Kamil Grabara

FCK-Brøndby: Dagen derpå

Superliga-sæsonrekord på tribunerne
Med 34.017 tilskuere blev mandagens Derby sæsonens bedst besøgte Superligakamp - ca. 450 flere end til efterårets Derby, hvor der kom 33.583.

Det var også det højeste Derby-tilskuertal med både FCK- og Brøndby-fans på tribunerne siden 30. april 2006, dengang Parkens kapacitet var højere end i dag (dengang kom der 41.201). 

Til Derbyet 30. april 2023 havde Brøndby-fans ikke adgang, så hele D-tribunen var i salg, og her nåede tallet op på (35.057.

>> Læs referat af kampen her

FCK-fans i Parken
Foto: Gaston Szerman, FCK Media


Historien gentog sig for den suveræne Man of the Match
Det blev nogle bevægede påskedage for Peter Ankersen efter søndagens udmelding om, at hans kontrakt ikke bliver forlænget, når den udløber til sommer. Han fik en flot velkomst af fansene, da han blev indskiftet allerede efter en halv time, da Birger Meling udgik med en skade, og da han tilmed bragte os foran med sit flotte mål i 42. minut, ville jublen ingen ende tage.

Han blev også sæsonens hidtil mest sikre vinder af afstemningen om Carlsberg Man of the Match med lidt over 3.000 stemmer svarende til ca. 81 %.

Men det endte som bekendt med en skuffende nedtur for Ankersen og alle andre F.C. Københavnere. Præcis som da han scorede sit første Derby-mål til 1-0 ude i Brøndby den 15. april 2018, så smed vi sejren til sidst. Dengang udlignede Kamil Wilczek et kvarter før tid, hvorefter Hany Mukhtar scorede sejrsmålet i 90. minut.

Det var dog ikke det, der fyldte, da Ankersen talte med FCK TV efter kampen.

“Det var et skidt Derby," konstaterede han.

"Vi må aldrig nogen sinde tabe på den måde, vi taber på, det er uacceptabelt. Alle vil selvfølgelig gerne have de tre point, men når vi er i 93. minut, så skal vi tage til takke og ikke åbne op på den måde vi gjorde. Så skal vi være kyniske og tage et enkelt point.”

“Der er ikke andet at gøre end at komme videre," fortsatte han.

"Få bearbejdet hvad vi skal gøre bedre og fortsætte med, for der er også gode momenter, men det hele bliver overskygget lidt af den forfærdelige afslutning. Jeg er sikker på, vi nok skal rejse os, men det er klart at nu her i dag og i morgen er det tungt, men det er der, vi skal vise at vi er lavet af noget specielt."

"Heldigvis har vi erfaring fra de seneste to sæsoner med at komme fra baghjul, så der er ikke andet for en at smøge ærmerne op og så vise det igen," sluttede Peter Ankersen efter sin optræden nummer 276 i FCK-trøjen.

Peter Ankersen
Store jubelscener efter Peter Ankersens 1-0-mål. Foto: Lars Rønbøg, Getty Images


Tabt terræn i tabellen
Med nederlaget - og Midtjyllands efterfølgende 2-3-nederlag til FC Nordsjælland - missede vi muligheden for at erobre førstepladsen, ligesom vi gjorde efter første runde af Mesterskabsspillet for et år siden.

Intet er afgjort endnu, og nu venter to udekampe mod FC Nordsjælland og FC Midtjylland, inden vi tager imod Silkeborg og AGF i Parken.

Læs mere her om billetter til vores udekampe - og hjemmekampene er i salg på billet.fck.dk, bortset fra sæsonafslutningen mod FC Nordsjælland.

Superligatabellen

Kampstatistik

Kampstatistik

 

Kampstatistik