Kampreferat: SIF vs. FCK

Stærk slutspurt sikrede det ene point

Det lignede længe en hjemmesejr til Silkeborg, men i kraft af en stærk slutspurt og to sene scoringer blev det 2-2 og dermed uafgjort for femte kamp i træk blev de to mandskaber.

Kassereren i det midtjyske gned sig i hænderne, da 2. påskedags omsætning var talt op, for der var gået hele 8.115 gennem tælleapparaterne, og det er ikke hverdagskost på de kanter. Men det er heller ikke hverdagskost at gæsterne møder op med en profil i Brian Laudrup-størrelsen, og han havde - i sin første FCK-optræden uden for hovedstaden - uden tvivl en stor del af æren for det flotte fremmøde.

Hjemmeholdet havde dog godt fat i Laudrup & co. i de første 45 minutter, hvor træner Sepp Piontek havde sat Morten Bruun til at holde mere end et almindeligt vågent øje med Laudrup. Det betød dog ikke, at silkeborgenserne kun koncentrerede sig om defensiven, for halvlegens eneste scoring var signeret Henrik Pedersen efter en halv times, da han udbyttede at Karim Zaza ikke kunne holde et forsøg fra Christian Duus.

Mens regnen tog til over Søhøjlandet styrede hjemmeholdet begivenhederne resten af halvlegen og kunne med større held og skarphed have gået til pausen med mere en 1-0-føring.

Efter pausen blev Laudrup flyttet op i angrebet, så han kom til at ligge over for Bora Zivkovic, og det gav ham mere plads end på fløjen. Det blev der også brug for, da Johnny Hansen på et straffespark bragte hjemmeholdet på 2-0 seks minutter efter pausen...

Man skulle dog hen til en snes minutter før tid, før det gav bonus. Laudrup driblede ind mod midten fra venstre side og afsluttede med et ikke særlig hårdt skud, der alligevel snød Peter Kjær og strøg i nettet til københavnsk reducering.

Det gav gæsterne blod på tanden, og med elleve minutter igen blev der bragt balance i regnskabet, da Laudrup serverede et godt indlæg ind foran mål, som Martin Biil Larsen fik ekspederet i nettet, da Silkeborg-forsvaret ikke fik grebet ind i tide.

Hjemmeholdet kan med en vis ret ærgre sig over, at sejren gled dem af hænde, men skal måske være glade for, at det overhovedet blev til point, for hvis ikke David Nielsen havde misbrugt en regulær friløber i slutminutterne, så var alle tre point endt i hovedstaden.

Men de to mandskaber spiller jo gerne uafgjorte opgør, og denne dag blev altså ingen undtagelse!