Kampreferat: Højt at flyve, dybt at falde

Vi har løst to store opgaver i år ved at blive danske mestre og spille os i Champions League-gruppespillet, men opgaven med at løfte ”bundniveauet” er ikke løst endnu, og det fik kostbare konsekvenser igen, da vi tabte den fjerde af sæsonens syv Superligakampe.

Fire dage efter triumfen i Trabzon stillede vi med ti gengangere, og kun Haraldsson var ny i stedet for Zeca, der efter sin lange skadepause ikke kunne spille igen i dag. FCN måtte med kort varsel erstatte Kian Hansen i den annoncerede start-11’er med Ulrik Yttergård Jenssen.

FCN farlige fra første fløjt
Allerede i første minut sendte Diks en tværbold lige i fødderne på Mads Hansen midt på vores banehalvdel, men den første af mange hurtige FCN-kontraer førte ikke til afslutning. Minuttet efter fik Mads Hansen en stor chance tæt under mål, som Ryan blokerede, og flaget gik også efter en tvivlsom offside, da det så ud som om, bolden kom fra Falk.

Og det fortsatte de næste ti minutter, hvor vi slet ikke kom ind i kampen, mens FCN fuldstændig sad på kampen. Så snart vi fik fat i bolden og forsøgte et opspil, tacklede de den fra os satte fart ned mod Ryan & co., og det kunne ikke blive ved med at gå godt. Det gjorde det heller ikke.

Bagud efter 11 minutter
I det 11. minut mistede Haraldsson bolden på midten, Nuamah spillede Schjelderup i venstre side af feltet, hvor han trak forbi Vavro og sparkede bolden ind via den modsatte stolpe.

Inden vi gav bolden op, kaldte Vavro holdet sammen til en alvorssnak midt på banen, og det var også tydeligt for enhver, at den var helt gal.

Men kampen fortsatte fuldstændig på hjemmeholdets præmisser, hvor de lod os have bolden en del, men bremsede ethvert tilløb til offensive aktioner, inden vi kom ind i deres straffesparksfelt. Lad os bare afsløre allerede nu, at vi havde ét skud på mål hele første halvleg – et ufarligt Pep-skud efter en halv time, som sad lige på keeperen.

Hen mod midten af halvlegen kunne man med lidt god vilje sige, at vi ved at komme ind i kampen, for det så bedre ud, og vi havde ikke givet chancer væk i den anden ende. Falk kom også til en afslutning i feltet, men presset bagfra af Bidstrup sendte han bolden et par meter over mål.

2-0 efter 25 minutter
Men i stedet byggede de stille og roligt et angreb op helt nede fra keeperen, kombinerede sig meter for meter frem over banen og helt op i feltet, hvor Mads Hansen blev spillet fri i venstre side. Ryan gik ud og blokerede, men returbolden endte foran Diomande, som ellers havde 4-5 FCK’ere omkring sig, men uforstyrret headede den i det tomme mål.

Herefter var kampen inde i et dødvande, men stadig totalt kontrolleret af hjemmeholdet, der førte mere end 2-0 på vilje og energi.

Det blev ikke til de store aktioner i felterne inden pausen, men man noterer da, at Khocholava fik en advarsel for et frispark, som Lerager begik nogle meter uden for feltet – og georgieren blev også ”straffet”, da Mads Hansens dødbold uheldigvis ramte muren, lige der hvor han stod, så han måtte have behandling for sin ømme skulder.

Taktisk ændring i pausen
Thorup talte med meget store bogstaver i pausen og fortalte bagefter, at han allerede efter en halv time overvejede flere udskiftninger, men trænerne besluttede at ændre mere radikalt til 3-5-2 og ventede derfor til pausen.

Valdemar Lund kom ind som stopper, og Karamoko ind i angrebet ved siden af Pep Biel, og ud gik Lerager og Daramy.

Et Claesson-langskud efter 12 sekunder af 2. halvleg havde målretning og tændte et håb om, at vi var klar til en helt anden indsats end de første 45 minutter, og det blev da også bedre – men ikke godt nok.

VAR-tjek underkende FCN-mål på hjørne
Efter bare fem minutter headede Martin Frese nemlig et hjørnespark i nettet, men efter et længere VAR-tjek blev det underkendt, fordi han scorede med overarmen.

Dermed fik vi en livline, og ti minutter inde i halvlegen skabte vi vores første rigtige chance i kampen, da Diks headede en tværbold ned til Pep Biel på kanten af deres felt, men han sparkede langt forbi med højrebenet.

Men bedst som det lignede tilløb til noget, der kunne give reducering, så tilspillede FCN sig tre gode chancer på fem minutter!

Tæt på 3-0 flere gange
I det 60. minut blokerede Vavro en Mads Hansen-afslutning tæt under mål, kort efter kastede Lund sig og blokerede en endnu større skudchance til Hansen, og i 65. minut blokerede Lund igen en Nuamah-afslutning, hvor vi skal være glade for, at han ikke spillede chancen endnu større.

Tyve minutter før tid kom Mukairu ind for Khocholava, og Vavro blev trukket helt ned efter mest at have ligget oppe som en slags falsk højre kant i vores forsøg på at vende kampen. Men i en af Mukairus første aktioner mistede han bolden uden for eget felt, og Mathew Ryan leverede en fantastisk redning ved at snitte Mads Hansens hårde hug ud på stolpen.

Offensiv satsning
Stamenic fik det sidste kvarter for Haraldsson, og vi lagde et relativt tungt pres på dem mod slutningen. Pep Biel headede et stykke forbi på et Vavro-indlæg, og Vavro fik selv en ganske stor skudchance i feltet, men bragede bolden forbi mål.

I 90. minut var Pep Biel også lige ved at overrumple Andreas Hansen, men keeperen sikrede sig lige akkurat bolden. Men otte minutters annonceret tillægstid kunne en reducering stadig have skabt spænding, men i stedet udnyttede de vores offensive satsning til at spille Antman fri til en let 3-0-scoring i 91. minut.

Pep Biel-reducering i 99. minut
Så var det definitivt slut, selv om Pep Biel blev fældet i feltet i 98. minut og selv udnyttede det efterfølgende straffespark, der samtidig blev kampens sidste.

Uha, uha, uha… det var højt at flyve og dybt at falde efter onsdagens Trabzon-sejr. Og det begynder at stramme til i Superligaen, hvor vi allerede har tabt lige så mange kampe som i hele sidste sæson…