U19 tabte pokalfinalen

Det lykkedes ikke U19 at vinde den fjerde pokaltitel på fem sæsoner, for set over kampen som helhed, så vandt Lyngby fortjent aftenens finale i Tingbjerg Idrætspark med 2-1 efter 2-0 ved pausen.

”Det vi skal lære af kampen i dag er, at uanset hvad kampen står, hvordan banen er, hvordan modstanderen spiller, og uanset om vi laver nogle fejl, så bliver vi nødt til at spille på vores måde og holde fast i vores stil,” indledte cheftræner Alfred Johansson sin korte analyse af kampen.

”I første halvleg spiller vi ikke med det flow i vores pasningsspil, som vi normalt ser, og det gør at de får nogle omstillinger og nogle frispark, og vi får ikke det kampbillede, vi gerne ville have.”

”I anden halvleg kommer vi og spiller på vores måde med tempo og flow i pasningsspillet, og så vender vi kampen helt. Så kæmpe ros til spillerne for den 2. halvleg, og den måde de rejser sig efter første halvleg.”

”Vi spiller virkelig godt i 2. halvleg, og vi skulle bare have scoret allerede på vores store trippelchance, i stedet for at vi først reducerede kort før tid og havde fem minutter tilbage at spille i, for så er det svært,” sluttede Alfred Johansson.

Oliver Højer
Oliver Højer skyder på stolpen. Foto: Anton Malkov, FCK.DK

Kort referat
Lyngby var som nævnt klart bedst før pausen, og Emile Chambo havde en stor kontrachance efter et kvarters tid, men skød tæt forbi. Men midt i halvlegen ramte han plet, da han i feltet flugtede en lav dødbold i mål til en 1-0-føring, der var helt fortjent.

Lyngby havde flere muligheder, bl.a. et stolpeskud fra Michael Okopu efter en halv times spil, og han stod også for 2-0-målet kort før pausen, da markeringerne svigtede på et hjørnespark, som han headede i netmaskerne.

Vi gik til pause uden endnu at have haft en reel målchance, men kom ud med ny energi efter pausen og satte os på spillet. Det kneb dog stadig med at komme til afslutninger mod et Lyngby-hold, der nu stod lavt og kompakt og forsvarede sig godt, men man sad med en fornemmelse af, at en reducering også sagtens kunne føre til en udligning.

Vores største mulighed faldt i 79. minut, hvor indskiftede Oliver Højer skød på stolpen, hvorefter både Noah Sahsah og Oscar Højlund havde gode skudchancer, men ind ville bolden ikke.

Først efter 88 minutter lykkedes det, da ligeledes indskiftede Amin Chiakha spillede Noah Sahsah fri – men trods hektisk pres i de 4-5 minutters tillægstid, så lykkedes det ikke at udligne og fremtvinge en afgørelse på straffespark.