Så har de unge også sommerferie

Efter et forår der ikke har budt på specielt mange sejre, så skulle U16- og U18-mandskaberne lørdag eftermiddag forsøge at afslutte sæsonen med et godt resultat, men desværre så endte det med at U16 fik uafgjort – og med endnu et nederlag til U18-spillerne.

Af Jan Eliassen

Lørdagens første kamp udspillede sig kl. 13.00 og modstanderen var Lyngby – der allerede inden dagens kamp havde vundet årets U16 Danmarksmesterskab. Så det var lidt af en mundfuld der ventede de elleve udvalgte FCK/KB’ere, men med uafgjort 1-1 slap de fint fra opgaven, og kunne med et smil gå på sommerferie.

Selve kampen var rimeligt jævnbyrdig, og FCK/KB leverede en god indsats, hvor de stod rigtig godt defensivt, og i det hele taget leverede fint spil. Halvlegsstillingen var 0-0, men ikke mange minutter inde i anden halvleg kom Lyngby foran. Det tog dog kun ca. 10 minutter før der var udlignet. FCK/KB’s mål blev scoret af Wilhelm Vig Nielsen, der på en fin frispilning i dybden fik en friløber mod Lyngbys mål, og her gik han fint forbi keeperen, og udlignede dermed Lyngbys føring.

Et af de meget positive elementer i dagens kamp, og noget der tegner lyst for fremtiden, var at holdet havde rigtig mange unge spillere på holdet. Der var der hele seks spillere med fra årgang 1993 – og derudover fik 94’eren Kenneth Zahora sin debut – og han kvitterede for tilliden ved at spille en rigtig god kamp.

Træner Henrik Mamsen var også ganske godt tilfreds med dagens kamp:

- Alle 14 mand spiller en god kamp, og alle mand gør hvad de bliver bedt om – og så tror de på det. Overordnet set, så var en fin afslutning på en noget broget sæson.

De sidste par ord fra Henrik Mamsen omhandler netop den overståede sæson:

- Vi har ikke fået de point vi havde håbet og troet på, men kan vi holde niveau, så skulle muligheden for at slutte i Top 4 i næste sæson så absolut være et realistisk mål.

To mål ikke nok til sejr
I dagens sene kamp skulle tilskuerne ikke vente mange minutter før det første mål faldt, men desværre så var det Lyngby der scorede. Og da det efter cirka 26 minutter blev 2-0 til Lyngby på straffespark, så lignede det en sikker udesejr. Om end FCK/KB havde bolden meget, og spillede bolden fint rundt, så blev det ikke til specielt mange chancer – men på en af de få chancer FCK/KB fik, da fik Malik Conradsen reduceret til 1-2 ca. 10 minutter før halvleg. Dette gav kortvarigt en vis tro på at det kunne blive til point, men dette håb slukkede Lyngby blot to minutter før halvlegen udløb med scoringen til 3-1.

I anden halvleg var der ikke mange chancer. Lyngby virkede tilfredse med at være foran med to mål, og FCK/KB kunne ikke rigtig komme til åbne chancer. Da der var spillet 85 minutter regnede de fleste med at det her ville ende 3-1, men først slog Lyngby til med endnu en træffer – og det hele endte så med et 4-2 nederlag, da Jesper Christiansen ganske få sekunder før sidste slutfløjt scorede kampens sidste mål.

Efter kampen sagde anfører Saban Özdogan til FCK.DK

- Det var ikke en god kamp. Vi giver nogle nemme mål væk på et par forsvarsfejl. Det er ærgerligt, for vi ville godt have sluttet sæsonen af med en sejr, men desværre skete det ikke. Nu ser vi så fremad mod næste sæson, og der skal vi så være klar fra start.

Også træner Jonnie Larsen havde en kommentar til dagens udsendte:

- Jeg må erkende at 4-back kæden i dag sejler rundt, og at Lyngby er et både godt og kynisk hold, der scorer på de chancer de får. Fire mål på fem chancer er jo meget godt. Vi scorer selv to mål, og det burde jo i de fleste tilfælde give point, men altså ikke i dag.

Selve spillet var nogenlunde tilfredsstillende, men der er ikke nok der udfordrer Lyngby’s forsvarere. En af de spillere der skal roses er Thomas Delaney, for han leverede en flot kamp, og forsøgte gang på gang at kreere offensive indslag – men desværre uden at det førte til de store chancer.

- Det har været en noget skuffende forår, hvor vi ikke blot har skuffet pointmæssigt men også spillemæssigt. Men nu er sæsonen slut, og vi må se fremad mod næste sæson, hvor det skal blive rigtig skønt at starte fra nul af.

Med disse ord sluttede Jonnie Larsen samtalen, og så må vi bare håbe at der i næste sæson vil blive sat nogle flere point ind på FCK/KB-kontoen. Den nye sæson sparkes i gang omkring midten af august måned.