Allan Nielsen og Lars Højer

25 år siden: Sæsonens første sejr kom mod Brøndby i tillægstiden

Efter tre uafgjorte og fem nederlag lå vi sidst efter otte runder, og det var en ringe trøst, at Silkeborgs mestre også var uden sejr i otte kampe. Denne runde stoppede stimen dog for begge mandskaber, men sejrens sødme smagte særlig godt på Østerbro, hvor Brøndby kom på besøg fredag aften og med en sejr kunne snuppe førstepladsen fra AaB. Den fik de ikke, for i allersidste minut dukkede Allan Nielsen op og headede løvernes sejrsmål ind!

Michael Mio måtte udgå med en skade ugen før og var ikke klar, og i stedet startede Michael Johansen inde, mens brormand tog på plads på bænken efter at have misset den foregående OB-kamp på grund af sygdom.

Det blev præcis så spændende og dramatisk, som mange Derbyer før og siden - men desværre også med massive tilskueruroligheder før, under og efter kampen med over en snes anholdte.

FCK-dominans fra start
Vi indledte kampen som lyn og torden, og allerede i første minut havde Mogens Krogh problemer med en flad afslutning fra Carsten V. Jensen, som løb fra Ole Bjur, da Michael Johansen sendte ham afsted med en fin, dyb stikning.

Efter otte minutter spillede Lars Højer fikst Carsten V. i feltet, og Jes Høgh strejfede ham lige akkurat nok til, at han gik omkuld, og Peter Mikkelsen fløjtede for straffe. Krogh gik til den rigtige side, men kunne ikke forhindre, at Højers hårde, flade spark strøg i netmaskerne.

Lars Højer
Lars Højer - målscorer til 1-0 på straffe

Vi fortsatte dominansen de første 20 minutters tid, men missede en gylden mulighed for 2-0, da Giolbas spillede Michael Johansen fri i højre side af feltet, men Krogh gjorde vinklen lille og parerede skuddet.

Michael Johansen
Michael Johansen ærgrer sig over afbrænderen

Brøndby kom tilbage
I stedet meldte Brøndby sig ind i kampen og begyndte at komme til afslutninger, og midt i halvlegen faldt reduceringen. Thomas Thøgersen trak sig fri uden for feltet i venstre side og trykkede af, og Per Poulsen halvklarede, hvorefter Mark Strudal var først på returbolden og bankede den ind nede foran den tomme D-tribune (Brøndby-fansene stod dengang på B-tribunen).

Brøndby-bagkæden gav os dog en håndsrækning, da Marc Rieper helkiksede en pasning, så Kim Mikkelsen kom helt fri på kanten af feltet, men Krogh nåede ud og prikkede bolden fra ham.

Heldigvis var Rieper også uskarp i den anden ende, da en lidt tilfældig bold i vores felt dumpede ned til ham, og med nærmest tomt mål headede han på trekantsammenføjningen kort før den halve time.

Kort efter måtte Ole Tobiasen forlade banen, efter Strudal havde knaldet en albue i ansigtet på ham i en duel på midten, og mens Falck rykkede ud, rykkede Falch ind. Tobiasens tur på skadestuen viste heldigvis, at næsen ikke var brækket.

Ole Tobiasen
Tobiasen hjælpes fra banen af fysioterapeut Morten Frederiksen og Brøndbylægen Per Bjerregaard

Spil til ét mål
Anden halvleg var nærmest spil til ét mål – vores. Brøndby dominerede massivt og pressede os i bund, men som oftest endte det med langskud over mål. Strudal brændte dog et par store chancer, mens Diego Tur havde godt fat i hans angrebskollega Bo Hansen.

Strudal burde også have haft straffe godt et kvarter før tid, da han blev revet ned bagfra i feltet af Falch, men Mikkelsen stak ham i stedet det gule kort for protester, som i øvrigt fortsatte efter kampen var slut, hvor Brøndby-lejren ifølge B.T. ”frådede af injurielignende udfald mod FIFA-dommer Peter Mikkelsen i nederlagsminutterne.”

Per Poulsen
Strudal og Per Poulsen

For stik mod spil og chancer blev de fire minutters tillægstid til "nederlagsminutter" for Brøndby. I slutningen af den ordinære tid belejrede de ellers næsten konstant vores felt, hvor vi forsvarede os hektisk og heroisk i håbet om i det mindste at sikre det ene point.

Næsten to minutter inde i tillægstiden smed Lars Højer et langt indlæg fra højrekanten, og fra hjørnet af målfeltet headede Allan Nielsen præcist bolden ind i den modsatte side!

Allan Nielsen jubler efter sin første sæsonscoring

Stor forløsning i FCK-lejren, mens Brøndby som sagt rasede mod Mikkelsen, og deres fans røg i store slagsmål med politiet rundt om på Østerbro. Adskillige måtte på skadestuen, og over 20-25 personer blev anholdt efter det, som aviserne beskrev som de værste tilskueruroligheder nogensinde i dansk fodbold.

Per Poulsen
Per Poulsen blev i 2. halvleg bombarderet med lighter, mønter, toiletpapirruller, kanonslag og andet kasteskyts.