4-1 mod tapre østjyder

De forsvarende pokalvindere indledte dette års turnering med at skifte et helt hold ud i forhold til søndagens Superliga-kamp mod Brøndby, og det betød blandt andet, at der blev officiel debut til Kim Christensen på et hold, der godt kunne minde om de opstillinger, man stiller med i reserveholdsturneringen. Modstanderen var dog også overkommelig, idet Viby IF er nyoprykkere i Danmarksserien og på forhånd ikke gjorde sig realistiske forhåbninger om sejr.

Men drømme kan man jo altid, og miraklernes tid er aldrig helt forbi, selv om der er længe mellem dem. Det blev man mindet om efter 12 minutter, da de undertippede østjyder midt i en massiv FCK-dominans udnyttede en noget sløset opdækning i mestrenes højre side, så Troels Meldgaard slap fri og enkelt kunne passere Kim Christensen med en flad inderside.

Indtil da havde det ellers været spil til ét mål, og de ca. 100 medrejsende københavnske fans var da heller ikke længere nede i kulkælderen, end at de med klassisk selvironi fandt noget andet at glæde sig over og skrålede: ”Stadionpølsen, den er go’ – åh, å-åh-å-åh”

Inde på banen markerede gæsterne også lige, hvor skabet skulle stå, da Vingaard kort efter hamrede et frispark på underkanten af overliggeren, og man fortsatte i det hele taget som om intet var hændt med at mase på og sætte hjemmeholdet under pres.

Hjalte Nørregaard fik et par store chancer, men man skulle hen til midten af halvlegen, før der blev bragt balance i målregnskabet. Peter Larsson headede en bold frem mod Viby-feltet, Vingaard samlede op, lavede kigge-væk-finten og trykkede så af fra distancen, og bolden strøg ind ved den ene stople uden for Thorsten Marx’ rækkevidde.

Viby fik en enkelt halv chance, da forsvaret var ukoncentrerede på en sjælden århusiansk dødbold-situation, og Esben Kristensen havde nær fået fat i bolden midt i feltet, men den sprang fra ham. I stedet gik gæsterne op og bragte sig på sejrskurs med et meget smukt hovedstødsmål af Søren Frederiksen, der satte panden på et præcist Oviedo-indlæg fra venstre og headede bolden direkte op i det ene målhjørne.

Bare fire minutter var Frederiksen på pletten igen, da Thorsten Marx stødte sammen med Peter Larsson, da han skulle ud til et frispark fra Vingaard, og sønderjyden kunne enkelt banke returbolden i netmaskerne. Viby-spillerne havde dog ikke helt opgivet drømmen og fik igen skabt en ganske udmærket chance, hvor Kim Christensen måtte sparke bolden væk tæt under mål for næsen af en sensationshungrende østjyde. Nærmere kom de dog ikke, men til gengæld fik Saban Özdogan en stor dobbeltchance inden pausen, men måtte i begge tilfælde se keeper Marx tage godt for sig.

I 2. halvleg kom den første af de 3 U19-reserver, Morten Thomsen, på banen i stedet for Vingaard, og den pågående angriber har ved flere lejligheder vist sin fine målnæse på reserveholdet. I dag kunne det med lidt held også være blevet til mindst et par scoringer, blandt andet da Hjalte fikst spillede ham helt fri, men Thomsen var uheldig med at hans lob gik over både den fremstormende Marx og over mål.

I stedet gav Viby en hjælpende hånd – eller rettere et hjælpende hoved – da Jacob Serwin efter en lille time kom til at dirigere bolden i eget net efter et giftigt Oviedo-hjørne fra højre. Costaricaneren gav i øvrigt mange prøver på sin brillante teknik og havde også et par udmærkede afslutninger, men som kampen skred frem gik både han og holdkammeraterne lidt ned i tempo og virkede tilfredse med de 4-1 – hvad der sådan set også var al mulig grund til.

Thobias Skovgaard kom ind som back i stedet for Danni Jensen, og senere blev der også spilletid til defensivspilleren Lasse Lindbjerg, der erstattede Saban Özdogan og rykkede ind på den centrale midtbane, mens TK gik ud i højre side.

Københavnerne kunne sagtens have scoret endnu flere mål, men Viby tillod sig dog også at brænde en kæmpe chance 20 minutter før tid, da Kim Christensen kom for sent ud i feltet og blev tacklet, så bolden sprang over til en helt fri Rasmus Kortbech. Han var imidlertid se sit skud mod det tomme mål prelle af på indersiden af stolpen, hvorfra den gik på tværs af mål i en forkert vinkel, set med Viby-øjne.

Det blev således ved de 4-1, og det virkede begge mandskaber ganske godt tilfredse med. Mestrene fik hvad de kom efter, og Viby undgik en større ydmygelse og kom endda på tavlen, og har alt i alt stor ære af indsatsen.

Lodtrækningen til næste runde i Ekstra Bladet Cup finder sted på fredag.