Træningslejr i Portugal

Hvad er en hjemsendt fodboldspiller

Hverdagen har i den grad ændret sig for fodboldspillere rundt omkring i hele verden efter at ligaer er blevet suspenderet, og det samme er holdtræningen på træningsbanen. Det betyder også, at spillerne nu skal finde ud af at bruge deres tid hjemme på den mest optimale måde, således at de stadig holder sig i gang. De skal være klar igen til at spille fodboldkampe når der er kommet helt styr på COVID-19.

”Vi har naturligvis valgt at sende spillerne hjem fra deres arbejde, da en fodboldspiller også kan være smittebærer. Spillerne er ikke i den mest udsatte risikogruppe i forhold til at blive hårdt ramt af corona-virussen, men vi skal selvfølgelig tage samme ansvar som alle andre. Vi følger de retningslinjer, som er udstedt fra både sundhedsmyndighederne og Divisionsforeningen, fortæller klublæge Morten Boesen.

Morten Boesen har sammen med resten af sundhedsstaben i klubben forsøgt at definere hvad en hjemsendt fodboldspiller er, og hvad der skal til for at de stadig kan holde sig i gang.

”Spillerne har fået individuelle træningsprogrammer med hjem, og derudover mødes spillerne i meget små grupper af 2-3 spillere udenfor med meget plads og træner fysisk-træning udenfor. Ingen fodbold, men ren fysisk træning, og her er det super vigtigt, at de overholder den sociale distance og hele tiden tænker over hygiejnen.”

”Der er blevet kørt kondicykler, kettlebelts og andre nødvendige redskaber ud, som de skal bruge i deres træning derhjemme. Derudover har vi lavet instruktionsvideoer omkring håndhygiejne, træningshygiejne, social distance og fødevarer.”

3F Superligaen er indtil videre suspenderet på ubestemt tid, og derfor er det også svært at vide hvor lang tid at spillerne skal blive hjemme.

”Indtil videre arbejder vi med denne uge, så må vi se med uge 2 og om det bliver længere tid. Jeg er i løbende dialog med Divisionsforeningen og repræsentanter fra de andre klubber, så vi hele tiden følger med i udviklingen og har styr på hvad der skal være næste skridt,” fortæller Morten Boesen.