Viktor Fischer

Fischer: Fodbold er ikke vigtigt lige nu

I vores nye podcast om coronakrisens konsekvenser i klubben var Viktor Fischer med på en telefon hjemme fra sofaen og satte ord på situationen, og vi bringer her et redigeret uddrag af samtalen:

"Vi havde den første dag i dag, hvor vi var ude i grupper med 3-4-stykker, hvor vi har holdt noget afstand til hinanden og så trænet lidt i forskellige dele af en park. Vi lavede lidt forskelligt hver for sig, men kunne stadig lige kigge hinanden i øjnene sådan lidt på afstand."

Meget fritid, men meget lidt frihed
“Som fodboldspillere er vi vant til at have meget fritid, men der er forskel på at have fritid og på at have frihed. Og der er ikke meget frihed lige nu, men der er helt afsindigt meget fritid."

"Det handler nu om, hvordan man omgås med ikke at have den her frihed, man normalt har, men nu hele tiden skal kigge over skulderen for at se, om man står i nærheden af folk. Og det med at give folk hånden, altså i Danmark, der giver man sgu hinanden hånden, eller man giver en krammer. Det er en god måde lige at markere på, at man ser hinanden eller føler hinanden, og det kan vi altså ikke lige for tiden."

"Man savner lidt nærvær i sin hverdag. Det tror jeg smerter lidt, at vi skal til at vænne os til, at sådan bliver det i en kortere eller længere periode. Så der bliver en ekstra krammer til kæresten i de tider her.”

En sær stemning omkring kampen i Istanbul
"Det gik hele tiden blandt spillerne og i ens tanker, skal vi spille eller ikke spille, og på et tidspunkt var en del spillere måske af den overbevisning, at det vil være bedst ikke at spille kampen. Der var mange spekulationer, og kommer der overhovedet en returkamp, og vi skulle jo ikke spille mod Lyngby i weekenden og sådan nogle ting."

"Der var en meget, meget sær stemning omkring det, og derfor kan man helt glemme, at vi faktisk fik spillet en fodboldkamp. Jeg synes, det var ret utroligt hvor mange der præsterede på et højt niveau, men fodboldfagligt er det ligesom om, at tiden ikke rigtig er til at snakke på den måde."

Du kan høre samtalen med Viktor Fischer i podcasten her, hvor kommunikationschef Jes Mortensen og fysisk træner Anders Storskov også medvirker.

"Vi var glade for, at vi kom hjem igen, for det var vi jo også ved at være lidt i tvivl om. Men vi kom igennem det, og ingen blev smittet dernede, og folk klarede det meget, meget professionelt."

Tænker især på vores udenlandske spillere
"Men jeg tænker især på vores udenlandske spillere, som godt kunne have brug for at se deres familie, og vi har forældre til børn, som ikke er i Danmark, og som ikke kan komme i kontakt med deres børn fysisk."

"Det gør mig ret ondt i den her tid, og jeg ville virkelig ønske, at de kunne se deres familie. De havde også meget at se til i Tyrkiet i forhold til, hvad der egentlig er vigtigere end fodbold lige på det tidspunkt."

Fodbold er ikke vigtigt lige nu
"Fodbold har jo en kæmpe berettigelse, når samfundet det kører og folk skal have deres underholdning, men i sådan en situation her er fodbold bare overhovedet ikke vigtigt."

"Det sætter tingene i perspektiv, men når den her situation forhåbentlig snart driver over, og med så få sårede og døde som muligt, så er vi klar til at spille fodbold igen, og så er folk også klar til at komme og se på. Men det må vi se til den tid."