Skuffelse efter nederlag

Kampreferat: Tungt nederlag efter "kontroltab"

34.017 tilskuere var på plads i Parken og dannede som sædvanlig en forrygende ramme om Derby nr. 126 mellem de to rivaler - men hovedparten gik særdeles skuffede hjem, da løverne først smed sejren og siden det ene point i tillægstiden.

De to hold
Neestrup sagde før kampen, at Cornelius skulle have startet, men at han ikke havde kunnet træne ordentligt de seneste dage, og derfor var comeback fra start til Viktor Claesson: Grabara – Jelert, Diks, McKenna, Meling – Lerager, Falk, Elyounoussi – Mattsson, Claesson, Achouri.

Brøndby startede med Greve i stedet for Nartey og eller som i deres seneste kamp: Pentz – Vanlerberghe, Lauritsen, Rasmussen – Klaiber, Greve, Wass, Divkovic – Suzuki, Vallys - Omoijuanfo

Over et kvarters afbrydelse
Efter blot to minutter og tyve sekunder måtte Sandi Putros afbryde kampen på grund af røg fra Brøndby-fansenes romerlys, og det varede hele 16 minutter, før spillet blev genoptaget.

Der var desværre et længere spilstop, før sigtbarheden igen var OK. Foto: Lars Rønbøg, Getty Images


Da stadionuret rundede 25 minutter, havde vi altså endnu ikke spillet 10 effektive minutter, men dem havde vi domineret fint og holdt spillet oppe på deres banehalvdel, hvilket i 1. halvleg var ned mod Sektion 12.

Brøndby havde dog en enkelt dødboldmulighed uden for vores felt i højre side, som Marko Divkovic skruede et stykke forbi den fjerneste stolpe.

Mohamed Elyounoussi
Mohamed Elyounoussi var ved at overliste Patrick Pentz i 8. minut. Foto: Gaston Szerman, FCK Media


Tidlig Meling-udskiftning
I 28. minut (altså efter 12 effektive minutter) signalerede Birger Meling udskiftning og tog sig til venstre lår, hvor han bar et stort elastikbind, og efter et par minutters spil i undertal blev han erstattet af Peter Ankersen, som gik over på højre back, mens Elias Jelert og venstre back.

Ankersen fik en flot velkomst af fansene, der alle havde læst søndagens nyhed om, at Ankersen ikke får forlænget sin kontrakt, når den udløber til sommer, så det var hans sidste Derby i Parken.

Brøndby var for en stund mest på bolden, men Jelert var tættest på noget, da han efter 24 effektive minutter fyrede et fladt langskud af uden for feltet, som blev rettet af og strøg tæt forbi mål.

Elias Jelert
Elias Jelert skiftede fra højre til venstre back efter Birger Melings skade. Foto: Gaston Szerman, FCK Media


Perfekt træf af Ankersen
To minutter fik Ankersen til gengæld perfekt træf, da han tæmmede en aflevering fra Lerager i højre side af feltet og med et kontrolleret spark hamrede bolden ind via indersiden af den fjerneste stolpe.

Peter Ankersen
Peter Ankersen bringer løverne foran 1-0 med et perfekt spark. Foto: Gaston Szerman, FCK Media


”Four more years! Four more years” lød det blandt andet under den øredøvende jubel, hvor det både på og uden for banen var tydeligt at se, at alle undte Ankersen denne succesoplevelse.

Peter Ankersen
Øredøvende jubel i Parken, da Peter Ankersen åbnede scoringen. Foto: Lars Rønbøg, Getty Images


Brøndby svarede igen med en god hovedstødschance til efter 34 effektive minutter, men inde foran stregen lossede Diks bolden til hjørne, og ellers var Grabara også klar til at gribe ind.

Hjørnesparket førte til en endnu større chance til Yuito Suzuki, men Grabara parerede fornemt, og returbolden sparkede Nicolai Vallys over mål fra spids vinkel.

Hektisk og intenst
Resten af halvlegen var intens og hektisk med mange dueller, og Elyounoussi kunne måske have fået mere ud af en lang Ankersen-fremlægning, som han løb fri på, men afsluttede lidt langt ude og lige på Pentz.

Alt i alt en udmærket halvleg, hvor vi ikke ligefrem dominerede massivt, men stadig havde ganske godt styr på spillet.

Elias Achouri
Elias Achouri i aktion på baglinjen. Foto: Gaston Szerman, FCK Media


Stærkt første kvarter
Til gengæld kom vi meget stærkt ud efter pausen og satte os tungt på spillet i det første kvarter. Efter to minutter var vi tæt på at spille os igennem, og Claesson kunne have fyret af selv, inden han fandt Elyounoussi i feltet, hvor han blev tacklet af Jordi Vanlerberghe.

Fem minutter efter pausen var Magnus Mattsson lige ved at nå frem til en flad tværbold fra Achouri, og efterfølgende blev en god skudchance til Falk blokeret.

Magnus Mattsson
Magnus Mattsson og Sean Klaiber i en af de mange Derby-dueller. Foto: Gaston Szerman, FCK Media


Flere chancer til at fordoble føringen
Det så bedre og bedre ud, som halvlegen skred frem, og ti minutter efter var pausen var Lerager lige ved at nå at styre et Mattsson-forsøg videre mod mål.

Minuttet efter kom vores hidtil bedste mulighed, da Claesson med hælen spillede Achouri fri, men alene med keeperen sparkede han bolden på den fjerneste stolpe.

Vi kunne dog ikke fastholde vores massive tryk fra det første kvarter og få det andet mål, som måske kunne have lukket kampen, men vi kontrollerede stadig kampen udmærket, og selv om Brøndby efterhånden mere på bolden, satte de ikke vores forsvar på store prøver.

Kamil Grabara
Kamil Grabara. Foto: Lars Rønbøg, Getty Images


1-1 ud af ingenting
Alligevel kom de ud af ingenting på 1-1 i 69. minut… de erobrede bolden på egen halvdel ude i højre side, vandt lidt for let et par dueller, og pludselig så Vallys sit snit til at sende netop indskiftede Mathias Kvistgaarden afsted i dybden.

Han trak ned i feltet, tæt passet op af McKenna og Diks, men trak sig alligevel fri og sparke bolden over i det lange hjørne.

Kort efter kom Andreas Cornelius ind i angrebet i stedet for Claesson, og med tyve minutter igen var der masser af tid til at genetablere den føring, der kunne sende os forbi Brøndby i tabellen.

Rasmus Falk
Rasmus Falk med blikket stift rettet mod bolden. Foto: Gaston Szerman, FCK Media


Tæt på ny FCK-føring
I 77. minut løb Elyounoussi godt fri af Klaiber i feltet på et Mattsson-hjørne, men hans hovedstød sad lige i favnen på Pentz, så håbet om de tre point levede i bedste velgående. Brøndby stillede sig dog ikke bare ned for at forsvare det ene point, som de ellers kunne være bedst tjent med af de to hold, så spillet bølgede lidt uroligt frem og tilbage.

Mohamed Elyounoussi
Hovedstødschance til Mohammed Elyounoussi på hjørne. Foto: Gaston Szerman, FCK Media


Achouri ragede et gult kort til sig, som koster karantæne i Farum på søndag, og kort efter blev han udskiftet med Roony, som tog højre kanten, mens Mattsson rykkede over i venstre. Og netop Roony var tæt på at blive matchvinder igen, præcis som i efteråret, hvor han vendte 1-2 til 3-2-sejr i Brøndby.

I 88. minut sendte han et glimrende skud afsted med retning mod det ene målhjørne, men Pentz nåede godt op og viftede bolden til hjørne.

Roony Bardghji
Roony Bardghji var tæt på at score til 2-1 i 88. minut. Foto: Gaston Szerman, FCK Media


Det ene point skulle være kørt hjem
Lidt efter fik Falk frispark 6-7 meter uden for feltet, men Mattsson sparkede dødbolden lige over mål. Og Ankersen var kort efter lige ved at slippe fri til skud i feltet, men blev tacklet til hjørne.

Ja-ja, den går ikke hver gang, men så måtte vi jo også indstille os på det ene point, som ville være brandærgerligt, men trods alt meget bedre end ingenting.

Men ak… i stedet måtte vi sluge den bitre Derby-pille, som Roony proppede i halsen på de blå-gule i efteråret. I 93. minut fik de alt for god plads til at bygge et angreb op på vores halvdel, og Jacob Rasmussen slog helt ugeneret et indlæg hen over vores forsvar, som Sean Klaiber løb fri på og inderside-flugtede bolden op i nettaget.

Det burde ikke kunne ske, men det gjorde det. Dermed er vi nu fem point efter Brøndby, men stadig kun tre efter Midtjylland, som senere på mandagen tabte 2-3 hjemme til FC Nordsjælland.

Netop de to hold har vi fornøjelsen af at møde på udebane de næste to søndage, og der er nok ikke råd til mange flere fejltrin. Men når den værste skuffelse fra i dag har lagt sig, er der jo stadig 27 point at spille om, så intet er afgjort. Det blev bare ikke nemmere i dag... og slet ikke sjovere.

FCK-fans i Parken
Foto: Lars Rønbøg, Getty Images