Kampreferat: FCK vs. Esb

F.C. København atter til tops

Med en scoring og en assist havde kantspilleren, Martin Bergvold, sin andel i F.C. Københavns smalle 2-1 sejr over gæsterne fra Esbjerg. 19.374 tilskuere overværede en første halvleg med skidt og kanel, mens anden omgang efterlod indtrykket af retmæssigt sejrshold.

Svingende start
26. rundes sene kamp fik en noget henstående indledning. Udeholdet stod langt tilbage og hjemmeholdet havde vanskeligheder ved at bryde igennem. Et gedigent regnskyl inden kampen havde mudret banen godt til, og det polerede spil havde dermed svære betingelser.

Første chance i kampen stod gæsterne for, da lynhurtige Fredrik Berglund afsluttede fra en skæv vinkel, men Jesper Christiansen havde styr på skuddet.

Værternes første afslutning mod mål faldt efter 14 minutter på en dødbold, og sørme om der ikke var udbetaling ved kasse et, da et præcist skruet indlæg af Martin Bergvold ramte lige i pandebrasken på Marcus Allbäck, der uden problemer bragte hovedstadsholdet foran.

Målet pustede liv i kampen og med en syngende tackling, der kunne høres helt oppe under taget af Silberbauer fornemmedes gejsten tydeligt.

Desværre punkterede en personlig fejl af Michael Gravgaard blot fire minutter efter københavnernes momentum, da Niki Zimling pludselig fik serveret en friløber. Den gave sagde Zimling og Esbjerg tak for, og så var der bragt balance i regnskabet.

Gæsterne stærke i troen
Udligningen bekom gæsterne vel og troen på point i PARKEN lyste ud af Bechs tropper, der tilspillede sig overtaget i kampen. En stor mulighed til Lucena midtvejs i halvlegen kunne havde sendt de orangefarvede gæster i front, men skuddet røg flere meter over.

Et par minutter senere var det så Berglund, der lukrerede på sløset opdækning, da et indlæg sejlede over forsvaret. Midt for mål stod den lille svensker fri, men uden saft og kraft i hovedstødet blev afslutningen i den fordelagtige position aldrig den store test for Jesper Christiansen.

Det så således ikke synderligt godt ud, hvad hjemmeholdet diskede op med. Alt for omstændig omgang med bolden - når denne overhovedet var i løvernes boldbesiddelse - blev det til, og kantspillet var ikke eksisterende.

Derfor var det ikke den store overraskelse, at det atter var gæsterne, der var tættest på en scoring. Rap-benede Berglund smuttede fra Gravgaard på en lang aflevering og afslutningen fra en spids vinkel med ti minutter tilbage af halvlegen trillede langs målstregen.

Bergvold brugte kroppen
Et noget groggy hjemmehold virkede rystede, men en god afslutning på halvlegen rettede dog noget op på det generelt dårlige indtryk.

Det sørgede først to gode afslutninger fra distancen af Rooba og Silberbauer for, men det var nu Bergvolds flotte aktion to minutter før sidebyttet, der for alvor bragte glæden tilbage. Atiba Hutchinson sled sig fri og med en godt set aflevering fandt canadieren en fremstormende Bergvold. Med brug af kroppens tyngde holdt kantspilleren flot Frank Hansen fra sig, og da turen havnede tæt ved det lille felt, trykkede Bergvold fladt af, hvorefter bolden strøg i mål under Hoffmann.

Med et oplæg og scoring af Bergvold endte første halvleg trods problemer undervejs med et positivt udfald og rygstødet forud for anden var dermed på plads.

FCKontrol
Om det var dette eller den stride vind der gjorde det, så virkede hjemmeholdet i den grad i mere medvind fra anden halvlegs start.

Med god kontrol på bolden i alle kæder var værterne dejlige ugæstfrie, og der levnedes ikke meget plads til esbjergenserne.

Med ti minutter spillet burde det i den grad være blevet til endnu en københavnsk scoring, men et følt og flot skud fra distancen af Hutchinson prellede af på stolpen.

Sekunder efter var det så Álvaros tur til at sende pulsen hos publikum op, men på en gigantisk chance, hvori brasilianeren havde afdriblet keeper Hoffmann, skød løvernes nummer syv ved siden af kassen på skammeligste vis.

Chancerne underbyggede dog det faktum at hjemmeholdet var i kontrol og en afslutning af Berglund rykkede ikke ved det indtryk.

Dertil stod københavnerne alt for godt på banen og med en langt mere direkte spillestil var der stor forskel på de to halvlege. I front brillerede Allbäck med at være en uhyre boldfast station, og ikke sjældent fik svenskeren med det gode overblik sat angrebene i scene.

Som da bolden blev smidt ud i siden med et kvarter tilbage, hvorefter et indlæg piskede ind mod Silberbauer, hvis flyvende hovedstød dog havnede lige i favnen i Hoffmann

Et par udskiftninger af udeholdet hjalp ikke det store selvom Anders Nøhr et par gange kom til baglinien uden at det dog førte til chancer.

Det gjorde derimod en indskiftning af Pimpong med ti minutter tilbage, da matchvinderen fra Royal League-finalen i torsdags fik sat en godt offensivt aftryk. Efter 30 sekunder på banen bragede ghaneseren således bolden over mål, og fem minutter efter endte et godt sammenspil mellem Pim og en af løvernes bedste, Martin Bergvold, med et pludseligt skud på stolpen af den farverige spiller.

Mod enden forsøgte gæsterne sig med at smide Anders Møller Christensen op som angriber, og på en hjørnespark fulgte Hoffmann sågar med, men lige lidt hjalp det, idet københavnerne forseglede Jesper Christiansens målfelt flot.

Tre minutter inde i overtiden blev det dermed til tre rare point, der godt nok blev skabt på en mindre velspillet første halvleg. Anden halvleg var god men pudsigt nok målløs, men set over hele kampen var det en fortjent sejr til Ståle og Co. - i øvrigt holdets tredje i træk i SAS Ligaen.

Påsken melder sig nu for alvor og næste gang københavnerne får mulighed for at slå gækken løs, bliver skærtorsdag når FC Midtjylland tager imod på SAS Arena.

Marcus Allbäck:

- Vi spiller ikke rigtig godt i første halvleg, men vi begynder at se mere stabile ud i anden. De har vel reelt kun én chance i anden halvleg og det er på en dødbold til slut i kampen. Vi skal have lukket kampen i anden halvleg og forsøger virkelig, men på trods af et par rigtig store chancer lykkedes det ikke rigtig, kom det fra fansenes Man of the Match.

Lars Jacobsen:

- Offensivt spiller vi godt i første halvleg, hvorimod vi defensivt er en katastrofe. Vi lader Esbjerg få en 3-4 kæmpechancer og det er simpelthen ikke godt nok. I pausen fik vi en skideballe af Ståle og får rettet op på det i anden halvleg hvor Esbjerg ikke rigtig kommer frem til noget, så det var tilfredsstillende, mente F.C. Københavns 101 kamps jubilar.

Ståle Solbakken:

- I første halvleg er vi ikke rigtig med, firekæden falder for langt tilbage og det splitter noget af organisationen. Når vi mistede bolden på deres banehalvdel blev den sendt op til en af deres forwards og det giver dem nogle farlige kontraer. I anden halvleg rammer vi det koncept der har kørt rigtig godt de sidste 5-6 kampe. Spillerne bliver mere trygge og rolige og vi skulle vel have lukket kampen på nogle af de kæmpechancer vi har i halvlegen, funderede cheftræneren.

Martin Bergvold:

- Lige nu har kroppen det udmærket, selvom vi spiller mange kampe, så jeg føler mig godt tilpas. Vores kanter skal selvfølgelig være offensive, så vi kommer selvfølgelig også frem og scorer nogle mål og det lykkes godt for tiden. Jeg håber selvfølgelig at vi kantspillere får scoret nogle flere kasser, da det jo også hjælper holdet, slutter F.C. Københavns matchvinder.