Andreas Cornelius

Cornelius før pokalen: Vi skal sætte et højt tempo

Der er pokalbrag i Parken tirsdag aften, når FC Midtjylland er modstanderen i F.C. Københavns ottendedelsfinale i DBU pokalen.

En kamp og modstander, som Andreas Cornelius ser frem til:

”Jeg forventer, at det bliver tæt og svært som det næsten altid er mod FC Midtjylland. De spiller en simpel gang fodbold, men de er gode til at gøre ondt på deres modstander. De er vanskelige at presse fordi de tidligt slår boldene langt. De er gode til at bringe intensitet og fysik, de tager deres tid på dødbolde, så det er de ting, vi skal være opmærksomme på fra deres side,” siger Andreas Cornelius, der ser gode muligheder for at F.C. København kan skabe en kamp på egne præmisser i Parken:

”Vi skal spille hurtigt og sætte et højt tempo, så vi får en masse effektiv spilletid. Det handler blandt andet om at spille rundt om den, så det bliver mere fodboldkamp end brydekamp, for der er vi bedst,” siger Cornelius, som cheftræner Jacob Neestrup efter kampen mod Hvidovre spåede spilletid mod FC Midtjylland enten fra start eller i løbet af kampen:

”Jeg skal bidrage med det, jeg kan og finde min rolle på holdet igen, ligesom dem omkring mig skal vænne sig til at spille med mig igen. Jeg har nogle andre spidskompetencer end nogle af vores andre angribere i forhold til min fysik, hvor jeg kan fungere som opspilsstation eller punkt i straffesparksfeltet, og så kan jeg løse nogle opgaver på dødbolde både offensivt og defensivt, som kan være afgørende i sådan en kamp,” siger Andreas Cornelius.

Du kan stadig sikre dig en plads til kampen. Find den HER.