Kalle Johnsson

Kampreferat: Strafferne sad der, og resten klarede Kalle

Syv nye fra i søndags
”Det er kun sejre, der tæller!” sang fansene flere gange i 2. halvleg, og hvis det står til troende, er der jo ikke noget beklage sig over. Kønt var det ikke, men vi er videre til 4. runde – og efter spil og chancer skulle vi jo have lukket den kamp for længst, inden vi kom bagud.

Syv nye fik chancen i forhold til i søndags mod FC Midtjylland, og den største opmærksomhed samlede sig selvfølgelig om Nicklas Bendtners første startplads. Mere opsigtsvækkende var måske, at Karlo Bartolec fik chancen på den centrale midtbane ved siden af Falk, der efter planen skulle have byttet med Zeca i pausen – men der var meget andet, der ikke gik efter planen.

To gode Bendtner-chancer i starten
Hillerød stod for kampens afslutning, da Tobias Bis Andersen i det syvende minut sendte et fladt skud forbi mål, men inden der var gået tyve minutter have Bendtner været tæt på to gange i den anden ende.

Først da Falk spillede ham godt fri i feltet, hvorefter han tog et træk og prøvede at skrue bolden over i det lange hjørne, men Tim Lund fik fingerspidserne på til hjørne. Lidt efter serverede Falk endnu en fin stikning til Bendtner, der prøvede at sætte bolden fladt i det lange hjørne, men Lund reagerede hurtigt med en fodparade og reddede igen.

Det stod dog hurtigt klart, at Hillerød ikke bare var et hold, man lige kørte over, for på egen banehalvdel var de svære at spille mod, mens det kneb mere med at spille sig igennem i den anden ende.

Nicklas Bendtner

Der skete således ikke alverden i de to felter før ti minutter før pausen, da Victor Nelsson flugtede et hjørnespark lige i favnen på Lund. Det kom efter en periode, hvor hjemmeholdet havde været en på bolden, mens vores spil ikke rigtigt hang sammen. Der blev arbejdet energisk nok, men det gik for langsomt til at udfordre den meget solide og disciplinerede Hillerød-organisation med anfører Jonathan Witt som en solid styrmand i den bageste fem-mands-kæde.

Et par nærgående forsøg inden pausen
Inden pausen skabte vi dog et par gode muligheder mere. Først testede Carlo Holse keeperen med et godt, skruet frispark nede ved den ene stolperod, og Bendtner fik endnu en stor chance på et Oviedo-indlæg, der bare lå et par centimeter for højt til selv den store forward, der fik hovedet på, men headede lige over.

Carlo Holse

I pausen kom Zeca ind for Bartolec, og efter få minutter fik Daramy vores næste store chance, men tæt under mål fik han ikke styret et Varela-indlæg i den rigtige retning. Vi fortsatte dog med et tungt pres, og i den fase virkede det som om, det kun var et spørgsmål om tid, før Hillerød ikke længere kunne stå imod.

Mohamed Daramy

Efter en times tid fik Daramy en ny udmærket chance, men headede Varelas ned i græsset, hvorefter Tim Lund afværgede med en flyvende redning til hjørne. Dem havde vi vel haft en ti stykker af, og da N’Doye afløste Pep Biel midt i halvlegen, fik vi endnu et stærkt luftvåben.,

1-1 inden for få minutter
I stedet fik Hillerød deres første hjørne efter 73 minutter, da Oviedo mistede en nem bold ud over mållinjen i stedet for at losse den væk. Og så gik det hverken værre eller bedre end, at Victor Nelsson faldt i forsøget på at dække Jonathan Witt, så han i stedet steg uhindret til vejrs og headede den flot over i det lange hjørne.

Dermed røg planen om at spare Bendtner for mere spilletid, og i stedet kom Fischer ind for Daramy – og efter få minutter på banen bragte han balance i regnskabet. Igen var det Falk, der iscenesatte chancen med et hurtigt ryk i feltet og en fin tværpasning, som Fischer sparkede fladt ind under keeperen.

Viktor Fischer

Fem minutter før tid var Fischer centimeter fra at blive matchvinder, da han tæmmede et indlæg i feltet, tog et træk og knaldede kuglen på den fjerne opstander. I tillægstiden nåede Oviedo også at få en ganske fin skudchance, men ramte den ikke godt nok, og skuddet blev blokeret til hjørne.

Rødt kort til Falk
Mens skumringen sænkede sig over Selskov, måtte de to hold gøre sig klar til yderligere 2 x 15 minutter, og da der var gået mindre end tre minutter af disse, tog kampen en ny drejning. Falk indkasserede sit andet gule kort, da han kom for sent ned i en tackling på Marinus Grandt, og så var vi 10 mod 11. Plus en meget træt Bendtner, og N’Doye, der spillede sin første kamp i fem uger og kun skulle have haft 20 minutter, og Bjelland, der efterhånden knap nok kunne gå.

Dame N'Doye

Hillerød overtog nu mere og mere af spillet, men kom kun til en enkelt god skudchance til indskiftede Maksym Fitel, som Kalle Johnsson parererde.

I pausen mellem de to tillægs-halvlege kom Ahmed Daghim ind for Bjelland, og vi gik over til at spille 3-4-2 med Varela, Nelsson og Zeca (!) i bagkæden, Daghim og Oviedo på kanterne, og Fischer og Holse centralt bag N’Doye og Bendtner.

Hillerød også reduceret til ti
Især Daghim satte fart over feltet med flere gode ryk på højre kanten, og efter få minutter flugtede han også et Oviedo-indlæg lige over mål fra udkanten af feltet. Kort efter fik også Hillerød Nikolaj Kristensen udvist, da han også fik sit andet gule kort, og det hjalp selvfølgelig lidt på det hele, at vi i det mindste ikke længere var i undertal.

Et par minutter før tid sled Fischer sig fri på baglinjen og lagde bolden fladt ind foran, men Bendtner nåede den ikke ved forreste stolpe, og lidt efter sendte Holse en dødbold uden for feltet lige i muren og hamrede returbolden langt over.

Effektivitet på straffer og store redninger af Kalle
For syvende gang måtte vi for syvende gang ud i straffesparks-konkurrence i pokalturneringen, og for sjette gang i træk vandt vi den:

• 2-1 Saad Abbouch
  • 2-2 Nicklas Bendtner