Kampreferat: FCK vs. FCN

TAK FOR JERES STØTTE OG LOYALITET I ÅR
Sådan stod der på det banner, FCK-spillerne havde med, da de løb på banen til efterårets sidste opgave, og fansene fik også en dejlig fodboldkamp at slutte af på inden vinterferien, eftersom løverne sendte tigrene fra Nordsjælland hjem til Farum med en knusende 4-1-sejr efter 2-0 ved pausen.

Ligesom mod Randers FC for en uge siden indledte hjemmeholdet indledte i  en 4-3-1-2-formation, hvor det denne gang var Nicolai Jørgensen, der lå mellem midtbanen og angrebet. Gæsterne måtte undvære deres topscorer Joshua John og de normale midterforsvarere, Okore og Runje, og gav derfor debut til U19-stopperen Andreas Maxsø.

Og han skulle få nok at se til denne aften, hvor Cornelius allerede i det tredje minut kom først på et indlæg fra Lars Jacobsen, men headede over mål. Hjemmeholdet satte sig nemlig kampen lige fra første færd og satte et højt og godt pres på gæsterne, der smed en del lette bolde væk og havde svært ved at få deres eget spil i gang. Tættest på var Santin efter 14 minutter , da han var lige ved at nå frem og styre et glimrende Delaney-indlæg ind fra nært hold.

Thomas Delaney sendte løverne i front
Nordsjællændernes eneste afslutninger kom fra et par Beckmann-frispark uden for feltet, men løvernes forsvar havde generelt rigtig godt styr på tingene og gav ikke noget væk dernede. Det gjorde gæsternes til gengæld efter 23 minutter, da Claudemir kylede et langt indkast ind til kanten af det lille felt, for Jesper Hansen fik ikke fat i bolden i duellen med Ragnar Sigurdsson og Thomas Delaney, og så kunne sidstnævnte piske den i netmaskerne fra spids vinkel.

Det gav hjemmeholdet yderligere vind i sejlene, og man sad solidt på kampen nu og vandt de fleste af duellerne ude på banen. Lidt efter den halve time hang 2-0 i luften, da Patrick Mtiliga måtte redde på stregen, da Kris Stadsgaard headede mod mål efter et Pierre Bengtsson-hjørne fra højre.

Ticinovic fik lidt efter en advarsel for at springe ind i Lars Jacobsen med albuerne forrest, og tidligere havde Beckmann og Santin set det gule kort, men der var nu aldrig tale om noget hårdt spillet kamp. Efter 36 minutter havde Jesper Hansen igen problemer med et indlæg, da Delaney pressede ham så han ikke fik fat i bolden, men denne gang var der ingen hvidblusede til at udnytte den løse bold.

Santin med klassisk kontra-scoring
Men bare minuttet efter faldt den næste scoring, og det var en kontra-perle af høj klasse. Delaney fik bolden helt nede i eget venstre hjørne og fandt Nicolai Jørgensen oppe omkring midterlinjen, og han vendte om og satte kurs direkte ned langs midteraksen. I præcis rette øjeblik stak han en flad indenoms-pasning til Santin i højre side, der iskoldt sparkede den mellem benene på Jesper Hansen.

Lidt efter fik mestrene deres tredje dødbold-mulighed lige uden for feltet, og denne gang sparkede Beckmann på overkanten af overliggeren, men det var helt fortjent, at hjemmeholdet kunne gå til pause med en 2-0-føring.

Efter pausen fortsatte løverne, hvor de slap, og nordsjællænderne blev igen sat under tungt pres og havde svært ved at følge med i markeringerne. Efter fem minutter fik Delaney tid og plads til at trække ind i feltet og fyre et hårdt skud af, som Hansen med noget besvær fik reddet til hjørne. Efter hjørnesparket endte bolden efter lidt frem-og-tilbage hos Lars Jacobsen i venstre side, og han headede den ind mod mål, hvor Jesper Hansen enkelt kunne plukke den, men i stedet smuttede den mellem handskerne på ham, så Santin fik en gratis chance og kvitterede ved at heade bolden i det tomme mål.

Så var der efterhånden ingen tvivl om udfaldet, skønt der stadig var over en halv time igen, men gæsterne havde ikke rigtig noget at svare igen med. I stedet stod Santin for et par udmærkede afslutninger, som Jesper Hansen dog tog sig af, og Delaney sendte også et langskud tæt forbi det ene målhjørne.

Anders Christiansen lod frustrationerne gå ud over TK i en nærkamp, hvilket for en sjælden gangs skyld fik temperamentet i kog hos den besindige 16’er, som lige måtte hen og have et par alvorsord med ”AC”, hvorefter han også fik sit navn i Michael Johansens sorte bog. Lidt efter gik Stokholm også voldsomt i ryggen på Santin i en nærkamp, så kampen var på ingen måde gået i vinterhi endnu…

20 minutter før tid overtog Martin Vingaard Nicolai Jørgensens plads som hængende angriber, mens gæsterne lidt efter måtte sætte endnu en ung spiller, Pascal Gregor, ind i forsvaret i stedet for den skadede Parkhurst.

FCN-reducering var ikke nok
Fem minutter senere fik kampen nyt liv, da FCN fik tilkendt straffe. Optakten var et Anders Christiansen-langskud, som Kim Christensen reddede med en fodparade, hvorefter Kris Stadsgaard og Mark Gundelach jagtede bolden. Da Gundelach gik i græsset, pegede Michael Johansen på 11 meter-pletten, hvilket gjorde Stadsgaard pænt rasende – hvilket man sådan set godt forstår, når man så TV-billederne af situationen. Det var dog også lige før han gav dommer Johansen anledning til at lufte det røde kort, da han bogstaveligt talt stod ansigt til ansigt med Gundelach, men dommeren lod det blive ved et par alvorsord.

Mikkel Beckmann udnyttede straffesparket, men det var ikke langt fra at Kim Christensen – der gik til den rigtige side – havde snuppet det, så nu må han og Wiland stadig høre for, at det kun er TK, der har reddet et straffespark i år...

Det tændte et lille håb hos Farum-mandskabet, som i de efterfølgende minutter fik lagt et vist pres på hjemmeholdet, men der blev ikke givet ved dørene dernede, og som tiden gik virkede det ikke som om nordsjællænderne for alvor troede på muligheden for point. I stedet satte løverne trumf på i overtiden med en ”Classic Corner”, da den unge topscorer steg til vejrs inde foran mål og headede et Lars Jacobsen-indlæg mesterligt ned i den ene side af målet til slutcifrene 4-1.

Det satte en tyk streg under den klasseforskel, der var tydelig for enhver denne aften, hvor løverne dermed øgede forspringet i tabellen til hele 12 point inden de sidste 13 runder til foråret. Bedre julegave kunne man dårligt ønske sig, men julen var ikke til påske, for allerede den første weekend i marts går pointjagten ind igen – og selv om mange vil trække på smilebåndet, så er der altså intet der er afgjort endnu!