Kalle Johnsson

Kalle Johnsson vinder af Det Gyldne Bur 2020

Vores svenske keeper Kalle Johnsson er kåret af keeper-kollegerne til den bedste målmand i dansk klubfodbold i 2020, og dermed vinder af prisen Det Gyldne Bur, som TIPSBLADET har uddelt hvert år siden 1984.Det er anden gang i karrieren, at den 30-årige målmand vinder den prestigefyldte pris - i 2015 vandt han den i sin tid som Randers FC-spiller. 

Sidste år endte svenskeren på tredjepladsen i afstemningen, hvor målmændene i Superligaen og 1. division afgiver deres stemmer hver især.

Tæt duel med Jesper Hansen


Kåringen i år var helt udsædvanligt tæt, da Kalle Johnsson og FC Midtjyllands Jesper Hansen faktisk fik lige mange point i afstemningen, 42 stemmer hver.

De fik også lige mange førstepladser (hvilket er første tiebreaker) med 9 styks hver. Så det blev antallet af andenpladser på de respektive afstemningssedler, der afgjorde det - og her vandt Kalle 7 mod 6!

Kalle Johnsson selv gav 3 point til SønderjyskEs Lawrence Thomas, 2 til OBs Oliver Christensen og 1 til AaBs Jacob Rinne.

Fjerde FCK-målmand med hæderen
Tidligere FCK-keepere, der også har vundet Det Gyldne Bur er Jesper Christiansen i både 2005, 2006 og 2007, Johan Wiland i 2010 og 2011, samt Robin Olsen i 2016. Det kan derudover nævnes, at Sten Grytebust vandt i 2017 og 2018 i sin tid som OB-målmand.

Du kan læse mere om kåringen i fredagens udgave af TIPSBLADET, der fås sammen med Ekstra Bladet hver fredag.

Stort tillykke med hæderen til ’Kalle Plankeværk’ fra alle i F.C. København!>> Se de bedste redninger fra Kalle Johnsson i 2020 her!

>> Læs mere hos TIPSBLADET her