Roony og Orri på tavlen mod FC Helsingør

På mål af Roony Bardghji og Orri Óskarsson vandt F.C. København i dag 2-1 over FC Helsingør i en 60 minutter lang testkamp på Nummer 10.

Jordan Larsson viste gode takter indledningsvis i opgøret og kom til flere afslutninger, men ikke noget der gav FC Helsingør nogen problemer for alvor.
Det første mål kom fra Roony, der efter en god et-to mellem Orri og Jordan, kunne spilles fri af Larsson i den bagerste del af Helsingørs felt, og topscoreren satte den sikkert ind forbi Helsingørs målmand til 1-0.

Roony efter hans 1-0-scoring. Foto: Gaston Szerman, FCK Media

Kort tid efter var det Orris tur til at øge føringen. Jordan Larsson var endnu engang involveret i opspillet, da han pressede højt i Helsingørs opspil og stjal kuglen fra deres ene midtstopper og derefter lagde bolden af med hælen til en helt fri Orri, som satte den i det lange hjørne til 2-0.

Orri der efter hans 2-0-scoring, takker Jordan for oplæg. Foto: Gaston Szerman, FCK Media

Kampen var en kontrolleret affære fra F.C København, men FC Helsingør skulle dog komme på tavlen til 2-1 kort tid før den aftale pause ved 45 minutters spil. Det var på en hurtig omstilling, hvor Helsingør var effektive og kunne passere Alex Rúnarsson i hans første FCK-kamp på dansk jord til 2-1.

I de sidste 15 minutter af kampen foregik spillet meget centralt, hvor FCK en gang imellem kunne bryde igennem til et indlæg eller hjørnespark, men uden at det blev helt farligt. Rúnarsson kunne stå højt på banen og agerer sweeper keeper, og Helsingør formåede kun at have et par enkelte opspil mod slutningen af opgøret.

Det var primært en testkamp for de FCK-spillere, der ikke fik fuld spilletid i lørdags mod Silkeborg IF og havde behov for nogle flere kampminutter i benene.

Nicolai Boilesen var tilbage i startopstillingen og kunne spille hele kampen efter sin skadespause, og der blev også plads til Ethan Amundsen-Day fra U19-holdet.

Boilesen der var tilbage spillede hele kampen mod FCH. Foto: Gaston Szerman, FCK Media

Derudover var tidligere FCK-keeper Frederik Ibsen også trådt til for at assistere FCK, og agerede i dag andenmålmand. Ibsen er i øjeblikket uden klub.

Tidliger FCK-keeper Frederik Ibsen på bænken i dag. Foto: Gaston Szerman, FCK Media
Tidligere FCK-keeper Frederik Ibsen på bænken i dag, sidder th. for McKenna. Foto: Gaston Szerman, FCK Media

F.C. København foretog kun en enkelt udskiftning, hvor Birger Meling, der også spillede 35 minutter søndag mod Silkeborg udgik efter planen og blev afløst af Sebastian Christensen fra U17.