Jacob Neestrup

Jacob Neestrup ny cheftræner i F.C. København

Jacob Neestrup tiltræder som ny cheftræner i F.C. København med øjeblikkelig virkning på en aftale frem til 2026.
 
”Vi anser Jacob Neestrup for at være en stor trænerkapacitet, og vi kender hans ærgerrighed og ambitioner,” siger Peter Christiansen, sportsdirektør i F.C. København.
 
”Han er dybt dedikeret til sit arbejde og har en meget høj faglighed, der så rigeligt gør ham kvalificeret til jobbet. Vi er meget glade for, at han samler handsken op og tager et skridt op i F.C. København.”
 
”Det er vigtigt for mig at understrege, at Neestrup ikke bliver ansat for sin historik i FCK, men for sine evner og kvalifikationer. Havde han været i en anden klub, ville han også have været vores absolutte topkandidat.”
 
”Når det er sagt, så er det selvfølgelig langt fra en ulempe, at han er opvokset i klubben og ved ind til benet, hvad FCK er for en klub, og hvilke krav, vi har til hinanden,” siger Peter Christiansen.
 
I 2019 blev han ansat som cheftræner i Viborg FF, inden han i januar 2021 vendte tilbage til FCK, hvor han siden har arbejdet som assistenttræner:
 
”Han er fortsat en relativ ung træner, men i F.C. København handler det ikke om alder eller anciennitet, men om evner og ærgerrighed,” fortsætter Peter Christiansen.
 
”Vi ser i hele Europa, at der er en ny generation af unge trænere, der kommer med klare og tydelige udtryk. Alle, der følger dansk fodbold, ved at Neestrup er en træner, der ved, hvad han vil have fra sit hold og har en stor evne til at få både spillere og stab med i samme retning,” siger Peter Christiansen.
 
For Jacob Neestrup er opgaven som cheftræner for F.C. København en stor og spændende udfordring:
 
”Jeg er stolt og beæret over, at klubben har peget på mig. Det er noget særligt for mig, da F.C. København er en klub, der har fyldt meget i hele mit liv.”
 
”Det er også en speciel situation, at jeg skal tage over efter Jess, som jeg har haft et tæt og godt samarbejde med, og som jeg har stor respekt for,” siger Jacob Neestrup og fortsætter:

"På den korte bane handler det om at stabilisere vores niveau i Superligaen, så vi har mulighed for at spille med om titlen efter jul. Gennem vinterpausen handler det om at forberede og forbedre det udtryk, som F.C. København skal stå for. Vi skal være det bedste hold i Danmark."

”Staben og jeg har en spillergruppe med masser af kvalitet og potentiale, som jeg er overbevist om, at vi sammen kan forløse,” siger Jacob Neestrup.
 

>> Stor tak til Jess Thorup