Kampreferat: Videre for femte gang

For femte gang er Byens Hold klar til at spille europæisk efter nytår! Spillerne leverede en stærk præstation mod hidtil ubesejrede FC Sheriff og vandt den 2-måls-sejr, som med matematisk sikkerhed ville sende os videre til 1/16-finalerne uanset resultatet af FC Zlin-Lokomotiv Moskva.

Federico Santander var tilbage i startopstillingen for første gang i tre måneder, og han lagde stærkt ud med en god hovedstødschance allerede efter 45 sekunder, men måtte se bolden ende i keeper Mikulics handsker.

Det var dog et statement om, at vi var klar fra start, og selv om Sheriffs Cristiano tvang Robin til en flyvende redning et par minutter senere, så havde vi godt fat i kampen fra start.

Lidt efter gik Mikulic galt af en Verbic-dødbold, men ramte uheldigvis Boilesen i hovedet, så han måtte til tælling, men og efter 10 minutter piskede Ankersen et dykkende langskud i nettaget. Efter et kvarters tid fik vi – så vidt vi kunne se fra tribunen – bolden over stregen efter et hjørne, men Lüftner begik frispark mod Mikulic i situationen.

Men vi fortsatte ufortrødent, og både Verbic og Falk diskede op med hæl og tå-afleveringer og generelt lagde vi et godt pres på moldaverne. Midt i halvlegen kom de dog tilbage i kampen efter et par københavnske fejlafleveringer, og Jairo havde et godt skud, der dykkede i nettaget bag Robin.

Siden blev kampen mere lige, og vi fandt ikke helt tilbage til de gode takter fra indledningen, men beholdt dog en vis kontrol med begivenhederne. Ligesom Boile måtte Ankersen en tur til behandling efter at Cristiano havde knaldet ham ned i et gennembrud, men heldigvis kunne også han rejse sig og fortsætte.

Vi sluttede halvlegen godt af med et udmærket skudforsøg fra Pieros, men måtte gå til pause uden scoringer, men med god selvtillid efter en præstation langt over det, vi har været vant til at se på det seneste.

Efter pausen kom vi igen godt ud og lagde tryk på fra start, og de første 10 minutter formede sig som ét stort pres på moldaverne! Santander sparkede fladt forbi, og Verbic blev spillet helt fri af Falk, men måtte se keeperen redde med foden, hvorefter Pieros sparkede returbolden over. Og der var tilløb til meget mere i et sandt offensivt arbejdsraseri, indtil forløsningen kom i det 56. minut.

Pieros kom først på et Verbic-hjørne fra højre og pandede bolden ind ved forreste stolpe – og så var vi på sejrskurs, men pressede fortsat hårdt på, så de ikke fik fred.

Og bare tre minutter efter øgede Lüftner til 2-0 efter en tro kopi af det første mål – hovedstød på Verbic-hjørne til forreste stolpe. Og dejligt at vi igen viste os stærke og målfarlige på dødbolde!

Inden for den næste snes minutter kom Lokomotiv foran i Zlin (og hvis de vandt kunne vi nøjes med ”bare” at vinde med ét mål), og Jairo fik direkte rødt for en stempling i knæhøjde på Zeca, der heldigvis også slap med en tur i græsset og en udrykning fra sundhedssektoren.

En defensiv misforståelse førte til et Sheriff-hjørne, hvor de på det efterfølgende angreb slog en dybdebold i feltet, som indskiftede Damascan jagtede sammen med Vavro – og moldaveren gik omkuld på en måde, der fik den hollandske dommer til at pege på 11 meter-pletten. Det lignede ikke verdens største straffe, men desto mere kunne man glæde sig over, at Badibanga sparkede bolden på stolpen!

Så vidste man, at det virkelig VAR vores aften, og selv om Damascan sendte et hovedstød tæt forbi i fri position, virkede sejren aldrig rigtigt i fare. Thomsen, Pavlovic og Matic kom én efter én ind for Falk, Santander og Verbic, mens minutterne gik som de skulle – og det endte med en fuldt fortjent 2-0-sejr, der for femte gang siden 2006 sender os videre til europæisk spil efter nytår!