mod én i et kontraløb, men anføreren fik heldigvis tacklet Martin Svensson i skudøjeblikket.

Trods ihærdige anstrengelser blev det dog ikke til et sejrsmål, selv om blandt andet Vingaard og Wendt havde kompetente forsøg mod Heinze, og Vingaard var tilmed tæt på at score direkte på hjørne i overtiden, inden Tømrer headede væk på selve målstregen. Dermed er løverne stadig ubesejrede, og Silkeborg stadig uden sejr i Superligaen.