Kampreferat: SAF vs. FCK

F.C. København spillede til aften sin anden træningskamp i Sydafrika, hvor modstanderen var et sammensat hold fra Eastern Province regionen. Holdet viste sig at være et forstærket ungseniorhold, hvorfor modstanden ikke var så stor som tilfældet var i den første kamp mod Moroka Swallows.

F.C. København dominerede fra start til slut, hvor det mest af alt virkede som en øvelse i at dirke et ti-mandsforsvar op. Dette lykkedes første gang efter 25 minutter, da Erik Mykland brugte Zuma som bande, hvorefter den lille nordmand havde frit løb mod mål og stillingen 1-0 en konsekvens.

Halvlegen ud fortsatte FCK med at dominere, men man skulle hen til slutningen af denne før der kom gang i løjerne igen. Her fik FCK tilkendt et straffespark, som Thomas Røll prøvede at chippe ind midt i målet, men forsøget blev afværget. FCK skulle dog alligevel gå til pausen med en 2-0 føring, da Morten Bisgaard kort efter scorede fra en spids vinkel på en stikning fra Christian Traoré.

Fra anden halvlegs start blev hele holdet, på nær Urmas Rooba, der blev skubbet op som venstre midt, skiftet ud, og vi stillede nu med følgende opstilling:

Balász Rabóczki - Steffen Hartmann, Bora Zivkovic, Martin Albrechtsen, Peter Christiansen - Elrio van Heerden, Peter Nielsen, Martin Bergvold, Urmas Rooba - Jesper Bech, Peter Møller.

"Det nye mandskab" fortsatte dominansen. Godt halvvejs inde i halvlegen kunne Jesper Bech således øge til 3-0 på en flot aflevering med hovedet af Urmas Rooba. Denne stilling holdt kampen ud og dermed var anden sejr ud af to mulige en realitet.

SAFA havde ikke meget at byde på i aftenens kamp og deres chancer kunne tælles på en gammel sørøverkaptajns klo. Derudover var banen langt fra af den standard der blev spillet på to dage tidligere mod Swallows, så flere forhold gjorde at kampen ikke helt blev den udfordring, man havde håbet på. Alligevel bibringer aftenen det at alle mand, Antonelius undtaget, har været i kamp i Sydafrika, ligesom alle slap for skader og det er ubetinget positivt.

I morgen venter to træningspas for spillerne. Ét om formiddagen med bold, mens eftermiddagen byder på fysisk træning.