Isak Bergmann Johannesson i aktion for Islands landshold mod Venezuela. (ARKIVFOTO)

Landsholds-update: Sejrsmål af Isak og oprykning til Khocholava

Her en foreløbig status over de F.C. København-spillere fra førsteholdet og Talentafdelingen, der er på landsholdsopgaver i disse dage.

Victor Kristiansen og Mohamed Daramy, Danmark U21 (EM-kval.)
VK og Mo spillede begge alle 90 minutter i playoff-kampen ude mod Kroatien, som hjemmeholdet vandt 2-1. Returkampen spilles på tirsdag i Vejle.

Isak Bergmann Johannesson og Hákon Haraldsson, Island
Hákon startede inde og spillede de første 58 minutter af venskabskampen mod Venezuela, der blev spillet i Østrig. Ísak kom ind, da Hákon gik ud og scorede sejrsmålet på straffespark i det 87. minut af kampen, som Island dermed vandt 1-0.

David Khocholava, Georgien
Startede inde og blev udskiftet efter 72 minutter af UEFA Nations League Liga C-kampen hjemme mod Nord Makedonien, som Khocholava & Co. vandt 2-0. Dermed rykker Georgien op i Nations League Liga B.

Viktor Claesson, Sverige
Skal med det svenske landshold først i aktion lørdag aften i UEFA Nations League Liga B-kampen ude mod Serbien.

Mathew Ryan, Australien
Spillede hele venskabskampen hjemme mod New Zealand, og holdt buret rent i 1-0-sejren til Australien.

Marko Stamenic, New Zealand
Kom ind efter 65 minutters spil af venskabskampen ude mod Australien, der vandt opgøret 1-0.

Orri Oskarsson, Island U21 (EM-kval.)
Kom ind i det 87. minut af playoff-kampen i Reykjavik mod Tjekkiet, som gæsterne vandt 2-1. Returkampen spilles på tirsdag.

Andreas Cornelius var som bekendt udtaget til det danske A-landshold, men meldte afbud på grund af sin skade.

- - - -

William Clem og Oliver Svendsen, Danmark U19
Oliver Svendsen måtte lade sig udskifte efter 24 minutters spil af EM-kvalifikationskampen hjemme mod Georgien, som Danmark vandt 3-1. William Clem spillede alle 90 minutter af opgøret i Hjørring.

Lørdag spiller Danmark mod Montenegro.

Noah Sahsah, Oscar Højlund, Alexander Illum Simmelhack og Aksel Halsgaard, Danmark U18
Skal i aktion lørdag mod Norge, i en venskabskampkamp, der spilles i Sverige.

(Emil Højlund var også udtaget, men har meldt afbud pga skade)

Ethan Amundsen-Day, Norge U17
Skal også i aktion lørdag i ovenstående venskabskamp mod Danmarks U18-landshold.

Cornelius Olsson, Victor Froholdt og Tristan Fynbo, Danmark U17
Victor Froholdt spillede de første 74 minutter og scorede et enkelt mål, da Danmark vandt 4-2 over Østrig i den første af to venskabskampe på udebane, mens Cornelius Olsson og Tristan Fynbo spillede alle 90 minutter af kampen.

Lørdag spilles den anden kamp mod østrigerne.