Kampreferat: Endnu en stærk holdindsats

Efter nogle kampe med Fischer som hængende angriber havde vi igen både N’Doye og Kodro med fra start, mens Fischer og Thomsen tog kanterne. På papiret en offensiv formation, og det viste sig også i praksis, at vi var kommet for at spille angrebsfodbold – og kombineret med CSKA’s kontra-taktik gav det os rigtig meget boldbesiddelse i den larmende lydkulisse fra ca. 20.000 veloplagte bulgarske fans.

Stemningen lod dog ikke til at genere vores spillere synderligt, og faktisk virkede hjemmeholdet mere febrilske i kampens indledning, måske fordi både forventningerne og presset var uvant stort for dem. Den belgiske dommer Vertenten var imidlertid helt upåvirket af trykket fra tribunerne og delte sol og vind lige fra kampens start, og det skal man vel som udehold altid være mest tilfreds med…

Men vi lagde også selv fint ud, bortset fra en enkelt situation efter ti minutter, hvor Bjelland lagde for kort tilbage til Joronen, som måtte langt ud i feltet – og tog bolden med hænderne! Dommerne lod det passere, hvilket de straks måtte høre for fra lægterne.

Despodov satte deres første farlige angreb op efter 12 minutter, men kort efter var Fischer lige ved at komme på skudhold på kanten af feltet efter en flad pasning fra Thomsen, så man sad egentlig og var ganske godt tilfreds med, at det første kvarter var vel overstået. Men nej… de lykkedes med et af deres hurtige angreb, og Maurides løb fri i feltet mellem Sotte og Ankersen og omsatte en fin fremlægning til en scoring mellem benene på Joronen.

Vi fortsatte dog ufortrødent, og efter 20 minutter – efter Falk havde generobret en tabt bold uden for deres felt – sendte N’Doye bolden på overliggeren fra kanten af feltet. Var det ikke vores ottende forsøg på træværket i denne sæson!?

Minuttet efter var N’Doye i oplæggerens rolle med et langt skift til Fischer i modsatte side af deres felt, men han firsttimede bolden lige over det bulgarske mål.

Hen mod midten af halvlegen pressede vi virkelig massivt på, og de havde svært ved at spille sig ud af det og køre deres kontraer. Men, med en velkendt kliché, vi manglede lige det sidste… Fischer var tæt på igen med et fremragende langskud lidt efter den halve time, som tvang keeperen ud i fuld længde for at redde til hjørne.

Ti minutter før pausen kom de til en mulighed på en dødbold, hvor vores forsvar faldt en anelse for sent, så 2-3 bulgarere stod fri i feltet, men hovedstødet sad lige på Joronen. En skade tvang CSKA til at udskifte Gyasi med deres nye lejesvend fra St. Etienne, Jorginho, og kort før pausen måtte de nødtvungent skifte ud igen. Eller rettere rød-tvungent, for Vertenten trak direkte rødt til landsholdsstopperen Chorbadzhiyski, da han bankede albuen i hovedet på N’Doye under en duel omkring midten. De er set værre, men derfor kan kendelsen jo godt være korrekt – og hvis man tror, N’Doye filmede, skulle man bare have set hans sæbeøje efter kampen…

Det kostede portugisiske Tiago pladsen til fordel for Dyulgerov, men inden halvlegen var omme, skifte vi også (nødtvungent) ud i bagkæden, da Bjelland måtte udgå og blev erstattet af Vavro. I de 4-5 minutters ekstratid for diverse spilstop nåede Kodro at heade over på en stor chance efter et Zeca-indlæg fra baglinjen, og trods 0-1 var der mange gode grunde til optimisme før de sidste 45 minutter.

Starten på 2. halvleg havde nærmest karakter af københavnsk powerplay, og CSKA var meget sjældne gæster på vores banehalvdel. I det første kvarter testede Falk deres litauiske keeper Černiauskas med et glimrende langskud, og Kodro havde to udmærkede hovedstød på et Boile-indlæg og et Fischer-hjørne, og i det hele taget var der god plads i siderne til at slå indlæg, fordi de stod meget kompakt inde centralt. Der var de til gengæld også gode i luftspillet, men bolden nåede sjældent op mod midten, før vi igen havde fat i den.

Men hvad gør man, når man ikke kan kombinere sig i gennem eller heade den ind på indlæg og dødbolde? Så tager man da bare chancen fra distancen… og DET gjorde Vavro!

Midt i halvlegen fik han bolden af Fischer en 30 meter fra deres mål, tog et træk eller to og så hamrede han ellers en kanonkugle afsted, der kunne have knockout’et en politimand med hjelm oppe på lægterne, hvis ikke nettaget havde bremset skuddet. Dem, der har knyttet dét garn, burde købe målet af UEFA til i en reklame for produktets holdbarhed!

Få minutter efter var Ankersen ved at bringe os i front, da han trak ind og afsluttede med venstre, meget tæt forbi det fjerneste mål. CSKA var stadig meget langt væk fra noget som helst, og på vores blok står først i det 72. minut et indlæg efter en dødbold, som endte i Joronens handsker. Men stemningen på stadion fejlede ikke noget, den ros skal de have.

Set med vores briller skulle vi jo bare herfra med mere end det ene point, sådan som kampen havde udviklet sig – og det blev paradoksalt nok deres stærke offensiv-kant Despodov, der gav en hjælpende fod med. Boile trak ind fra venstre i feltet, lagde an til at gå med baglinjen, da Despodov lige havde lidt fat i ham, så han gik omkuld. Igen er de set større uden at blive dømt – især når man er på udebane - men heller ikke denne gang betænkte Vertenten sig og pegede resolut på 11 meter-pletten.

Kodro gik til bolden, sparkede ikke hverken hårdt eller yderligt, men nok til at den gik under Černiauskas til en velfortjent 2-1-føring.

Endelig havde vi kampen hvor vi ville rent resultatmæssigt, for kræfterne var efterhånden ved at slippe op efter den kolossale arbejdsindsats i den trykkende varme. Skov havde tidligere afløst Thomsen, og nu kom Gregus også ind for Falk, men så var der heller ikke mulighed for at sende flere friske folk ind. Derfor måtte Kodro og Fischer bytte plads, mens N’Doye kæmpede bravt for også at holde sig i gang, og alt i alt prægede det kampens sidste kvarter, hvor CSKA nu var mere på bolden – men vi stod solidt imod og tillod aldrig, at de kom til de helt store chancer.

Nervøst er det altid, for 2-1 er immervæk væsentligt bedre end 2-2, men også i denne fase af kampen løste drengene opgaven flot og kunne fortjent applaudere til de jublende fans, der havde taget turen herned, mens bulgarerne slukørede forlod stadion vel vidende at der nu venter en meget svær opgave i København om en uge.