Kampreferat: Brø vs. FCK

Til kvartfinalen i DBU pokalen var Lars Jacobsen, Kris Stadsgaard og Claudemir tilbage på holdet i forhold til SønderjyskE-kampen søndag aften, og Remmer og Sigurdsson tog plads på bænken, mens Bolaños er færdig for efteråret på grund af en mindre skade.

Brøndby var mest på bolden i kampens indledning, mens gæsterne lige så tingene lidt an, men inden længe var kampen præcis så tæt, lige og intens, som man så tit har set det i New Firm-opgør, uanset hvem der ellers var ”ovenpå” i tabellen. Stemningen blandt de 13.652 tilskuere på lægterne fejlede heller ikke noget, så med al respekt for sønderjyderne i Haderslev, så var det næsten fra den ene yderlighed til den anden. Og så regnede og stormede det heller ikke, men det var bidende koldt…

Chancer og afslutninger var der imidlertid ikke noget af de første 17 minutter, men så havde Brøndby-spillerne pludselig armene i vejret i jubel, efter at Mathias Gehrt havde headet bolden i nettet fra nært hold. Heldigvis vfor københavnerne var linjedommerens arm lige så højt oppe med flaget, og bedømt på hjemmeholdets protester, var de godt klar over, at Makienok var klart  offside, da han headede bolden ind foran mål til Gehrt.

Gæsternes første store tilbud faldt efter 21 minutter, og det var vel at mærke tilbud i flertal, da Cornelius og Gíslason med få sekunders mellemrum headede på overliggeren fra få meters afstand efter et Pierre Bengtsson-hjørne fra højre. Her var marginalerne så små, at man skulle have det helt store mikroskop frem for at få øje på dem…

Nu levede kampen for alvor, og 3-4 minutter senere diskede Cornelius op med en suveræn detalje, da han i en og samme bevægelse brysttæmmede et Bengtsson-indlæg og flugtede bolden mod mål med venstrebenet, men desværre sad den lige på BIF-keeper Tørnes.

Lidt efter den halve time var det hjemmeholdets tur til at være nærgående, da Dennis Rommedahl strøg til baglinjen i højre side og fandt Simon Makienok midt i feltet, hvorfra han flugtede bolden tæt forbi den ene opstander.

Kort efter var Makienok involveret i en hændelig, men kedelig kollision med Thomas Delenay omkring midten, og mens Brøndby-forwarden kunne nøjes med at dulme smerterne med en ispose, måtte Delaney en tur ned i systuen med læge Anders Boesen. Ariël Jacobs valgte at spille med 10 mand i 7-8 minutter, før Delaney var klar til at komme på banen igen med 3 sting i panden, men stadig med lækkert hår.

Hans fravær satte selvfølgelig sit præg på spillet i slutningen af halvlegen, hvor gæsterne ikke satsede alverden i spillet 10 mod 11, men Brøndby fik skabt en enkelt halvfarlig situation i FCK-feltet efter endnu et godt Rommedahl-indlæg, men Stenderup og Antipas løb nærmest i vejen for hinanden, da Gehrt flikkede indlægget videre ind i feltet.

2. halvleg var bare to minutter gammel, da Santin var centimeter fra at bringe de forsvarende pokalmestre i front. Cornelius gik godt til baglinjen i venstre side og fandt brasilianeren tæt under mål, men han styrede bolden tæt forbi den ene stolpe.

Spillemæssigt var der tale om en lidt rodet affære efter pausen, hvor det meste af spillet foregik mellem de to straffesparksfelter. Chancer var der ikke mange af i den intense, men fair spillede kamp, og først små 20 minutter før tid var der atter optræk til scoring. Denne gang var det Brøndby, der var tæt på, da Stadsgaard blev presset til at heade tilbage mod eget mål, men Michael Jakobsen stod klar inde ved stregen til at ekspedere den væk.

Et kvarter før tid burde gæsterne dog igen have afgjort kampen, da en dødbold blev slået ind i Brøndby-feltet, og Delaney pludselig var helt fri på kanten af det lille felt. Han fik ikke afsluttet, men Santin fik en endnu større mulighed, men ramte ved siden af bolden, og så begyndte man at fornemme, at det var en af de aftener, hvor bolden bare ikke VILLE ind.

Kampens første udskiftning faldt først 11 minutter før tid, da Amankwaa afløste Santin, men mod slutningen var det dog hjemmeholdet, der skabte flest muligheder, men heller ikke de kunne overliste en velspillende Kim Christensen.

Dermed måtte man ud i 2 gange 15 minutters forlængning, og der gik mindre et minut før den lå i netmaskerne bag Kim Christensen. Quincy Antipas sled sig fri uden for FCK-feltet efter en hård duel, der sendte Michael Jakobsen i græsset, og han lagde bolden ud til højre til Mike Jensen, der sparkede den fladt ind i det lange hjørne.

Tre minutter senere appellerede Delaney kraftigt for straffe, da Albrechtsen gik i ryggen på ham, da Claudemir sendte en bold ind i Brøndby-feltet, men Kenn Hansen mente ikke, der foregik noget ulovligt, og i stedet måtte Lars Jacobsen indkassere en advarsel for protester.

Nu var det imidlertid gæsterne, der lagde massivt tryk for at komme tilbage i kampen, og både Cornelius og Gíslason havde udmærkede forsøg, som Tørnes dog tog sig af. 10 minutter inde i forlængningen fik Kris Stadsgaard en stor mulighed, da en lidt tilfældig bold dumpede ned foran ham på kanten af det lille felt, men han fik ikke ram på bolden. I slutsekunderne af den første halvleg af forlængningen var det TK, der fik en god mulighed på et godt Delaney-indlæg fra venstre, men en Brøndby-fod fik blokeret hans afslutning i feltet til hjørne.

Fra 2. halvlegs start kom Vingaard på banen i stedet for Delaney, og løverne fortsatte ihærdigt deres jagt på udligningen. Og der kom stadig store tilbud… i det 111. minut slog TK et godt indlæg fra højre side, og Claudemir stod meget fri i venstre side, men headede ned i græsset og lige på Tørnes.

Efterhånden satsede de hvidklædte mere og mere, og mod slutningen – hvor Abdellaoue havde afløst Lars Jacobsen – gik Kim Christensen også med frem på dødbolde et par gange og skabte lidt ravage i Brøndby-feltet, men de forsvarede sig heroisk og dygtigt og red stormen af, og til sidst lød kunne de juble til det forløsende sidste fløjt fra Kenn Hansen og fejre semifinale-pladsen til foråret.