Kampreferat: Ketchup-effekten!

I 1. halvleg rystede løverne flasken ihærdigt, men forgæves - men efter Lyngby helt ufortjent kom på 1-0, var der hul igennem, og så væltede det ud i ren opvisningsstil!

85 minutter med københavnsk spilovertag, 58-42 i possession, 26-9 i afslutninger, 9-3 i skud på mål, 7-1 i hjørnespark, 26-12 i indlæg. Jo, kampstatistikkerne på superliga.dk taler også sit eget sprog, men alligevel kom Lyngby foran efter en times spil på noget nær deres første chance i kampen...

Ingen tegn på træthed
Da Morten Krogh fløjtede kampen i gang, var det kun to et halvt døgn siden løverne var landet i Kastrup efter en hård udekamp i Moskva, men det var ikke til at se på spillet i dag. Med til historien hører dog, at både Kvist, Pieros og Verbic sad ude med karantæne, men måske var det held i uheld, for til gengæld var Falk og Pavlovic tilbage efter at de blev sparet i torsdags. 

Over 16.000 var på plads i aften

Netop de to skulle få nogle af hovedrollerne, og Falk var centimeter fra at score efter fem minutters spil, da han skruede bolden på trekantsammenføjningen. Lyngby ville dog også være med og havde en dobbeltchance i det 12. minut, hvor Robin først parerede et Mayron George-hovedstød, hvorefter Ørnskov skød over fra kanten af feltet.

Men det var hjemmeholdet, der havde fat i den lange ende, og efter et kvarters tid brillerede Falk igen ved med hælen at spille Pusic fri til skud i feltet, men en forsvarer nåede at blokere.

Vi smed dog lidt for mange bolde væk i opspillet, men det blev dog udlignet lidt af, at Mikkel Andersen i Lyngby-målet lossede et par udspark ud over sidelinjen og et par stykker helt ned til Robin i den anden ende.

Kun målene manglede i sprudlende offensiv
Men fra midt i 1. halvleg begyndte det mere og mere at ligne noget i FCK-offensiven, der sprudlede af energi og kreativitet. Pavlovic kom tæt under mål først på et af mange Boilesen-indlæg, men snittede bolden forbi mål, et Falk-skud blev blokeret i feltet, og da Pusic spillede Pavlovic fri til skud i venstre side, kom Jeppe Brandrup i allersidste øjeblik på tværs og afværgede.


Vi kværnede ufortrødent videre, og Pavlovic headede hjørne over mål, Lüftner headede en dødbold lige på målmanden, og Ankersen fik en god frisparks-mulighed uden for feltet, men glemte at få skuddet til at knække, så det havnede højt oppe på sektionen…

Kort inden pausen lignede det også et lille straffe til Pusic, da Thomas Sørensen kantede ham og trådte ham over foden, men nej… masser af flot spil, gode angreb, chancer og afslutninger, men ind ville bolden bare ikke.

Kold dukkert efter en times spil
2. halvleg var kun få minutter gammel, da Mayron George landede hårdt på Ankersens underben efter at være blevet tacklet i feltet. Man frygtede det værste, men han slap med skrækken – og 2-3 støvleknopper, der havde sat sine tydelige spor i benet.


Efter en halv snes minutter begyndte vi igen at dominere massivt, og Mikkel Andersen måtte præstere en fornem redning, da Pavlovic fikst vippede bolden over en modstander og firsttimede et hårdt skud mod mål. 

Efter en times spil blev en Ankersen-afslutning blokeret, og Pavlovic sparkede returbolden tæt forbi, og det begyndte efterhånden igen at ligne en af de dage…

Og da Mayron George efter 61 minutter kynisk udnyttede Lyngbys eneste reelle chance siden starten af kampen, begyndte det at ligne en forbandelse af de større - og det gjorde det ikke bedre, at det lugtede lidt af offside, da Ørnskov blev sendt til baglinjen, hvorfra han lagde op til målet!

Endelig gik der hul på bylden!
Men spillerne viste, at det er tilfældigt, at Ståle og trænerstaben stædigt har fastholdt, at det nok skal vende, hvis man bliver ved med at arbejde hårdt: seks minutter efter dukkerten, førte vi 2-1!!

Først tacklede Pusic bolden fra Thomas Guldborg og headede den på tværs til den fri Pavlovic, der firsttimede den høje op i målet. Så fik Santander comeback og afløste Pusic, og minuttet efter var han involveret 2-1-målet, da han efter et hjørne headede bolden hen til Lüftner, der sparkede bolden på stolpen, hvorefter Thomas Sørensen styrede den i eget net.


Så løsnede det for alvor, og i resten af kampen var der nærmest tale om opvisning. Lüftner rykkede op langs midteraksen og hamrede en bold tæt forbi, og Kusk afsluttede en stor kontrachance med en afslutning lige på keeperen. Og et kvarter før tid etablerede vi et regulært drømmeangreb, hvor bolden kvikt gik fra mand til mand og totalt splittede Lyngby-forsvaret, inden Pavlovic sparkede bolden fladt ind med højre til 3-1.


Opvisning helt ind i tillægstiden
Der var flere chancer til scoring, inden vi gik ind i dommerens fire tillægsminutter – og her satte vi trumf på med yderligere to mål. Zeca spillede med en fremragende bold i dybden spillede Zeca indskiftede Nicolaj Thomsen fri, og han lagde en perfekt tværpasning til Boilesen, der bare skulle sætte foden på for at notere sin første scoring i FCK-trøjen.

Og inden det var slut kom Matic også på tavlen! Falk lavede kigge-væk-finten og fandt Thomsen i feltet, og han lavede lige en tunnel med fodsålen og spillede Matic helt fri. Han fintede skud, inden han køligt chippede den ind over Mikkel Andersen.


En sommer gør ingen svale, men det var en forløsning efter tre nederlag på stribe. Nu gælder det om også at hente tre point på FC Nordsjælland på søndag, så afstanden op til tredjepladsen reduceres til 5 point i stedet for at øges til 11…