Kampreferat: FCK vs. Tre

Små 200 storfrysende tilskuere var i dag vidner til en smal F.C. København sejr på 2-1 i træningskampen mod Trelleborg på kunstgræsbanen ved Farum Park.

På grund af sygdom måtte Sibusiso Zuma melde fra til dagens kamp og i det samtidige skadesfravær af Pettersson, havde cheftræner Hans Backe valgt at benytte sig af Todi helt i front. Færingen var ikke med i Sydafrika, men fandt indledningsvist i kampen godt ind i samarbejdet med de øvrige. Det blev således til en håndfuld chancer til løverne i kampens første tyve minutter, hvor Nielsen, Todi og ikke mindst Thomas Røll med lidt mere koncentration i afslutningerne snildt kunne have bragt løverne foran.

Specielt højresiden med Tobiasen og en oplagt Bisgaard stod for flere gode oplæg, men skarpheden og præcisionen i afslutningerne fra 15-20 meter manglede som nævnt i de afgørende situationer. Som kulden sneg sig ind på publikum gjorde Trelleborgs spillere det samme i kampen. Dette dog uden at komme til nogen nævneværdige chancer, dertil var FCK-defensiven med Albrechtsen og Svensson i spidsen for solid. Alligevel kom svenskerne så meget med at de fik dæmmet godt op for løvernes angrebslyst specielt ved at organisere sig bedre på midtbanen, hvorfor de resterende 25 minutter af halvlegen blev meget fattig på chancer og lidt af en ørkenvandring, som, desværre for publikum, ikke var akkompagneret af tilhørende lune varmegrader.

Tre udskiftninger blev det til i halvlegen. Rooba og Zivkovic kom ind i forsvaret i stedet for Christiansen og Svensson, mens Fredgaard afløste Nielsen, hvilket medførte at Røll trak ind på den centrale midtbane, mens Fredgaard spillede venstremidt. Sidstnævnte tilførte offensiven et tiltrængt pust, men det var alligevel Trelleborg, der gjorde det bedste indtryk i anden halvlegs start. Et hjørnespark ti minutter inde i halvlegen gav en klumspilssituationen i løvernes straffesparksfelt, og da bolden ikke blev ekspederet ordentlig væk blev konsekvensen en hård flad afslutning af en Trelleborg-spiller og føring 1-0 til svenskerne.

Scoringen ansporede svenskerne yderligere og i en lignende situation kort efter, var det ved at blive 2-0 til udeholdet, men det blev heldigvis ved lige ved og næsten. I stedet smørrede løverne ærmerne op og grebet blev strammet om især midtbanen. Unge Martin Bergvold kom ind midt i halvlegen i stedet for Todi og gjorde det udmærket på den centrale midtbane, hvor hans tilstedeværelse sendte Røll helt op på toppen. I øvrigt Rølls tredje position i løbet af kampen, hvilket bevidner hans store alsidighed.

Samme Røll skulle ti minutter før tid vise sig at få en hovedrolle, i det han stod for det udlignende mål for løverne på et sikkert eksekveret straffespark. Optakten til dette var en fantastisk set aflevering fra Albrechtsen til Bisgaard på højrekanten. Denne fandt Erik Mykland i feltet, som tog et skarpt træk, hvorefter han blev væltet omkuld og dommer Knud Stadsgaard ikke i tvivl.

Hermed indtraf den, set over hele kampen, fortjente udligning, men der skulle blive mere at varme sig på i kampens afsluttende minutter for publikum. Således fik Fredgaard kort før tid tacklet sig til bolden højt oppe på banen, og hurtigt på benene igen, havde han frit løb mod mål og træfsikkerheden med venstrebenet svigtede ikke. Koldblodigt udplacerede han Trelleborgs fremstormende keeper og på fem minutter var 0-1 vendt til 2-1.

Dermed sejrede F.C. København i forårets næstsidste træningskamp, og selvom kampen var en træningsdyst uden vigtige point på spil afslørede opgøret også, at løverne ikke er så langt fra den form, der gerne skulle sikre medaljer af en speciel karakter når turneringen er ovre.