Telia Parken, luftfoto

Københavnske skoleelever rykker i dag ind i Telia Parken

Mandag morgen rykker 4. og 5. klasserne fra Øster Farimagsgades Skole ind i nye midlertidige klasselokaler i Nationalarenaen.

Telia Parken stiller tusindvis af kvadratmeter til rådighed, så der kan blive plads til flere elever på skolen.

Frikvarterer ude på tribunerne bliver i de kommende uger hverdagskost for knap 200 elever fordelt på syv klasser, der skal gå i skole i Telia Parken.

For mange skoler og institutioner er det en særlig udfordring at få plads til de mange børn og unge, så det er sundhedsmæssigt forsvarligt under coronakrisen. Derfor har blandt andre FCK tilbudt at stille udvalgte dele af stadion til rådighed for kommunen.

Taknemmelige for "fodboldskole"
”En fodboldskole har fået en hel anden betydning," siger børne- og ungdomsborgmester Jesper Christensen (S).

"Det er nogle helt exceptionelle omgivelser, eleverne får at boltre sig i. Det glæder mig meget, vi kan låne Telia Parken, hvor der alligevel er mange kvadratmeter, der står tomme i denne tid. Vi er i det hele taget så taknemmelige for al den lokale hjælp, vi får, og som gør, at vi kan få flere børn tilbage til en normal hverdag,”

Københavns kommune har indgået omkring 100 aftaler med kulturinstitutioner, virksomheder og boligforeninger om alternative løsninger på kapacitetsudfordringerne.

Det har indtil videre skabt plads til ca. 3.300 børn fra skoler og dagtilbud, og tallet stiger dag for dag. Kommunen er desuden i dialog med flere aktører om yderligere muligheder.

Der er et yndigt land
Eleverne begynder mandag morgen med at synge nationalsangen ”Der er et yndigt land”. Derefter går de til deres undervisningslokaler, der for nogle elever vil være i Telia Parkens V.I.P lounge med fuld panoramaudsigt over stadion.

Kreative løsninger i en svær tid
Lars Bo Jeppesen, direktør i Parken Sport & Entertainment, glæder sig til at huse eleverne:

”Vi er glade for, at vi kan hjælpe de københavnske skoler og kommunen med at løse en vanskelig udfordring, og samtidig glæder vi os til at se en masse glade børn herinde."

"Vi har alle et ansvar for at finde kreative løsninger i en svær tid, og vi håber, at det kan være med til at give eleverne nogle sjove minder. Personligt tænker jeg i hvert fald, at det er lidt af en drengedrøm at få lov til at gå i skole herinde, så vi glæder os,” slutter Lars Bo Jeppesen.