Kampreferat: En glimrende generalprøve

Men en solid holdpræstation sluttede vi vinterens testkampe med en 2-1-sejr over de ukrainske mestre, der viste sig præcis så stærke, som man kunne forvente og ønske sig. Dermed blev det en glimrende generalprøve inden søndagens pokalderby, hvor holdet byggede videre på den gode indsats mod Guangzhou.

Vi kom bedst fra start i dag, og allerede i kampens første minut sendte Boilesen et udmærket hovedstød afsted på et Skov-hjørne, og lidt efter spillede Skov fornemt Pavlovic i dybden, men serberen fik ikke afsluttet ordentligt.

Men det varede ikke længe, før ukrainerne – eller rettere de tre ukrainere, seks brasilianere samt en argentiner og en georgier – satte sig på spillet. Med Fred som den store iscenesætter tvang de københavnerne langt tilbage på banen med en hurtig og boldsikker spilopbygning – og de rapfodede brassere kombinerede gerne helt ind i feltet i højt tempo.

Først midt i halvlegen blev det dog for alvor farligt, da venstrebacken Ismaily kom helt fri med Robin efter en fiks 1-2-kombination, men vores svenske ankermand afværgerede stærkt med en fodparade.

Vi stod dog generelt godt imod og holdt dem ellers fra chancer i åbent spil. Til gengæld fik de mod slutningen af halvlegen et par farlige frispark lige uden for feltet, men det første hamrede Bernard lige i muren, og det andet sparkede Fred på overliggeren!

Og bedst som man sad og glædede sig over, at vi havde holdt fint stand og kunne gå til pausen med 0-0, så skete der ting og sager i den anden ende: Robert Skov udfordrede på venstrekanten og ville finde en angriber inde foran, men bolden ramte Ismaily i ryggen og snød fuldstændig keeper Pyatov, der i stedet måtte fiske den ud af netmaskerne i halvlegens andet tillægsminut.

I pausen kom Vavro ind for Boilesen, og Shakhtar foretog også en enkelt udskiftning i deres centerforsvar, og igen var det os, der lagde bedst fra land. Og efter få minutter måtte Pyatov hente endnu en bold ud af sit mål!

Skov spillede fikst 1-2 med Falk, der sendte ham til baglinjen med en maskeret stikning, og Skov chippede bolden på tværs, hvor Ankersen stod helt fri foran et nærmest tomt mål og headede bolden ind til 2-0.

Kort efter fremtvang vi en 3-mod-2-kontra, men kom ikke til afslutning på den, og herefter begyndte Shakhtar igen at overtage spildominansen. Kort før der var spillet en time, reducerede anfører Taison efter en situation, hvor vi dog var lidt uheldige med, at bolden endte foran hans fødder midt for mål, og denne gang levnede han ikke Robin nogen chance.

Siden bar kampen præg af, at der kom flere og flere udskiftninger, så hvert hold kun havde 3-4 spillere, der fik fuld spilletid. For vores vedkommende Robin, Ankersen, Lüftner og Bengtsson.

Sejren var som sådan ikke i overhængende fare, men 2-2 havde også fint været til at leve med i en kamp, der viste at vi kan være med, når der bliver spillet rigtig hurtigt, og at vi også kunne modstå længerevarende presspil og begrænse antallet af store chancer.

Shakhtar har endnu et par testkampe mod Slavia Prag og AIK, inden de skal i gang i den hjemlige liga og med 1/8-finalerne i Champions League mod Roma. Vores forårspremiere finder sted allerede på søndag – og hvilket brag, det bliver i Telia Parken!