Solid indsats bag sikker sejr

Mestrene havde kun ændret på en enkelt plads siden Rubin-kampen, idet Bolaños afløste Vingaard på højre midtbane. Brøndby havde også skiftet en enkelt siden sidste søndags 3-1-sejr over SønderjyskE. Jens Larsen var med i stedet for Nikolaj Agger, hvilket alt andet lige signalerede en lidt mere defensiv 4-2-3-1-formation.

Det var det også, for man skulle hen til kampens 38. minut, før gæsterne havde et skud på mål – og på det tidspunkt havde københavnerne ellers for længst bragt sig foran på et straffe, omend et diskutabelt et af slagsen, som blev dømt mod Thomas Rasmussen mod Christian Bolaños. Michael Tørnes gik til den rigtige side, men César Santins straffespark sad heldigvis helt, helt yderligt, så bolden tog indersiden af stolpen og gik på tværs og ind tæt op af den modsatte stolpe!

Stolpe ind for mestrene for anden kamp i træk, og så fik lydkulissen i PARKEN lige et vrid mere på volumenknappen. Hjemmeholdet sad fuldstændig på spillet i de første 20-30 minutter, hvor Brøndby kun sporadisk forsøgte sig fremad banen og som regel langs venstrekanten, men her blev der lukket effektivt af fra Pospech og en hårdtarbejdende Bolaños, der flere gange også gav prøver på sin lækre teknik i begge ender af banen og også endte med at blive kåret som fansenes Man of the Match.

Midt i halvlegen fik N’Doye - der kort efter scoringen havde sparket en god mulighed lige på Tørnes - endnu en god chance, da keeperen ikke fik clearet et langt Claudemir-indkast, men det var ikke senegaleserens aften, og han sparkede et stykke forbi. Det var trods spildominansen lidt småt med afslutningerne, men omkring den halve time var Tørnes igen på en mindre skovtur på endnu et Claudemir-indkast, og Antonsson kunne heade på tværs af det lille målfelt, uden at nogen dog nåede frem til bolden.

De sidste 10 minutter af halvlegen kom gæsterne efterhånden lidt til orde i den anden ende af banen, men Wiland og centerforsvarerne tog sig sikkert af alle indlæg i feltet, og da Mike Jensen endelig fik sendt en afslutning mod mål, var det heller ikke noget, der kunne true den stærke svenske keeper. Jan Kristiansen var dog mere nærgående med en flad afslutning lidt efter, men den strøg lige forbi mål.

Hjemmeholdet måtte spille 10 mod 11 de sidste minutter af halvlegen, da Claudemir måtte ud og have syet et flækket øjenbryn, men havde Claus Bo Larsen set hvorfor, havde gæsterne nok været i undertal resten af kampen. Det så i hvert fald ikke helt tilfældigt ud, da Remco van der Schaaf i en luftduel på midten plantede albuen lidt i ansigtet på den boldsikre brasilianer.

Mens Claudemir var klar til 2. halvleg, blev Grønkjær i omklædningsrummet – efter en i øvrigt glimrende 1. halvleg – og gav plads til Martin Vingaard. Halvlegen startede ganske jævnbyrdigt, præcis som de sidste 10-15 minutter af 1. halvleg, og stadig i et højt og intenst tempo med mange dueller rundt om på banen, som man kender det fra de her kampe.

Stadig havde gæsterne dog mere end svært ved at spille sig frem til noget særlig, og godt et kvarter efter pausen blev kampen reelt afgjort. N’Doye gik godt ned i banen og fandt Claudemir, der med en fornem pasning spillede Santin helt alene med Tørnes, og han bankede resolut bolden i netmaskerne til 2-0.

Henrik Jensen svarede igen med en dobbeltudskiftning, der sendte Agger og Farnerud helt i front i stedet for den usynlige Jallow, og det pustede lidt mere nyt liv i Brøndby-offensiven på et trængt og tiltrængt tidspunkt, hvor mestrene havde sat sig godt og grundigt på topkampen. Agger fik også en pænt stor hovedstødschance tæt under mål på et indlæg fra venstre, men han headede forbi mål, og tættere kom de gul-blå rigtig, selv om de blev ved med at presse på og jagte en reducering.
Syv minutter før tid – da både Hjalte og Delaney var kommet på banen i stedet for Bolanos og Santin – måtte Claudemir hjælpes fra banen igen efter at have brændt en ret stor kontramulighed, da løverne kom 3 mod 2, men heldigvis kunne han kort efter fortsætte.

Heller ikke i de hele fem minutters overtid kom Brøndby frem til noget særligt, og dermed kunne hjemmeholdet tage sig syvende sejr i sæsonens hidtidige ni kampe. Dermed holder man forspringet på fire point til FC Midtjylland ind de to hold mødes i Herning på lørdag, hvorimod de seneste to års medaljetagere fra OB og Brøndby allerede er 12 henholdsvis 8 point efter. Men sæsonen er lang endnu, så lad os gøre som trænerne og spillerne og bare tage én kamp ad gangen. Den gælder Vibys danmarksseriehold på onsdag i Ekstra Bladet Cup.