Jens Stage

Kampreferat: Pilen peger stadig opad

Til årets sidste kamp startede Mikkel Kaufmann i stedet for Rasmus Højlund, og resten var de samme som indledte mod FC Midtjylland torsdag aften. OB stillede uændret op fra deres møde med midtjyderne i mandags.

Vi lagde godt og aggressivt ud på den kolde og regnfulde decemberaften i Parken, hvor vi aldrig har spillet så sent på året – og forhåbentlig heller ikke kommer til det foreløbig, fristes man til at sige.

Efter de første ti minutter kom OB mere på bolden oppe på vores halvdel, men der skete ikke alverden i de to felter før i det 18. minut. Zanka sendte Ankersen til baglinjen, og på hans perfekte indlæg hoppede Wilczek højest, men desværre sad hovedstødet for tæt på Oliver Christensen, som reagerede hurtigt og slog bolden til hjørne.

OB var farligst, når Sabbi og Jebali forsøgte at udfordre vores forsvar, men de blev aldrig rigtigt farlige, før vi kom foran kort før den halve time. Og hvilket mål!

Falk sendte Kaufmann til baglinjen, hvor han stoppede op og spillede bolden tilbage lige uden for feltet, hvor Pep Biel stod klar. Uden tilløb og med kroppen vendt lidt væk fra målet stødte han nærmest nonchalant, men med dræbende præcision til bolden, der gik i en blød bue over Oliver Christensen – som ikke engang var på nogen særlig skovtur - og i mål via underkanten af overliggeren! Caramba for en kattepote!

Bare minuttet efter kunne vi dog være kommet ned på jorden, da Sabbi kom på skudhold lige uden for feltet, men sendte det store tilbud over Kalles mål. Lidt efter var Opondo også lige ved at nå frem til et Sabbi-indlæg, som Boilesen lod passere ind til Kalle, hvor det da heldigvis også endte sin rejse gennem vores felt.

Ti minutter før pausen fik vi også en god mulighed, da Falk lagde bolden til rette for Ankersen i udkanten af feltet, men hans hårde skud strøg et stykke over OB-målet. Resten af halvlegen pressede vi dem langt tilbage i jagten på endnu et mål, og der var flere fine opspil.

Wilczek var lige ved at chippe Kaufmann fri i feltet, Oviedo forsøgte at lobbe bolden ind efter forarbejde af Kaufmann og Wilczek, og halvlegen sluttede med en resolut firsttimer fra Kaufmann på en Falk-aflevering i feltet, men det udmærkede skud blev blokeret af en forsvarer.

Pauseføringen på 1-0 var absolut fortjent, men som Thorup konstaterede i sit korte pauseinterview: ”Vi er presset på kræfterne.”

Det blev mere og mere synligt, efterhånden som 2. halvleg skred frem, for vi lavede ellers mange gode ting med bolden, men også nogle dumme fejl engang imellem. Og den sidste gennembrudskraft manglede i flere situationer.

Efter en lille time kom Højlund ind for Kaufmann, der som bekendt ikke har trænet meget efter sin coronapause og mindre skadepause, men det var en rodet affære at komme ind i, hvor gæsterne stille og roligt var ved at arbejde sig godt ind i kampen.

Alligevel var det en ærgerlig måde, de fik scoret på i det 63. minut. Oviedo ville cleare nede i hjørnet, men Sabbi opsnappede bolden, afdriblede ham og Falk og skød på mål, men Falk fik foden på, så den gik på tværs af mål – og uheldigvis lige til en udækket Kløve, der enkelt kunne udligne.

Tre minutter senere kunne Pep Biel have genskabt vores føring, da han fik en stor skudchance lige uden for feltet, men denne gang sparkede han svagt lige på keeperen.

Med tyve minutter igen kom Thomsen og Fischer på banen for Stage og Wilczek, og netop Fischer fik en kæmpe chance ti minutter før tid da han driblede sig fri og afsluttede fladt, men Oliver Christensen nåede fremragende ned og slog bolden op på overliggeren. Denne gang var marginalerne med fynboerne, for bolden studsede deres vej og i spil igen.

Victor Kristiansen afløste Oviedo til de sidste ti minutter, hvor OB’s indskiftede Jeppe Tverskov fik en god mulighed i vores felt efter et langt indkast, men hamrede bolden forbi. Endnu større chance fik Fischer tre minutter før tid, da han slap fri i venstre side af feltet, men overplacerede sin afslutning, så den gik et par meter forbi fjerneste stolpe.

Lidt inde i de seks minutters tillægstid var Thomsen også lige ved at nå frem til et hårdt Victor Kristiansen-indlæg tæt under mål, men nej…

Så selv på en dag, hvor det i flere perioder ikke rigtigt kørte for os, så formåede vi til det sidste at kæmpe os til chancer. 10 point i de sidste 4 kampe er et fint udbytte i Thorups turnaround, men det er jo altid ærgerligt at slutte af med kun det ene point. Men hvis vi har alle mand klar til foråret – og hvem ved, måske et par nye ansigter i truppen – så ligner det her stadig et hold, der kan og bør spille med om medaljer.