Kampreferat: OB vs. FCK

Det var debutanternes dag på Odense Stadion da F.C. København og OB krydsede klinger i forårets første kamp. Desværre for løverne var det ikke Tobiasen - som godt nok ikke fik debut, men comeback - og Rabóczki der var i centrum men derimod OB's Højer og Lindrup der med én scoring hver sørgede for en 2-0 sejr til OB foran 14.528 tilskuere.

Zididada sang ”Walking On Water” kort inden kampstart og det var i kampens indledning F.C. København der bedst levede op til denne frase. Således var Zuma efter en fænomenal dribletur blot to minutter inde i kampen helt fri foran mål, men hans afslutning blev akkurat blokeret af en forsvarer i fornemt tilbageløb. Minutter efter var det angrebskollega Møller, der med et langt træk slap fri af fremstormende Zaza, men Sønksen nåede tilbage og fik kantet Møller i en situation der mindede om et straffespark.

Der har været mange spekulationer om målmandsposten i F.C. København og lige til det sidste var der tvivl om det var Kihlstedt eller Rabóczki, der skulle vogte målet. Valget faldt på sidstnævnte og han skulle efter den gode FCK-indledning få lejlighed til at vise sit værd. OB kom således mere med i kampen og efter tyve minutter måtte Rabóczki i to omgange afværge farlige forsøg fra Kenneth Møller og den fra Brøndby ankomne Thomas Lindrup.

Kampen vekslede frem og tilbage og der blev givet og taget af især de to holds forsvar. Dette førte til, omkring den halve time, at Sønksen efter et meget voldsomt sammenstød med Albrechtsen måtte lade sig udskifte med Carsten Hemmingsen, der dermed udgjorde OB’s midterforsvar sammen med storebror Michael. Dette gav dog ikke anledning til den store forvirring og F.C. København havde i denne fase svært ved at tilspille sig åbne målchancer. Omvendt havde OB heller ikke de store muligheder, hvorfor kampen langsomt bevægede sig mod pausen med en logisk uafgjort stilling.

Men så indtraf en sjælden fejl fra Martin Albrechtsens side. Den stærke forsvarer lagde for kort tilbage med hovedet og en årvågen Steffen Højer smuttede imellem og lobbede bolden over en prisgivet Rabóczki i målet.

Scoringen fik løverne helt frem på banen og i halvlegens overtid var først Bo Svensson efter hjørne og dernæst Bisgaard i fri position fra en spids vinkel ved at udligne den fynske føring,, men hjemmeholdet slap med skrækken.

Anden halvleg startede særdeles livligt. OB havde bolden i nettet efter få minutters spil, men scoringen blev annulleret for offside. Øjeblikke efter gik der et gys gennem publikum. OB’s Miti kastede sig aldeles hensynsløst ned i en tackling med knopperne forrest mod Albrechtsen og rædselstacklingen så ud til at koste FCK-forsvareren en alvorlig knæskade. Heldigvis var dette ikke tilfældet og i stedet måtte Miti til synet af et rødt kort humpe fra banen og F.C. København 11 mod 10 i de resterende 40 minutter af kampen.

Overtalssituationen udnyttede løverne til at lægge pres på OB-forsvaret, men dette stod stærkt og åbne chancer blev det ikke til. Kreativiteten og det overrumplende manglede hos Byens Hold og det blev straffet af et tændt OB-mandskab. Midtvejs i halvlegen slog hjemmeholdet kontra og via en tabt hovedstødsduel af Albrechtsen, der ikke spillede sin bedste kamp for løverne, havnede bolden hos Lindrup der køligt satte bolden ind højt midt i målet.

Som forventeligt pakkede OB sig med alle mand i forsvaret og dette bolværk lykkedes det i dag ikke Backes tropper at løsne op for. Pettersson, Rooba og Zivkovic blev alle sendt ind for ændre slagets gang, men lige lidt hjalp det på en dag, hvor ikke ret meget gav udslag i succes for det sejrsvante F.C. København-mandskab, tydeligt bevist da Zivkovic i fri position midt for mål headede lige i favnen på Zaza fem minutter før tid.

Forårssæsonens første kamp blev således ikke en af de mindeværdige for F.C. København. Til trods for en særdeles lovende start med flere oplagte scoringsmuligheder, så var det altså OB der med effektivitet og snilde løb med sejren.