Introducing Bård Wiggen

Introducing Bård Wiggen

FCK.DK fik talt med klubbens nye assistentttræner Bård Wiggen om hans karriere og om de nye udfordringer som står foran ham i F.C. København. Bård er 46 år og kommer oprindelig fra Trondheim. Han har været tidligere topspiller i Norge og vundet mesterskabet og pokalen med Rosenborg og også spillede i forsvaret og på midtbanen for Strømsgodset og Drafn.

Wiggen har allerede haft en meget alsidig trænerkarriere, og har arbejdet som cheftræner, trænerassistent og i det sidste stykke tid som spillerudvikler i norske Start. Samtidig har han været assistenttræner for det norske U-19 landshold i de seneste fire år.

Bård mødte FCK.DK’s udsendte åben og smilende efter mandagens træning, og da snakken hurtigt drejede som ind på fodbold, lyste han endnu mere op:

- Det er min målsætning at få det bedste ud af hver enkelt spiller. Jeg har erfaring med alle aldersgrupper og type af spillere, men hvis jeg skulle sætte ord på min største kompetence så vil det være at arbejde tæt med den enkelte spiller, sætte kort og langsigtede mål for hver enkelte spiller, og sammen med Ståle og resten af trænerstaben være med til udvikle spillerne – ligegyldig hvor de står i deres karriereforløb, starter Bård.

Bård har for nylig udfyldt UEFA Pro license sammen med blandt andet Ståle Solbakken og i Start har han haft ansvaret for kampanalyser, og arbejdet meget tæt med Starts unge landsholdsspillere.

- Jeg bruger meget tid hos spillerne, kræver at de altid er fokuseret og jeg er meget bevist om kvaliteten af hvert eneste træningspas, fortsætter Wiggen.

Ståle, der pludselig dukker op i samme lokale som FCK.DK sidder i med Bård, har i øvrigt kendt den nye assistenttræner som trænerkollega i mange år.

- Jeg har kendt ham som en dygtig modstander, da jeg arbejdede i HamKam og han var træner i Start. Jeg har været på en del trænerkurser med ham, og jeg har også arbejdet med ham i landsholdsregi. Jeg har fået et godt indtryk og ved at han er god til at analysere fodbold, og ved at han har stor erfaring med spillerbehandling, beretter Ståle.

Vores ny trænerduo bliver hurtig sat på deres første prøve, når de allerede på lørdag møder UEFA Cup-vinderne fra Zenit St. Petersborg på Helsingør Stadion.

 

Bård på sin første træningsdag...

 

Bård giver instrukser til Ulrik Laursen...