FCK-fans i Parken

Fortsat forbud mod koordinerede hop på B-tribunen

Forbuddet med koordinerede hop på B-tribunen gælder også til Pokalfinalen Kristi himmelfartsdag.

AaB og F.C. København mødes kl. 17.00 i Parken, og FCKs fans er blandt andet placeret på blandt B-tribunen.

Baggrund
Til de seneste FCK- og landskampe har der været forbud mod koordinerede hop på B-tribunen. Det er sket, efter at en måling til FCK-AaB tidligere på året viste, at tribunen i korte sekvenser oversteg den belastning, som den blev godkendt til ved opførelsen.

Ingen sikkerhedsrisiko på B-tribunen
Der er ingen sikkerhedsrisiko ved at stå på B-tribunen, og det er fortsat tilladt at stå, synge og juble alt det man ønsker. Men det er altså ikke tilladt, at tribunen hopper samlet koordineret.

Tiltaget med at stoppe koordinerede hop i samarbejde med fansene har været effektivt. Rambøll lavede kontrolmålinger til Danmark-Finland og FCK-FC Nordsjælland i 3F Superligaen, og svingningerne var markant lavere end til AaB-kampen, og de maksimale svingninger var mere end halveret og inden for det godkendte.

Der er ikke konstruktionsfejl i Parken
De notater, som Rambøll hidtil har lavet på PARKEN Sport & Entertainments foranledning, viser som nævnt, at til FCK-AaB oversteg tribunen i korte sekvenser den belastning, som den blev godkendt til, da den blev opført.

Dengang blev belastningen fra tilskuerne ikke fastsat ud fra en forventning om, at fans ville lave koordinerede hop i takt, da datidens konstruktionsnormer ikke tog højde herfor.

I notaterne fra Rambøll er der intet, der indikerer fejl i konstruktionerne i Parken. De viser, om man i dag overskrider den belastning, som blev anvendt, da tribunen blev bygget ud fra datidens forventninger til dens anvendelse.

Derfor skal der laves en ny rapport med opdaterede beregninger og belastninger for at undersøge, hvad der skal til for, at koordinerede hop igen kan tillades på B-tribunen.