Sten Grytebust

Keepertræning: Også det muliges kunst

Ligesom vores markspillere kun kan gennemføre en begrænset del af de normale træningsprogrammer, så kan vores tre keepere også kun holde formen delvis ved lige.

I dag var Stephan Andersen tidligt ude og havde en træning alene med Kim Christensen, og senere på formiddagen trænede Sten Grytebust og Kalle Johnsson hver med en gruppe på fire markspillere, der hver havde en seance på ca. en time med Anders Storskov og Bård Wiggen.

Sten Grytebust


"En del af træningen ligner meget det, vi også træner normalt, men når vi f.eks. træner sammen med fire markspillere, så står vi meget som skydeskive inde i målet, mens de træner afslutninger," fortæller Sten Grytebust, mens han puster ud efter en hård serie, hvor skuddene fra skytterne kom hårdt fra en afstand på 10-15 meter.

Sten Grytebust


"Det bliver meget det samme hver dag, og vi savner blandt andet den træning, som man får af at spille til to mål. Så får man et konkurrenceelement, og der er duelspil med høj intensitet, og vi bliver presset af den fysiske kontakt mellem spillerne."

"Det kan vi ikke skabe i den nuværende træning, men det er jo det muliges kunst for alle klubber, ud fra de sundhedsmæssige anbefalinger om at holde afstand og undgå fysisk kontakt og så videre," slutter Sten Grytebust.