Kampreferat: FCK vs. Brø

Der er dømt status quo i toppen af SAS Ligaen efter at F.C. København og Brøndby IF i en intens og spændingsmættet affære spillede uafgjort 1-1 foran 40.254 i søndagens sene kamp. Morten Wieghorst bragte forstadsklubben foran med et kvarter tilbage af opgøret, mens hjemmeholdets anfører, Peter Nielsen, tre minutter senere sørgede for udligningen på et sikkert eksekveret straffespark.

Søndagens topopgør fik et brag af en åbning. Ikke i spillemæssig forstand, men grundet en D-tribunetilskuer, der intelligent valgte at hørehæmme egen keeper Ankergreen ved at smide et x antal tommer kanonslag i farlig nær afstand af denne. Imponerende...

På banen kom udeholdet bedst fra start uden dog at blive deciderede farlige. Det første kvarter bød således på en del spil på løvernes banehalvdel, hvor det kunne konstateres at hjemmeholdet havde svært ved at organisere sig. Derfor blev mange bolde planløst sendt ud over linierne eller op mod midten, hvor Retov, Kahlenberg og Wieghorst samlede pænt op.

Første gang Byens Hold blottede lidt af hjørnetanden var efter et kvarters spil, da et flot angreb blev fremført i venstre side af Bisgaard og Christiansen. Bolden havnede hos Zuma, men sydafrikaneren jonglerede lidt for længe med bolden i feltet og chancen spildt.

Som halvlegen skred frem blev det en mere jævnbyrdig affære. Chancer i den lette kategori var der en del af til begge mandskaber. Dog blev det til en enkelt sværvægter til Mattias Jonson, der således efter tyve minutter på et listigt udført spark var ved at udplacere Rabo, hvis udsyn var dækket. Men hjemmebane-debutanten viste reaktionsevner af en anden verdenen og forhindrede scoringen med et flot fodparade. I det hele taget var den ungarske keeper meget påpasselig i dagens kamp – gav ingen returbolde og virkede sikker i sine indgreb.

Et par episoder med evig energiske Peter Møller i centrum gav sig udslag i voldsomme mishagsytringer mod dommeren. I to tilfælde blev Møller sålunde revet og flået omkuld i straffesparksfeltet, men fløjten tavs.

På midtbanen gjorde Mykland og Peter Nielsen, efter den kollektive træge start, et mere og mere imponerende indtryk. Især sidstnævnte virkede i den grad opsat, og han leverede i dag sandt arbejdsraseri til inspiration for medspillerne. Også Bisgaard leverede flere gode deltaljer mod halvlegens slutning og han fortsatte takterne i anden. Omvendt betrådte Zuma, på den anden fløj, ikke den høje klinge, man før har set ham gøre i netop disse kampe. I hans kreative fravær viste Pettersson, der også blev kåret som kampens spiller, flere gode initiativer og han virkede i dag oplagt på at vise publikum sit værd.

Pausen indtraf og uafgjort såmænd rimeligt nok. Brøndby var i teten indledningsvist, mens chancenoteringerne fordelte sig nogenlunde ligeligt på blokken i resten.

Brøndbys Peter Foldgast var den første til at gøre sig bemærket i anden halvleg. Den pågående spiller var et mulehår fra at nå frem til et indlæg fra Morten Wieghorst, men hjemmeholdet slap med skrækken. Kort efter var det så Bisgaards tur til at promovere sig selv, da han trak sig fri af et par mand og sendte et projektil mod Ankergreens målramme, men desværre også snert forbi denne.

Straffe eller ej blev atter over to omgange diskussionsemnet ti minutter inde i halvlegen. Først var Møller igen i intens infight med Per Nielsen, men ”32” måtte atter lytte forgæves efter Vollquartz fløjte. Samme skæbne overgik Foldgast kort efter, da han blev puffet omkuld i hjemmeholdets straffefelt, men trods vild gestikuleren intet elleve-meters forsøg.

Mattias Jonson, der ellers i dag blev overskygget af sin kollega på den anden fløj Jonas Kamper, fik en gigantisk mulighed for at bringe udeholdet foran. Efter lidt klumpspil havnede bolden hos svenskeren, der med torden i låret flækkede bolden via en minimal Rabo-refleksion midtskibs på overlæggeren. Nedslaget var både tæt på mållinien og Foldgast, men bolden ej ind og stillingen fortsat 0-0.

Kampen bølgede herefter frem og tilbage med ganske gode gennemspillede angreb til følge. Alligevel var det en dødbold, der førte til kampens første mål. Et kvarter før tid steg allestedsnærværende Morten Wieghorst til vejrs og headede et Mads Jørgensen frispark i kassen. Scoringen var i Brøndby-enden og jublen i denne enklave enorm.

Omvendt var der ganske tyst på resten af stadion – dette dog ikke længe. Således fik Jörgen Pettersson fremskaffet et længe eftertragtet straffespark, da han blev revet omkuld i feltet blot tre minutter efter Brøndbys føringsmål. Anfører Peter Nielsen steppede op og omsatte den store mulighed til udligning. En flot krone på værket af arbejdsomme Nielsen.

Kampen ud var det tydeligt at ingen af holdene turde blotte sig. Derfor blev de sidste ti minutter uden referatværdige indslag og da Vollquartz fløjte lød for sidste gang kunne spillere, trænere og ledere trykke hinanden i hånden med visheden om at dagen startede og sluttede med fire points forspring til F.C. København.