Kampreferat: Søn vs. FCK

Tre ændringer siden Molde-kampen
Ariël Jacobs og trænerteamet havde ændret på tre pladser siden den succesfulde Molde-udflugt i midtugen, og ud på bænken gled Lars Jacobsen, Kris Stadsgaard og Claudemir, og ind kom Christoffer Remmer, Michael Jakobsen og Christian Bolaños. SønderjyskE var en time inden kampen gledet ned på 10. pladsen efter Esbjergs sejr over Nordsjælland, hvilket til gengæld gav gæsterne mulighed for at øge forspringet i toppen til 9 point – og det gjorde de, takket være en hårdt tilkæmpet 2-1-sejr over sønderjyderne, som dermed måtte indkassere det 8. hjemmenederlag i træk og nu for alvor mærket presset fra de andre bundhold…

Der gik ellers kun 20 sekunder før de tegnede sig for kampens første afslutning, da Tommy Bechmann fra distancen sendte et langskud lige over mål, og i det hele taget kom sønderjyderne bedst i gang, godt hjulpet af en kraftig vind i ryggen.

César Santin tegnede sig også for en tidlig afslutning, da han opfangede en svær bold fra Gíslason og vendte rundt i feltet og trykkede af, men den sad lige på Kenneth Stenild i SønderjyskE-målet. Men ellers var det hjemmeholdet, der dominerede mest i indledningen og stressede gæsterne med højt og aggressivt boldpres.

Hvis man skulle være i tvivl om vindstyrken skulle man bare se på anfører Kim Christensens udspark, for de stallede ca. 2/3 oppe på hans egen banehalvdel og lignede til tider regulære stopbolde, som man kender det fra tennis.

Efter en halv snes minutter fik FCK hjørne i først højre og siden venstre side, og man noterede sig en at en lille skare af de medrejsende FCK-fans piskede fra det ene hjørne af endetribunen til det andet for at heppe maksimalt på hjørnesparkeren. God stil – og bare det at møde op og stå i det forfærdelige vejr og støtte sine helte, det kræver ekstra stor respekt på en dag som denne, hvor de i alt kun var mødt (B) 1903 mennesker frem på stadion…

SønderjyskE åbnede scoringen efter en halv time
Efterhånden fik gæsterne kontrol over spillet og lagde sig på en boldbesiddelse på omkring 60 %, og hen mod den halve time skete der ikke alverden i de to felter. Men så mistede Pierre Bengtsson bolden i en duel oppe omkring midten, så Lasse Vibe kunne slå kontra, og han lagde den perfekt til rette i feltet for Eyjolfur Hedinsson, som hamrede den utageligt ind bag Kim Christensen til 1-0.

Man kan ikke sige, det gav sønderjyderne mere medvind, end de allerede havde i forvejen, men det gav i hvert fald ny gejst og tro på point, og kort før pausen var det tæt på 2-0, da Henrik Hansen sendte et langskud på ydersiden af stolpen. Kort forinden var Bolaños begyndt at humpe lidt rundt, og i halvlegens overtid måtte han lade sig udskifte med Claudemir, der gik ind på den centrale midtbane, mens Delaney overtog venstrekanten og Gíslason højrekanten.

Efter pausen var det ventet, at københavnerne ville kunne udnytte den kraftige medvind til egen fordel, men det var lige ved at man kom i gevaldig modvind nede i eget felt efter få minutters spil, da Michael Jakobsen kastede sig ned og i sidste øjeblik blokerede et indlæg til en helt fri sønderjyde. Bolden sprang hen til Kim Christensen, der forståeligt nok greb fat om den, men det takserede Kenn Hansen – trods vilde FCK-protester- til et indirekte frispark til hjemmeholdet. Heldigvis blev det store tilbud sparket lige ind i den sorte mur af FCK-spillere (+ den orange keeper), der havde taget opstilling på mållinjen.

Cornelius-udligning i hektisk åbning på 2. halvleg
I stedet slog løverne til i den anden ende minuttet efter, hvor Rúrik Gíslason fra højre slog et perfekt indlæg ind over forsvaret, så Andreas Cornelius i den modsatte side kunne dirigere bolden i nettet tæt ved den ene stolpe og bringe balance i regnskabet.

Nu var kampbilledet radikalt ændret med klar københavnsk dominans, og godt ti minutter efter pausen lignede det unægtelig en helt regulær 2-1-scoring, da Stenild tabte et indlæg fra Christoffer Remmer, så Thomas Delaney kunne sparke bolden i tomt mål. Men noget uforståeligt dømte Kenn Hansen frispark til keeperen i situationen, og derved stod det stadig kun 1-1. Minuttet efter havde SønderjyskE såmænd også bolden i nettet, men da havde han fløjtet for FCK-frispark allerede inden den blev sparket ind.

Efter en god times tid begyndte hjemmeholdet at kæmpe sig tilbage i kampen, som efterhånden blev mere lige igen, og Lasse Vibe blev spillet godt fri i venstre side til en afslutning, der endte i sidenettet. Ellers kom de ikke frem til de helt store chancer før et kvarter før tid, hvor Vibe igen var på skudhold i feltet, men måtte se Kim Christensen afværge med en god refleksredning.

Corner afgjorde direkte på frispark
Bare tre minutter senere faldt kampens afgørelse dog, og det var i den anden ende af banen. Andreas Cornelius blev nedlagt lige uden for SønderjyskE-feltet, og efter at muren var blevet bygget op i passende afstand, tog han tilløb og hamrede kuglen forbi mur og Stenild og direkte i netmaskerne.

På det tidspunkt havde Danny Amankwaa afløst Santin, og Gíslason havde pådraget sig et gult kort, der sender ham i karantæne mod Randers FC næste søndag – og netop de to skabte kort efter scoringen en stor chance, der burde have lukket kampen definitivt. En kvik 1-2-kombination sendte islændingen helt alene igennem, men desværre overplacerede han sin afslutning, der strøg lige forbi den fjerneste stolpe.

Dermed blev det unødigt spændende lige til det sidste, hvor hjemmeholdet desperat kastede alt frem og med en række giftige indlæg, men forsvaret holdt dog stand og således køre en smal sejr hjem mod et tappert fightende SønderjyskE-mandskab, som man nok plejer at vinde over, men som regel kun med stort besvær. Sådan blev det også i aften!