Kampreferat: FCK vs. Hel

Hjemvendte Brian Laudrup fik ikke en sejr i sin FCK-debut i PARKEN, da Helsingborg overraskende let vandt 3-1 efter 2-1 ved pausen.

Et usikkert FCK-tremandsforsvar var i foræringshjørnet, og det udnyttede den hurtige Helsingborg-kant Mattias Jonson til to lette scoringer i 1. halvleg. Første gang efter 17 minutter, da han smuttede fra Martin Biil og modtog en fin indenoms-stiking fra Kenneth Storvik, og han sparkede bolden fladt under Thomas Gill.

Martin Biil tog revanche senere i halvlegen, da han med et præcist indlæg fra højre side fandt Todi inde foran, og han headede den ind ved nærmeste stolpe. Men glæden blev kortvarig, da Martin Biil igen tøvede med at gribe ind ved en Helsingborg-kontra, hvor Stavrum fik god plads til at heade en lang aflevering videre til Jonson, som uden problemer slap forbi den uheldige Martin Biil og igen stod alene med Gill. Nordmanden afværgede i første omgang med en fodparade, men Jonson fik et nyt forsøg på returen og kunne let trille den i kassen.

Piotr Haren, der i Lønstrups skadesfravær spillede en uvant post som bageste mand, var tæt på at forære svenskerne et tredje mål inden pausen, da han lagde uforsigtigt tilbage til Gill, men slap med skrækken.

Offensivt viste hjemmeholdet såmænd udmærkede takter i den underholdende 1. halvleg, og Biil og Niclas kom godt frem og fik slået en række fine indlæg på kanterne. Brian Laudrup fik givet enkelte prøver på sin store kunnen. Danskerne kom dog aldrig frem til de helt store chancer på den tunge og vanskelige bane, der ikke just indbød til tekniske raffinementer. Defensivt havde de 3 bageste store problemer med det svenske tremands-angreb, så til 2. halvleg forsøgte Christian Andersen og Bjarne Hansen at lukke hullet mellem forsvars- og midtbanekæden.

FCK kom bedst ud til 2. halvleg og efter 5 minutters spil fandt Laudrup Todi midt i feltet med en fornem pasning, og Todi skød første gang på det store tilbud, men lige på den svenske keeper. Herefter tog Helsingborg dog teten med et mere direkte og aggressivt kontraspil, der gav dem flere udmærkede muligheder, men det var dog Laudrup, der fik halvlegens andet store tilbud. Han fik en fremragende stikning i dybden fra Todi og spurtede fri i venstre side af feltet, hvor han prøvede at chippe den over Sven Andersson med venstrepoten, men den erfarne keeper fik det yderste af fingerspidserne på.

Efter et kvarters tid gik en træt "Store Larsen" ud til fordel for Claus Nielsen, og han havde kun været på banen et minuts tid, da han fyrede et formidabelt langskud af fra ca. 30 meters afstand, som desværre tog overliggeren.

Gæsterne svarede dog hurtigt igen, da venstre back Erik Edman - der til sommer skifter til Torino sammen med Marcus Lantz - gik med frem og serverede en kæmpe chance til Stig Johansen, der dog måtte se sin landsmand Gill parere hans hovedstød fra nært hold.

Med en snes minutter afløste David Nielsen Brian Laudrup, der blev klappet fra banen af hjemmepublikummet efter en debut, der var godkendt uden at være prangende. 5 minutter senere kom Mio ind for Biil.

Der var efterhånden langt mellem FCK-angrebene, mens Helsingborg var væsentligt tættere på, da indskiftede Kristoffer Andersson først slap let fri i feltet, men blev godt blokeret til hjørne af Gill. Det headede Stig Johansen lige forbi den ene opstander. I den anden ende havde Niclas Jensen dog et fint, listigt forsøg fra kanten af feltet, der sneg sig lige uden om stolperne. Og David ramte også lige på forkerte side af stolpen med et hovedstød i slutminutterne, som Andersson modigt undlod at smide sig efter.

I stedet fik gæsterne det sidste ord langt inde i overtiden, da Edman fik oceaner af plads i feltet til at drible lidt rundt, før han skød på mål. Bolden strejfede lige Piotr en anelse, men Gill burde have afværget i stedet for at fumle bolden ud til Arild Stavrum, der sagde tak og slog sejren fast.

En underholdende og afvekslende træningskamp, som ikke var den bedste optakt inden Superligaen starter næste søndag med et lokal-brag på Brøndby Stadion.